10 Ağustos Pazar Günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurun reisi olması kesin gözle beklenen Recep Tayyip Erdoğan'ın hemen arkasından kendisinin daha önceden hazırladığı yeni kabineyi imzalayarak güven oyuna sunacak.

Erdoğan'a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre cumhurbaşkanı seçilince yeni hükümetin kurulabileceği ve özel örneği yapılacak.

Turgut Özal'ın 31 Ekim 1989 ' da cumhurbaşkanı seçilmesinden bir gün sonra zamanın cumhurbaşkanı olan Kenan Evren'in meclise bir yazı göndererek Özal'ın başbakanlığının sona erdiğini bildirip yerine vekalet atama yaptığı belirlendi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan köşke çıkmadan önce yeni kabineyi hazırladığı yeni kabine içerisinde 11 bakanı değiştireceği Kahramanmaraş'tan da daha önce söz verip gerçekleştiremediği bir milletvekilini bakan yapıp hem sözün yerine getirecğini hem de kendisine ve partisine en çok oy veren Kahramanmaraş halkını taçlandıracağı Erdoğan'ın yakın kaynaklarından öğrenildi.  / Kaynak www.46haber.com

Editör: Haber Merkezi