Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılanlar, "Sağlık için hareket et" ve "Sağlık için her gün 10 bin adım" pankartları açarak Afşin Hükümet Konağı'na kadar yürüdü.

Afşin İlçe Sağlık Müdürü Rukiye Hatipsoylu, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada, her yıl ekim ayının ilk haftasında Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri gerçekleştirildiğini söyledi.

Dünyanın her yerinde obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için etkinlik yapıldığını ifade eden Hatipsoylu, şöyle konuştu:

"Bugün sizlerle beraber Afşin'de yeni bir yaşam tarzı kazandırmak için dünya yürüyüş günü münasebetiyle yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Aslında sağlıklı yaşam tarzı 7'den 70'e tüm vatandaşlarımızın yaşam tarzı haline gelmeli. Çünkü hareketsiz yaşam, ne yazık ki birçok kronik hastalıkların sebep oluyor. Biz bu hastalıklardan korunmayı sağlamak için hareketli yaşam tarzını hepinize kazandırmayı amaçlıyoruz. İnşallah bugün başlayan etkinliklerimiz önümüzdeki zamanlarda da devam edecek."

Etkinliğe, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, Afşin Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Topaktaş, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, Afşin Devlet Hastanesi personelleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi