Kahramanmaraş’ta serbest avukat olarak çalışan Avukat Ali Ünlü CHP Kahramanmaraş’tan Milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.  Sabancı Kültür Merkezinde partililerin sevgi gösterisi altında adaylığını açıklayan Ünlü, 2015 yılında CHP’nin iktidar, Kahramanmaraş’tan da en az 3 milletvekili çıkartacaklarına inandıklarını, CHP’li seçmenin de buna inanarak öyle çalışmasını istedi.
19 yıldır CHP çizgisinden ayrılmadığını ve partisinin çeşitli kademelerinde görev yaptığını hatırlatan Ünlü; “Türkiye AK Parti iktidarında demokrasi ve özgürlüklerden hızla uzaklaşmaktadır. Hukuk devleti büyük bir kuşatma altındadır. İnsan hak ve özgürlükleri hiçe sayılmaktadır. Yasama ve yargı tamamen yürütmenin eline geçmiştir. AK Parti kendi devletini, ekonomisini, hukukunu, yargısını oluşturuyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Yargının bağımsızlığını yitirdiği, medyaya baskı ve fiili müdahalede bulunulduğu. Muhalif yazarların işten attırıldığı, ülkemizin önde gelen aydınlarının siyasi hesaplarla haksız ve mesnetsiz olarak tutuklandığı. “Paralelci” yakıştırması ile birçok hâkim, savcı, polis ve devlet memurumuzun görevlerinin değiştirildiği veya isten atıldığı. İç ve dış borcumuzun arttığı, işsizliğin önlenemez bir duruma geldiği, ülkemizin kaynakları halkımız için değil ne yazık ki yandaşlar için kullanıldığı, halkımız fakirleşirken, yandaşların zenginleştiği bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu iktidar 13 yıl boyunca darbe mağduriyeti edebiyatı yaparak ergenekon ve balyoz davaları başta olmak üzere kendi ordusuna kumpas kuran bir iktidardır.” Dedi.

 ‘BU PARTİDEN MİLLETVEKİLİ OLARAK HİZMET VERMEK İSTİYORUM’

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde bir üyesi olmaktan her zaman onur duyduğunu söyleyen Ünlü, "Cumhuriyet Halk Partisinden Kahramanmaraş Milletvekilliği aday adaylığımı açıklamaktan onur ve gurur duyuyorum" ifadesini kullandı. CHP Kahramanmaraş ailesine 1995 yılında merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak katıldığını dile getiren Ünlü, "2011 yılına kadar bütün il yönetimlerinde görev aldım son iki dönemde il sekreteri olarak partiye hizmet ettim. Kendimi bildim bileli bu partinin çocuğu, genci ve yöneticisi oldum. Bundan da gurur duyuyorum. Sizlerin de desteğiyle şimdi de bu partinin milletvekili olarak hizmet vermek istiyorum" dedi. CHP’yi parlak günlerine geri döndürmek için elinden geleni yapacağına söz veren Ünlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "12 Eylül 1980 sonrası CHP Kahramanmaraş'ta seçimlerde ancak 1 milletvekili çıkarabilmiştir. 1980 öncesi döneme bakıldığında CHP burada belediye başkanlığı, 3 milletvekili ve senatör çıkardığını görüyoruz. Benim Milletvekilliğimde İl Örgütümüz ile beraber yapacağımız çalışmalar ile Kahramanmaraş ta CHP’yi o parlak günlerine döndürmek için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Türkiye genelinde Kahramanmaraş AK Partinin en yüksek oy aldığı illerden olmasına rağmen çevre illere göre bizim şehrimize hiçbir şey katmadıkları gibi gerilemesine neden olmuşlardır. Soruyorum sizlere artık buna bir son verme zamanı gelmedi mi? Bunun için aday adayı olarak biz inandık örgütümüz inanıyor sizlerde inanın. Bu birlik ve inançla Kahramanmaraş'ta 3 milletvekili çıkaracağımız günler inanın yakındır. Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti kuran partidir. Kadroları zengindir, birikimlidir, ilkelidir. Huzurlarınızda ifade etmek istiyorum ki aday belirleme sürecinde partimizin belirlediği yöntem ne olursa olsun aday adayı olacak arkadaşlarımızla demokratik olarak yarışacağım. Partimizin yetkili organlarının alacağı kararlara saygı duyacağım, amacımız Cumhuriyet Halk Partisini haziran ayında yapılacak seçimlerde başarıya taşımak olacaktır. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak seçimlerden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi başarıyla çıkacaktır."

‘HALKIMIZ FAKİRLEŞİRKEN, YANDAŞLARIN ZENGİNLEŞTİĞİ BİR İKTİDAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Ülkenin içinde bulunduğu genel durumu kendi görüşleri ile ifade eden Ünlü, "Türkiye AK Parti iktidarında demokrasi ve özgürlüklerden hızla uzaklaşmaktadır. Hukuk devleti büyük bir kuşatma altındadır. İnsan hak ve özgürlükleri hiçe sayılmaktadır. Yasama ve yargı tamamen yürütmenin eline geçmiştir. AK Parti kendi devletini, ekonomisini, hukukunu, yargısını oluşturuyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Yargının bağımsızlığını yitirdiği, medyaya baskı ve fiili müdahalede bulunulduğu. Muhalif yazarların işten attırıldığı, ülkemizin önde gelen aydınlarının siyasi hesaplarla haksız ve mesnetsiz olarak tutuklandığı. “Paralelci” yakıştırması ile birçok hâkim, savcı, polis ve devlet memurumuzun görevlerinin değiştirildiği veya isten atıldığı. İç ve dış borcumuzun arttığı, işsizliğin önlenemez bir duruma geldiği, ülkemizin kaynakları halkımız için değil ne yazık ki yandaşlar için kullanıldığı, halkımız fakirleşirken, yandaşların zenginleştiği bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu iktidar 13 yıl boyunca darbe mağduriyeti edebiyatı yaparak ergenekon ve balyoz davaları başta olmak üzere kendi ordusuna kumpas kuran bir iktidardır. Bu davalar neticesinde Türk silahlı kuvvetlerinin genelkurmay başkanı "terör örgütü kurmakla" suçlanmış, Atarükçü demokrat birçok komutan görevlerinden alınmış ve subaylar atılan iftiralara dayanamayarak intihar etmiş, örgütün kasası olarak belirtilen kuddusiokkır'ın ise cenazesini edirne belediyesi kaldırmıştır."

‘GEÇEN YIL 3 BİN 223 KİŞİ İNTİHAR ETTİ’

Türkiye’de gerçekleşen sosyal olaylara da değinen Ünlü, Türkiye'de geçen yıl 3 milyon 450 bin asayiş olayı meydana gelmiş, 4,5 milyon kişi fail olarak kaydedilmiştir. Yılda ortalama bin 500 kişi öldürülüyor, her altı saatte bir cinayet işleniyor. Yılda 500 bin hırsızlık olayı oluyor, inanılması çok güç ama her bir dakikada hırsızlık olayı yaşanıyor. Herkes birbirini mahkemeye veriyor, 22 milyon kişi davalı veya davacı. İcra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyonu geçti, AK Parti iktidarından önce ise 2002 yılında bu sayı 8 milyondu. Kredi borcu yüzünden yasal takibe girenlerin sayısı bugün 2 milyon 900 bin kişiye ulaşmıştır” açıklamalarında bulundu.

‘GELİN BU ENKAZI HEP BİRLİKTE ORTADAN KALDIRALIM’

Vatandaşlara bu seçimde sandığa gidelim ve birlik için Cumhuriyet Halk Partisine oy verelim çağrısında bulunan Ünlü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AK Parti iktidarının yarattığı bu toplumsal tahribat, tamir edilemez boyutlara ulaştım ıştır, halkımız sosyal bir enkaz ile karşı karşıyadır. Gelin bu enkazı hep birlikte ortadan kaldıralım. Daha huzurlu, güvenli, özgür bir yaşam için bu seçimde sandığa gidelim ve birlik için Cumhuriyet Halk Partisine oy verelim. Buradan işçi, emekçi kardeşlerime sesleniyorum; fabrikalarda, inşaatlarda madenlerde hiçbir can güvenliğiniz olmadan, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının bile bin 250 TL olarak hesaplandığı ülkemizde asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyorsunuz ve bunun üzerine sizlerden 3 çocuk isteniyor. Açlık sınırının altında bulunan bir ücretle üç çocuk nasıl büyütülür nasıl okutulur? Çiftçi kardeşlerim dünyanın en pahalı mazotu, gübresi ve tohumuyla üretim yapmak ve halatını zararına satmak nasıl kabul edilebilir. Emeklilere sesleniyorum çalışırken alınan ücretle kıt kanaat geçinirken daha düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışmak nasıl kabul edilebildi?”

KAHRAMANMARAŞ KENDİNİ KURTARAN ŞEHİR
Toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Esat Şengül, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gittiğini söyledi.  Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinden ve Atatürk’ün yaptığı devrimlerden söz eden Şengül, Kahramanmaraş’ın kurtuluş bayramını kutladık hep birlikte. O kurtuluş mücadelesinde atalarımız can verdi. Büyük bir mücadele ile hilafeti ve saltanatı değiştirerek laik Türkiye Cumhuriyetini kurdu ülkeyi tekeline almak isteyen düşman güçlerini de topraklarımızdan çıkardığını söyledi. Kahramanmaraş’ta tabiatıyla kendini kurtaran şehir olması münasebetiyle kahramanlık unvanına layık görüldüğünü söyledi. O kurtuluş mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları çok sınırlı sayıda insanla yola çıktı. Hakikaten yurdumuzu düşmanlardan kurtardığı gibi hepimizin ihtiyacı olan demokratik bir ortamda cumhuriyet rejimini getirdi. İşte buradaki demokrasi, özgürlük anlayışı herkes için geçerlidir. Bugünkü iktidar sahipleri cumhuriyetin getirmiş olduğu o demokrasi ve özgülüklerden dolayı bu koltuklarda oturuyorlar. Demokrasi ve özgürlükler hepimiz için” şeklinde konuştu.

‘EMEKLİ MAAŞLARI YÜZDE 100 ARTACAK’

Fakat demokrasi ve özgürlüğün 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten iktidar sahipleri devleti küçülttüğünü sadece kendilerini büyüttüklerini dile getiren Esat Şengül, CHP’nin nasıl iktidara gittiğini ve iktidar olduğunda gerçekleştireceği projelerden şu şekilde bahsetti: "CHP bir seçim bildirgesi hazırladı. Daha tam metni ortaya çıkmadı ama genel başkanımız startı verdiği zaman neyi ne şekilde yapacağımızı tüm Türkiye’ye duyuracağız. Örneğin emeklilere iktidara geldiğimiz andan itibaren emekli maaşları yüzde 100 artacak. Hatta emeklimize bayramda ek bir ikramiye vereceğiz kullansın diye. Yine buraya gelmeden önce atanamayan öğretmen arkadaşlarımız bir dosya verdiler bize. Türkiye’de şu an 330 bin civarında atanamayan öğretmen var. Dolayısıyla atanamayan öğretmenlerin sigortası CHP olacak. CHP atanmadık tek bir öğretmen bırakmayacak. Buna söz veriyoruz yapacağız. Tüm ailelerimize aile sigortası yatıracağız ve tüm ev hanımlarımızın hesabına her ay bin 350 lira yatıracağız. Şimdi siz bunları dinlerken kafanızda belki bunları nasıl yapacak gibisinden soru işaretleri oluşuyor. Bunu seçim startı verildiği zaman genel başkanımız kamuoyuna açıklayacak."

Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül’ün yanı sıra CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Barış Antürk, 22. Dönem CHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Parlakyiğit, eski il ve merkez ilçe başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi