Kıraç ailesinin oğulları Melih Kaan Kıraç'ın böbrekleri, doğuştan polikistik böbrek (PKBH) hastalığına bağlı olarak işlevlerini yerine getiremez hale geldi.

Doktorlardan 17 yaşındaki oğullarının böbrek nakli olması gerektiğini öğrenen aile, böbreklerini bağışlamaya karar verdi. Testlerde dokuları uyumlu çıkan baba Tevfik Kıraç'tan alınan böbrek, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Başkanı Prof. Dr. İlhami Taner Kale ve Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla Melih Kaan'a nakledildi.

Ameliyatın ardından taburcu edilen Melih Kaan, babasıyla evlerine döndü.

Tevfik Kıraç, yaptığı açıklamada oğlunun sağlığına kavuşacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kendisinin de çeşitli sağlık sorunları bulunduğunu ancak oğlunun her gün acı çekmesine dayanamadığını ve baba olmanın gereğini yerine getirdiğini ifade eden Kıraç, "İnsan evladı için her şeyini verir. Ben de böbreğimi verdim. Çocuğumuz doğuştan böbrek hastasıydı. 17 yıldır tedavi görüyordu. Zaman geçtikçe böbrekler görevini yapmamaya başladı. Hocamız böbrek nakli olması gerektiğini belirtince, onun diyalize girmemesi için eşim ve ben böbreklerimizi verme kararı aldık. Test yaptırdık ve benim böbreğim uygun bulundu. Ben de hiç çekinmeden evladıma, bir parçama, böbreğimi verdim. Ömür boyu güle oynaya kullansın." diye konuştu.

Lise 3. sınıf öğrencisi Melih Kaan Kıraç ise, artık hayatını yeniden yaşamaya başladığını söyledi.

Babasının kendisine yeni bir yaşamın kapılarını açtığını anlatan Kıraç, "Yaşamak istiyordum. Babam bana böbreğini verdi ve beni bir kere daha dünyaya getirdi. Çok mutluyum. Allah ondan razı olsun." dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu ise ameliyatın son derece başarılı geçtiğini, Melih Kaan'ın yeniden yaşama tutunduğunu vurguladı.

Hastanelerinde 84. organ naklini gerçekleştirdiklerini belirten Yüzbaşıoğlu, Kıraç ailesine sağlıklı bir yaşam dileğinde bulundu.

Baba ve oğlu evlerinde ziyaret eden Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği (KABÖDER) Başkanı Hanifi Çöplü de Türkiye'deki sayılı nakil merkezlerinden birinin de Sütçü İmam Üniversitesinde olduğunu, 2009'dan bu yana nakillerin devam ettiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi