Hastalığı nedeniyle vücudunun tamamı balık derisi gibi kabuk bağlayan Genç kızın, Türkiye’de gitmediği hastane kalmadı. Genç kıza yardım eli İzmir'den uzandı.

Deri yüzeyinin dökülmeye bağlı olarak 14  yıldır sürekli kaşındığını ve güneşe çıkamadığını anlatan Baba Cuma Uzun "Güneşe  çıkınca  vücudu tamamen  kızarıyor ve kaşınıyor. Kaşıdığı zaman da vücudun da yaralar oluşuyor. Kızımın bu hastalığına yardımcı olması için yerel ve ulusal medya aracılığı ile çağırdı bulunmuştum.

İzmir’de  Haberi Gazetede okuyan Hayır sever Vatandaşımız Güler Solmaz, İzmir’deki bir Deri Ve Zührevi Hastalıkları Uzmanının Muayenesine bizi götürüp kızımın İlk muayene ücretini ödeyerek tedavisini yaptırdı. Daha Sonra Doktor belirli bir ücret karşılığında kızımın tedavisine Başladı. 2013 Yılında 4 Kere 2014 Yılında ise 1 Kere gittim. Bir hafta sonra tekrar gideceğim. Masraflarımızı Karşılayan Ekinözü İlçe Kaymakamı Fatih Gül’e ve Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Kızlarının hastalığını 3 aylıkken fark ettiklerini belirten Cuma Uzun, çocuklarının tedavisi için Adana, Ankara ve Malatya'daki çeşitli hastanelere gittiklerini, ancak 14  yıldır herhangi bir sonuç elde edemediklerini belirtti. Günlük 35  TL yevmiye ile inşaatlarda çalıştığını anlatan baba Cuma Uzun, kızının tedavisi için imkanlarının yetmediğini ifade etti.  "İki ay hastanede yattı. Doktorlar bize hastalığın çaresinin bulunmadığını söyledi. Kızımın ömür boyu krem ve nemlendirici kullanmasını önerdiler." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi