Ağız kokusunun sebebi ağızda üreyen bakterilerden kaynaklanan hidrojen sülfür bileşikleridir diyen Ulutaşdemir, “Dişlerde çürük olması, yemeklerden sonra ağzın iyi yıkanmaması, ağızdaki gıda artıkları, diş eti iltihapları, ağız mukozasından dökülen hücreler kokunun oluşumunda en önemli faktörlerdir.” dedi

Ulutaşdemir, “Bakımına dikkat edildiği halde ağzın kokması, diyabet, karaciğer, böbrek, üst solunum yolu, mide hastalıkları gibi birçok hastalığın ilk habercisidir.. Böbrek hastalarının, Karaciğer yetmezliği olanların da ağız kokusu olabiliyor. Üst solunum yolu hastalıklarında ağız kokusu çok sık meydana gelebiliyor. Burun tıkandığında hasta ağızdan nefes alıyor, ağzın içindeki dinamik tamamen bozuluyor. Diş çürükleri de ağız kokusuna neden olabiliyor” diye konuştu.

Ağız kokusunun tedavisi ile ilgili önerilerde bulunan Ulutaşdemir, “Ağız hijyenine dikkat etmek gerekiyor. Diş ve dil fırçalamak, dişlerin arasını temizlemek, diş eti iltihaplarını tedavi ettirmek çok önemli. Ağız kokusu olan hastalar, sigara içmeyi azaltmalı, zararlı gıdalardan uzak durmalı, düzenli aralıklarla beslenmeli ve sık sık hekimlere başvurmalı.” diye belirtti.

 

 

Editör: Haber Merkezi