Parti binasında, Kızılay ile ortaklaşa düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına katılımın beklenenin üzerinde olduğu bildirildi. 

Kampanyaya gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Kadın Kolları İl Başkanı Ecz. Nursel Reyhanlıoğlu; “Bağışlanan her kan üç kişiye hayat verebiliyor” dedi.

Reyhanlıoğlu; "Kadın Kollarımızın öncülük ettiği kan bağışı kampanyamıza katılım hayli yüksek ve bu bağışladığımız kanlar ilerde bir başkasına hayat verebilir. Bizimde olmadık bir anda kana ihtiyacımız olabilir ve daha önce kan vermiş birinin kanını alabiliriz. Bu sebeple de kan bağışına önem vermeliyiz. İnşallah verilen kanlar yerini bulur ve yararlı olur. Kan veren tüm teşkilatımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kan vermesi uygun olan herkesin belli aralıklarla kan vermesinin gerektiğini de sözlerine ekleyen Nursel Reyhanlıoğlu, kan vermenin iki yararının olduğunu hem kendi sağlığına hem de hasta bir kişiye yardım etmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek insanların kan bağışı konusunda duyarlı olmasını diledi.

Kampanyaya kan vererek destek olan Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın da kan bağışının insan hayıtını kurtarmada önemini vurguladılar.

Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, daha öncede belli aralıklarla kan verdiğini söyledi ve: “İlk defa kan vermiyorum bu yıl sekizinci veya dokuzuncu kan verişim. Kan verdikten öncede verdikten sonra da bir rahatsızlığım olmadı bu zamana kadar. Ama bundan büyük memnuniyet duydum. Üçüncü kan verişimden sonra, Kızılay bir mesaj gönderdi ve bir kişinin hayatını kurtardığımı söyledi. Bu duyguyu yaşamak için defalarca kan verebilirim. Bin insana hayat vermek çok güzel duygu. Hele birde bunun kendi benimden olduğunu düşündüğüm zaman çok daha mutlu oluyorum. İnsanımızın da artık bu bilinci taşımasını istiyorum. Bir hayat kurtarıyorsunuz, burada yaptığınız çok basit bir şey ama onun arkasında sizin verdiğiniz kan ile birlikte hayata tutunan insanların olması tarif edilemez bir mutluluk”.


Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise;  “Kan hayattır, can kurtarır. İnsanların belli dönemlerde kan vermesinde büyük fayda var. Hem kanın yenilenmesi açısından hem de bir diğer insana yardım olma anlamında ne kadar faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Ülkemizde maalesef trafik kazaları başta olmak üzere çok sayıda kaza meydana geliyor. Bazen kendi yakınlarımızda bile kan bulunmuyor. Ama bizler vatandaşlık görevi olarak bunları yerine getirdiğimiz müddetçe, acil olan kan kolay bir şekilde bulunabilir ve hızlı müdahaleler söz konusu olabilir. Ama bazı kan grupları var ki gerçekten çok zor bulunuyor. O kan gruplarındaki insanların özellikle belli zamanlarda kan vermesi gerekiyor. İnsanlarımıza sesleniyoruz sağlıklarına zarar ermeden, belli aralıklarla gidip Kızılay’a kan versinler ki belki bir gün kendileri de kana ihtiyaç duyabilirler. İnşallah kimsenin ihtiyacı olmaz, bizim en başta temennimiz bu. Ama hayat bu bir anda ne olacağını bilemiyorsunuz” diye konuştu.



Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay ise; “Kadın kollarımızı, düzenlemiş olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlemiş olduğu kan bağışı kampanyasından dolayı kutluyorum. Verdiğimiz kanlarla inşallah birilerinin şifa bulmasını sağlarız.

Dualarımız hiç kimsenin hasta olmaması. Ama hayatın ne getireceğini bilemeyiz. Verdiğimiz her kanda bir çok kişiyle kan kardeşi oluyoruz” diye konuştu.

 


 

Editör: Haber Merkezi