Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat buluşması toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanı sıra, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı AV. Ahmet Özdemir, Ak Parti’nin siyasete yeni bir kattığına vurgu yaptı.

Özdemir, konuşmasında şu ifadelere yer vererek:  "Ak parti kurulduğu günden beri verdiği mücadeleyle anlayışıyla dünya siyasetine yeni bir anlayış getirdi. Öyle bir düzen öyle bir anlayış getirdi ki karşımızda olanlar bize karşı hesabı olanlar her türlü yolu denediler. Bu düzeni yıkmak için bunlar gezi olayları olarak karşımıza çıktı, bunlar paralel yapı operasyonları olarak karşımıza çıktı bunlar güney doğumuzda terör olayları olarak karşımıza çıktı ama bu nedenlerin hiçbiri ak partinin kurduğu güçlü yapıyı ve anlayışı yıkmaya güçleri yetmedi. 7 haziran seçimleriydi 7 haziran seçimlerinde tabiri caizse yedi düven bir araya geldi yeni bir hesap içindeydiler ama bizim tek bir hesabımız vardı kalbimiz insanımızın kalbiyle birlikte atıyordu ve o hesapların hepsini de boşa çıkardı. 7 Haziran seçimleri ile aslında bizim için büyük bir başarıydı çünkü eşit şartlarda yarışmamıştık bütün güçler bir araya gelmişti buna rağmen orada da bir zafer elde ettik ama 7 Hazirandan sonrası daha önemliydi tabii her zaman aldığımız gibi beslendiğimiz kaynak olan milletimize 7 Hazirandan sonra yeniden döndük biz onlar için vardık onlarda bizim bu göreve layık olduğumuzu biliyorlardı kalplerimiz birlikte atıyordu ve 1 Kasıma öyle girdik" dedi.    

BAŞARININ SEBEBİ MİLLETİMİZDİR

Bu başarının öncelikle milletin başarısı olduğunu dile getiren Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: "Hep söylüyorum biz onların kalplerine misafir olduk onlarda bizi desteklediler ve kurulan bütün düzenler 1 Kasım gecesi yerle bir oldu. Bu başarının sebebi öncelikle milletimizdir onlara minnettarız sonra Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın dehası bilge Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun yönetim anlayışı ve Kahramanmaraş düzeyinde bakanımız kıymetli milletvekillerimiz ve teşkilatımızın üstün çalışmasıyla 1 Kasım seçimleri bizim için bayram haline geldi. Bu nedenle bütün teşkilat mensuplarımıza müteşekkirim Bakanımıza mikrofonu teslim etmeden bir hakkı teslim etmeliyim ki onuda söylemem gerekir. Bugün ulaştırma çalıştayı için saygıdeğer iki Bakanımız Kahramanmaraş'taydı ama bu çalıştay son çalıştay değildi, ilk çalıştayda değildi.

2012 yıldında o zamanki Grup Başkanvekilimiz ve şimdiki Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal'ın önderliğinde Kahramanmaraş'ı yeniden ayağa kaldıracak projeler adı altında başladığımız bir çalışmanın devamıydı. Şehrimizin sorunlarıyla ilgili somut öneriler somut çözüm yolları geliştirmekle başladı ve bugün çalıştayda da söylendiği gibi yüzde 85 sorunların çözümüyle ilgili bir başarı elde ettik. Bu nedenle Bakanımızın katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum." 

İl Başkanı Özdemir’in ardından, partililere seslenen, 13 yıl içerisinde çok şey öğrendiklerini ve deneyim kazandıklarını söyleyen Bakan Ünal, heyecanlarını asla kaybetmediklerini belirtti.


TECRÜBE KAZANDIK, HEYECANIMIZ HİÇ BİTMEDİ

Bakan Ünal, "2002'de bu millet bizi sandıkta onaylayarak iktidara taşıdı ve 13 yıldan beri biz iktidarda milletten aldığımız onayı milletin teveccühünü hizmete dönüştürmeye bu ülkeyi yüceltemeye yükseltmeye çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmaya gayret sarf ediyoruz. Biz 13 yıl içerisinde çok şey öğrendik deneyim kazandık, tecrübe kazandık ve heyecanımız asla kaybetmeden üstelik her iki yılda bir sandığı milletin önüne götürerek her seferinde milletin onayını ve teveccühünü kazanarak yaklaşık 7 seçimi bu şekilde geçirdik ve biz bu ülkeyi demokratikleştirdik bu ülkeyi özgürleştirdik bu ülkeyi zenginleştirdik 3 bin dolardan aldığımız kişi başı düşen geliri 10 bin doların üstüne çıkardık.

Konuşmanın kendi kültürel kimliğini söylemenin bile suç olduğu bir ülkede bugün herkesin özgürce ifade edebildiği hatta hakaret etmeyi özgürlük sandığı günlere geldik. Biz bütün bunları yaparken birileri 2002'den beri her ne pahası olursa olsun Ak Parti'den kurtulmalıyız mücadelesinden vazgeçmediler şikayetlerinden, sabotajlarından provokasyonlarından vazgeçmediler. Kimi zaman darbe girişimi oldular kimi zaman yargı darbesine dönüştüler kimi zaman sokakta gezi provokasyonu kimi zaman paralelciler üzerinden bir devlet ele geçirme sürecine dönüştüler kimi zaman yurt dışında oluşturdukları lobilerle birlikte bizim aleyhimize bütün dünyayı gazetelerinden köşe yazarlarına, televizyonlarından dergilere kadar bizim aleyhimize kışkırttılar.

Allah'a hamd olsun biz her engeli aştık. Sorunları çözdükçe engelleri aştıkça hamd olsun daha da güçlendik. Ama bugün geldiğimiz bir nokta var" şeklinde konuştu.

UTANDAMDAN DİKDATÖR YAKIŞTIRMASI YAPIYORLAR

Algı operasyonlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a utanmadan sıkılmadan diktatör gibi göstermeye başladıklarını söyleyen Bakan Ünal, şunları dedi: "Algı operasyonunda öyle bir noktaya geldiler ki artık bir diktatörün kendi ülkesinde 350 bin kişiyi katleden bir diktatörün mağduru oynadığı 2 buçuk milyon mağdura mazluma kucak açmış ve Türkiye'yi 13 yılda dünyanın gelişmiş ülkelerinde 16'ncı sıraya taşımış bir lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı bir diktatör gibi göster başladılar.

Bir özgürlükçü, demokrat mazlumların mağdurların adeta koruyucusu olan bir lideri her iki yılda bir seçime gitmiş sandığı milletin önüne koymuş. Her iki kişiden birinin oyunu almış. Recep Tayyip Erdoğan'a utanmadan, sıkılmadan diktatör bozuntusu deme terbiyesizliğini gösterdiler.

Bu bizim kalbimizle, aklımızla, vicdanımızla alay etmeye kalkışmaktır. Maalesef bunlar tek merkezden yönetilir gibi kimi zaman sanatçı kissesi altında karşımıza çıkıyorlar kimi zaman akademisyen kisvesi altında karşımıza çıkıyorlar. Bakıyorsunuz sözde sanatçı olduğunu söyleyenler yurt dışında Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Bunlar kendi benliğine kendi kültürüne yabancılaşmış ve maalesef bu topraklara ait bir fidan ortaya çıktığı zaman adeta onu yok etmekle kendisini görevli bilen bu ülkeye ve tarihe yabancılaşmış kafalar bunlar. Bunlar batılı değil. Bunlar karne günü çocukların okuluna bomba atanlarını göremeyen maalesef sivil halkı katleden terör örgütüne sesini çıkarmayan ama Avrupa'da Türkiye Devleti katliam yapıyor diyen bir kafayı temsil ediyorlar."    

BİZİ ASLA YILDIRAMAYACAKLAR

Bu ülkenin sahipsiz olmadığını tekrar tekrar göstereceklerini ifade eden Bakan Ünal, ülkeyi bölmeye çalışanların kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

Bakan Ünal, "Kültür ve Turizm Bakanı olarak bir süreden beri bir sorun yaşıyoruz ve turizmle ilgili önümüzde ki sezon bizim turizm potansiyelimiz ve turist sayımız rezervasyonlarla belirleniyor. Bu terör dediğimiz şey başka ülkelerde olunca terör bu ülkede olunca terör olmuyor mu? İspanyalı yetkililere sordum dedim ki siz bir taraftan ETA terör örgütüyle mücadele ettiniz. Bir taraftan da turizminizi yükselttiniz nasıl yaptınız dedim.

Dediler ki bizim ülkemizde terör söz konusu olduğunda bizim ülkemizde ki herkes tek yumruk oldu. Benim ülkemde masum çocuklar, siviller katledilirken benim sanatçılarımı düşündüm ve bu ülkenin sanatçılarını bu ülkenin siyasetçilerini düşündüm. Teröre tek bir kelime etmeyip kendi devletine katliamcı diyenleri düşündüm. İçim yandı içim. Biz bu ülkeye bunlara rağmen sahip çıkacağız. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını tekrar tekrar göstereceğiz. Bunlar bu yaptıklarına özgürlük , demokrasi mücadelesi diyorlar yalan vallahi de billahi de yalan. Bunun adı terör sayacıdır. Bunun adı kendi ülkesine ihanet etmektir. Çünkü bütün dünya da terör söz konusu olduğunda o ülkede yaşayan herkes teröre karşı tek yürek olur. Ama bunlar kendi ülkelerine karşı terörün yanında tek yürek oluyorlar yazıklar olsun. Bunlar bizi yıldıracak mı hayır" ifadelerini kullandı.  
  


Bu ülkenin tek bir toprağı için gerekirse canlarını dahi vereceklerini ifade eden Bakan Ünal, bu yüzden bu ülkenin güvencesinin AK Parti olduğunu vurguladı.

Bakan Ünal, "CHP'nin milletvekili diyor ki gerekirse sokağa çıkarız. Bu ülkede darbeler yapılırken sokağa çıkmadınız. Bu ülkede 650 bin kişi sistematik işkenceden geçirilirken sokağa çıkmadınız. Şimdi sandıktan çıkmış daha yeni 1 Kasım da seçim kazanmış meşru hükümetin karşısında meşru hükümeti baskıcılıkla suçlayıp bizi kendilerince sindirmeye kalkışıyorlar.

Bunlar neden Maraş'ın kahraman olduğunu Urfa'nın neden Şanlı olduğunu, Antep'in neden Gazi olduğunu bu ülkenin tek bir toprağının taşının bizim için ne anlama geldiğini bilmiyorlar bizi kendileri gibi zannediyorlar. Biz bu ülkenin gerekirse tek bir taşı için gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. O yüzden bu ülkenin güvencesi bu ülkenin sigortası AK Parti'dir. Bu kahraman teşkilattır" dedi.  

2'nci çalıştayın ilk 4 yıllık planını yaptıklarını belirten Bakan Ünal, çalıştayla ilgili bütün süreçleri gözden geçirdiklerini söyledi. Bakan Ünal, son olarak sözlerine şunları ekledi:

"Bugün güzel bir çalıştay gerçekleştirdik. 2'nci çalıştayımızın ilk 4 yılını yaptık. Ulaştırma Bakanımızla bugün oturduk bütün süreçleri gözden geçirdik. İnşallah önümüzde ki günlerde kültür ve turizm çalıştayımızı sonra sağlık çalıştayımızı yapacağız. Şehrimizi ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. Çünkü çocuklarımızın iyi yetişmesi gerekiyor. Onların daha donanımlı daha bilinçli bu tarihe bu kültüre bu medeniyete sevdalı fidanlar olarak yetişmesi gerekiyor ve bizim bunu yapmamız gerekiyor. Vakit çok az çok çalışamamız gerekiyor. Zaten bu ülke yeterince vakit kaybetti. Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımız, teşkilatlarımız bu davaya gönül vermiş herkes çalışacağız. Biz ortak dertlerin insanlarıyız. İnşallah rabbim bize güç kuvvet versin. İnşallah Kahramanmaraş'ımızı beraberce taşıyalım." 

Editör: Haber Merkezi