AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Milletvekili Adayı Avukat Veysi Kaynak, Onikişubat ilçesi sınırları içerisinde bulunan 128 mahallenin muhtarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı’nın organizasyonunda Liva Düğün Salonunda gerçekleştirilen programda, muhtarlara hitap eden Ünal, “Siz bize Cumhurbaşkanımızın emanetisiniz. Biz bu toplumun sinir uçlarısınız ve sizler bizim için çok kıymetlisiniz” dedi.

Gündeme ve seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ünal, 13 yıldır ortaya konan her türlü kara propagandaya, darbe girişimlerine, kaos planlarına, ekonomik operasyonlara başarıyla karşı koyduklarını belirterek, “Biz buna rağmen hem şeytan taşladık, hem tavafımızı yaptık” diyerek hükümetlerinin hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Para baronlarına, hortumlara giden paraları millete hizmet olarak çevirdiklerini kaydeden Ünal, şöyle konuştu:

“Hortumları kesildi mi kesildi, muslukları kesildi mi kesildi. Kesildiği günden beri değişik yollardan bir gün huzur yüzü görmedik. O musluklar kesildiğinden beri değişik yollardan sürekli saldırıyorlar. Oradan saldırıyorlar, buradan saldırıyorlar, medya üzerinden saldırıyorlar, uluslararası sistem üzerinden saldırıyorlar. Bir bakıyorsunuz Freedom House açıklama yapıyor. ‘Türkiye de basın özgürlüğü yoktur’ diye. İsrail de 16 tane gazeteci öldürülüyor, Mısır da bütün gazeteciler tutuklanıyor. Freedom House, ‘İsrail’de gazetecilere yönelik bir baskı var’ demiyor. ‘Mısır’da baskı var’ demiyor. Ama Türkiye’de açın gazeteleri bakın. Sözcü’ye bakın Birgün’e bakın, Yeniçağ’a bakın, Zaman’a bakın, Hürriyet’e bakın. Her gün manşetlerinde, bu ülkede her iki kişiden birinin oy verdiği Tayyip Erdoğan’a Ahmet Davutoğlu’na AK Partiye küfretme özgürlüğüne sahipler mi? Sahipler. Her türlü yalan söyleme özgürlüğüne sahipler mi? Sahipler. ‘Yahu kardeşim bana neden küfrediyorsun, bana neden hakaret ediyorsun’ dediğimiz zaman ‘basın özgürlüğü’ diyor. Hakaretin özgürlüğü mü olur, küfretmenin özgürlüğü mü olur yalanın iftiranın özgürlüğü mü olur. Bunlar yeniden tatlı para kazandıkları, risk almadıkları, milletin kaynaklarını hortumlardan ceplerine aktığı günleri geri getirmek istiyorlar. Biz de diyoruz ki ‘hayır.’ Bu milletin kaynağı bu millete dönecek. Yıllarca bu ülkenin kaynakları sömürüldü. 13 yıldan beri biz bu kaynakları insanlarımıza hizmet olarak geri veriyoruz.”

MUHTARLARIMIZ MİLLETİN YANINDA YER ALACAK

Muhtarları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine emaneti olarak nitelendiren Ünal, 7 Haziran seçimlerinde onların tercihinin de AK Parti olacağına inandığını söyledi. Seçimlere, AK Parti ve diğerleri olmak üzere 2 partinin katıldığını vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

“Kardeşlerim, sevgili muhtarlarım, cumhurbaşkanımızın bize emaneti muhtarlarım. Cumhurbaşkanımız bize diyor ki ‘gittiğiniz her yerde muhtarlarla bir araya gelin, ben Türkiye’nin muhtarıyım, muhtarlar da benim kardeşlerim’ diyor. Çünkü muhtarlarımız bizim bu toplumun sinir uçlarıdır. Parmak uçlarıdır. O kadar hassastır muhtarlarımız. Evet görüyorsunuz, büyük oyun ortada. AK Parti’ye ye niye düşman olduklarını biliyorsunuz. AK Parti’yi niye yıkmak istediklerini biliyorsunuz. Bu bir siyaset meselesi değil. AK Parti siyasi bir siyasi parti değil. AK Parti bir millet hareketi. Bir milleti ayağa kaldırmanın derdine düşmüş milletin evlatlarının bir araya gelerek kurdukları bir siyasi parti AK Parti. Hedefleri bu seçimde AK Parti’yi yüzde 45’lerin altına düşürmek. Çünkü CHP iktidar olamayacağını biliyor. MHP iktidar olamayacağını biliyor. Ama HDP barajı aşarsa AK Parti’nin anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip olamayacağını da biliyorlar. Şu anda Pensilvanya’sı, Papa Francesco’su, Avrupa Parlamentosu, Freedom House ‘u, içerde, dışarda Doğan Medyası, CHP’si, MHP’si, HDP’si hepsi bir taraftalar millet bir tarafta. O yüzden bu seçime iki parti giriyor. Bir milletin yanında olan milletin, hakkının hukukunun yanında olan AK Parti. Bir de diğerleri. Bura da kararımızı vereceğiz. Nerede durduğumuzun kararını vereceğiz. Tabi ki muhtarlarım milletin yanında yer alacak. O yüzden 7 Haziran’a kadar çalışacağız. Bu oyunu bozacağız Allah’ın izniyle.”

BİZ ZAFERLE EMROLUNMADIK, SEFERLE EMROLUNDUK

13 yıldır AK Parti’nin her türlü krizi, kaosu atlatarak bugünlere geldiğini anlatan Ünal, “Bunu da atlatacağız. Bize diyorlar ki ‘teslim olun, iddialarınızdan vazgeçin. Çünkü baş edemezsiniz. Avrupa’yla, Amerika’yla baş edemezsiniz. Dünya 5’ten büyük demeyin. Mısır’daki darbeye darbe demeyin. Suriye’deki katliama sessiz kalın. İçerde savunma sanayinizi bağımsız hale getirmeye çalışmayın. Teslim olun. İddialarınızdan vazgeçin ve kurtulun diyorlar.’ Biz de diyoruz ki iddialarımızdan vazgeçmeyiz. Çünkü bizim Peygamberimiz çöl de tek başınaydı. Mısır’da, İran’da, Bizans’ta dünyanın egemenleri vardı. Ama 20 yılda onların hepsi o çölde tek başına yola çıkan Kutlu Peygamberin karşısında diz çöktüler. Çünkü o Peygamber kendi hesabını Allah’ın hesabıyla uygun düşürdü. Hesabınız Allah’ın hesabıyla uygun düştüğü sürece hiçbir güç size güç yetiremez kardeşlerim. Bizim tek bir derdimiz var. Hesabımızı Allah’ın hesabıyla, milletin hesabıyla denk düşürmek. Başka bir derdimiz yok. Biz zaferle emrolunmadık, biz seferle emrolunduk. Biz gayret göstermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN MAHÇİÇEK, ÜNAL’A ALBÜM HEDİYE ETTİ

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, programın ardından Grup Başkanvekili Ünal’a fotoğraf albümü hediye etti. Ünal’ın Kahramanmaraş’taki çalışmaları sırasında objektiflere takılan fotoğraflarından oluşan albüm, Ünal’a tebessüm ettirdi. “Marifet iltifata tabidir. Hanefi Başkanımız yine bizleri onore etti” diyen Ünal, Başkan Mahçiçek’e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi