Partisinin 37. Olağan Kongresinde Kahramanmaraş İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Ateş; “Eğer ben seçilirsem görevini yapmayan siyasilerin, bürokratların uykuları kaçacak” dedi.

Partisinin il binasında açıklama yapan Ünal Ateş, sözlerine ilk olarak, ‘’Elazığ’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Sosyal medyadan ise bunun provakasyonunu yapanları kınıyorum. Acılar bizi ancak birleştirir. Bunun üzerinden rant devşirenleri şiddetle protesto ediyorum’’ ifadeleriyle başladı.

Bir mevki makama aday olursanız size nedenini sorarlar diyen Ateş, şunları kaydetti; ‘’Ben tam bu noktada, 3 gün önce yaşadığımız deprem acısı sonrası aday oldum. Naci Görür hoca Kahramanmaraş ile ilgili, depremle ilgili bazı ifadelerde bulundu. Ben bunları yıllar önce söylemiştim. Biz Kahramanmaraş’ı seviyor ve bir taşı taş üstüne koymak istiyoruz. 7 yıl önce bunu belirterek, kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden dayanıklı binaların yapılmasını, burada yetkililerden istedim.’’

Tekke’de binaların bir kısmı yıkılıp harabeye çevrilmiş durumda diyen Ateş, ‘’Bilboardlarda yazılıyor ancak hala bir adım atılmadı. Seçimlerin üzerinden bir yıl geçti ama Kahramanmaraş’a belediye tarafından bir çivi çakılmadı ben bu yüzden aday oldum. Üvey bırakılan Andırın için, Aksu nehrini kirletenlerin ve bundan rant elde edenlerin karşısında durmak için aday oldum. Elbistan’ın bitmeyen yolu, Nurhak’a gelmeyen yatırım için vatandaşların hakkını aramak için aday oldum. Merkez’de Kahramanmaraş’ın adına yakışır bir kent olması gerekiyor. Şu anda 100. Yıl etkinliklerimiz yapılıyor ancak ulusal da hiçbir yerde haberimiz çıkmıyor. En azından İlber Ortaylı’yı getirin demiştim geçen bilboardlarda gördüm getiriyorlarmış’’ ifadelerini kullandı.

İl Başkanı olması durumunda yapacaklarını sıralayan Ateş, ‘’Şimdi sayın Ekrem İmamoğlu gelse Yedikuyular’da bir röportaj verse, Mansur Yavaş Başkonuş’ta ulusal TV’lere röportaj verse nasıl olur? Biz ilimizi tanıtmak için bunları yapacağız. Bugün Türkiye’nin en büyük kentlerini CHP’li başkanlar yönetiyor. Biz onları Kahramanmaraş’a getireceğiz. 81 ilde yaşayan CHP’li kardeşlerimizi Kahramanmaraş’a getirerek, şehrimizi tanıtacağız. İlimize daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam isteyeceğiz. Muhalefet partisi il başkanı olarak bunların bazıları benim projem. Bunlar iktidarın yapması gerekenler ancak onlar yapmıyor. Eğer il başkanı seçilirsem görevini yapmayanların uykuları kaçacak’’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi