Türkoğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Çiftçioğlu ve İlçe Teşkilat Üyelerinin de Katılımıyla Türkoğlu ilçesindeki beldeleri dolaşan Ünal ATEŞ ve Ali Çiftçioğlu Türkoğlu ilçesindeki köy halkının sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi. Türkoğlu için hazırladıkları projeleri köy halkı ile paylaşan Ünal Ateş; “Alt yapı eksikliği Türkoğlu’nun kaderi değildir” diye konuştu. Sözlerine hak nasip ederde30 Marta bizi bu göreve getirirse Türkoğlu için hazırladığımız ciddi projelerimizi Türkoğlu için uygulamak istiyoruz dedi.

TÜRKOGLUNA GİDERKEN UTANIYORUM,EY İKTİDAR PARTİLİLER SİZ UTANMIYORMUSUNUZ?

“Ben Türkoğlu luyum ,şu an AKP den aday olan Büyükşehir adayı ve Dulkadiroğlu adayının her ikiside Türkoğlu’ndan.Türkoğlu belediyesinde 10 yıldır AKP li belediye başkanları yönetiyor. Bakın Adana yolu üzerinde Türkoğlu’nun yanından geçerken aracınızı keskin bir koku kaplar, bu koku kanalizasyon kokusudur,çünkü ilçenin kanalizasyonu boş dereye akmaktadır. Bu utanç bu iktidara yeter. Geçmiş dönem il başkanlığı,ilçe başkanlığı koltuğunda oturanlar ve iktidar partili belediye başkanı bu sorunu 10 yıldır çözmemişşimdi gelmiş biz sorunları çözeceğiz diyor. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz kardeşim. 10 yıldır niye bu sıkıntıları çözmediniz?Yol yok,askerlik şubesi gitmiş,Fizik Tedavi hasta hanesini kapatmak için her türlüentrikayıçeviriyorlar, adliye gitti gidecek oldu bari tüm ilçeyi kapatın.Biz göreve gelirsek Türkoğlu’na hizmet yağacak giden bütün kurumların açılması için gerekirse yollara yatacağım” diye konuşan Ateş sözlerine şöyle devam etti:


ÇOK FONKSİYONLU KAPALI PAZAR YERLERİ PROJEMİZ

Pazar yerlerine tam kapalı, çok fonksiyonlu yeni Pazar yerleri inşa edilecek. Bu alanların içine yerleştireceğimiz portatif potalar ve alanlarla hafta içinde mahallenin gençleri burada spor yapma imkânı bulacak, haftada bir gün pazarcılarımız Pazar yapacak, ne vatandaş nede esnafımız yağmur, çamur içinde kalmayacak ve ıslanmayacak, bu alanların içine üç dört oda yapacağız buralara sandalye ve masalar koyacağız, o mahallede düğün yapmak isteyen fakat yapamayan maddi durumu bozuk vatandaşlarımız bu kapalı alanı düğün salonu olarak kullanabilecekler, ya da o mahallede bir cenaze olduğunda o kapalı Pazar yeri taziye evi olarak kullanılabilecek. Bakın bir alanla 4-5 sıkıntıyı çözmüş oluyoruz. 


KAPATILAN BELDE BELEDİYELERİNİ AÇIK TUTACAĞIZ

Yeşilyöre,  Beyoglu,Kıllı,Şekeroba Uzun söğüt belde belediyeleri hizmete devam edecek Belde Belediyelerini açık tutacağız diyen Ateş," Yapılan en büyük yanlışlardan biride belde belediyelerinin kapatılmasıdır. Belde belediyesi demek yerinde hizmet demektir. Vatandaşın sorununu kısa sürede çözüme kavuşturmak demektir. Bu yüzden belde belediyelerini açık tutağız. O beldelere müdürler tayin edeceğiz. Bu müdürler, yolsuzluk ve de rüşvet gibi olaylara isimleri karışmamış, bölge insanın istediği kişiler olacak. Beldelerde ki araç ve gereçler aynı şekilde vatandaşa hizmet için kullanılacak, böylece belde de yaşayan vatandaşa yerinde ve hızlı hizmet götüreceğiz.Ayrıca şunun bilinmesini isterim ki, tüm ilçelerimiz için projelerimiz mevcut. Örneğin Türkoğlu için, Lojistik merkezi,tır ve kamyon garajları, sanayi sitesi,otogar,hayvanpazarı,sosyaltesisler,derelerin ıslahı, altyapı sorunlarının bitirlmesi, köylerimizin yol, kanalizasyon sıkıntılarının  çözülmesi  projelerimiz var. “ifadelerini kullandı.


SOSYAL TESİS PROJEMİZ

“Günümüz koşullarında vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sosyal tesisler Türkoğlu İlçemizin her belde ve köyünde mutlaka inşa edilecektir. İki katlı olarak projelendirilen bu sosyal tesislerin alt katında çok amaçlı bir salon gerektiğinde düğün salonu taziye evi olarak kullanılabilecek toplantılar yapılabilecek üst katlarında kurs odaları olan bir internet bağlantısının olduğu internet odası ve gençlerin kullanabileceği bir kütüphanesinin bir muhtarlık odasının bir sağlık odasının olduğu sosyal tesisler mutlak surette her beldede ve köyde inşa edilecektir.” Diye konuşan Ateş diğer adaylara olan bir canlı yayında adaylar bir araya gelsinler çağrısını Türkoğlu’nda da yeniledi.




Editör: Haber Merkezi