AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde seçim bürosu açılışlarına Andırın ilçesi ile devam etti. Kadını-erkeği, genci- yaşlısıyla Andırınlıların büyük ilgi gösterdiği program miting havasında geçerken, seçmenlerinin karşısına geçen AK Partili adaylar, vatandaşlardan tam not aldı.

AK Parti iktidarları döneminde 272 milyon TL’lik yatırımı Andırın’da hayata geçirmenin haklı gururuyla, 7 Haziran seçimlerinde de Andırınlılardan destek isteyen ak kadrolar, Kahramanmaraş’ın her köşesine hizmet etmek için gayret göstereceklerini ifade ettiler.

Açılış programına katılarak, coşkulu vatandaşlara hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Andırın isminin; fikrin, düşüncenin, kelamın ortaya çıktığı Enderun’dan geldiğini ifade ederek, bu ilçede yetişen aydınlık nesilleri selamladı. “Buradan ikindi yazılarına selam olsun” diyen Ünal, “Çünkü onlar bütün Türkiye’de Andırının ismini yücelttiler” ifadelerini kullandı.

AK Parti ve MHP seçim bürolarının yan yana olması dolayısıyla MHP seçmenlerini de selamlayan Ünal, seçimlerin sevgi, hoşgörü ve kardeşlik hukuku çerçevesinde geçmesi temennisinde bulundu.

Türkiye’nin AK Parti iktidarları öncesindeki durumuna ilişkin de anekdotlar paylaşan Ünal, şöyle konuştu:

“Buraya gelirken yaptığımız yatırımlara baktım. 272 milyon yatırım yapmışız, bunlar tamamlananlar ve devam edenler var. Hatırlayın Türkiye, 1999’da 220 milyon TL bulamadığı için krize girmişti. Şimdi biz sadece Andırın’a 270 milyon yatırım yapıyoruz. Hükümet konağımızı görüyorsunuz. Andırın’ın, Enderun’un karakterine yakışır bir bina olmuş. Bunlar nasıl oldu, siz yani millet iradesine sahip çıktığı için oldu. Bakın biz iktidara gelmeden önce toplanan vergilerin her yüz lirasının 86 lirası faize gidiyordu. Bizim doğalgazımız yok, petrolümüz yok, biz devlet olarak vatandaşlarımızdan topladığımız vergilerle bütçe yapıyoruz, bu bütçeyi yatırım ve hizmete dönüştürüyoruz. Peki nasıl oluyordu da bu yüz liranın 86 lirası faize gidiyordu. Ben size söyleyeyim. Para baronları devletten düşük faizle kredi alıyorlardı. Devletten aldıkları krediyi devlet iç borçlanma yaparken yüksek faizle tekrar devlete borç veriyorlardı. Parayı düşük faizle devletten alıyorlar, geri yüksek faizle borç veriyorlardı. Para nereye gidiyordu, faiz lobisine para baronlarına gidiyordu. Peki biz bunu nereye düşürdük biliyor musunuz? Artık yüz liradan 14 lirası faize gidiyor ve daha da aşağı çekeceğiz.”

“FAİZ LOBİSİNE GİDEN PARA, OKUL OLDU, YOL OLDU, ANDIRINLI ÇOCUKLARA KİTAP OLDU”

Hükümetin uyguladığı ekonomi politikaları dolayısıyla devletin kasasında kalan paranın 1 trilyon 200 milyon TL olduğunu kaydeden Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu para kasa da kalmasaydı nereye gidecekti faiz lobisine, para baronlarına gidecekti. Ama ne oldu, Andırın’a okul oldu, Andırın’a hükümet binası oldu, Andırınlı’nın evlatları okula başladığı gün sıralarının üzerinde kitap oldu, evde bakım hizmeti oldu, şehit yakınlarımıza maaş oldu. Bizi millet niye iktidar yapıyorlar, diye soruyorlar. Milletin bizi iktidar yapmasının sebebini anlamıyorlar. Diyorlar ki, bu millet bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam, bu yüzden millet oy veriyor. Hayır, bu yüzden değil kardeşlerim. Biz milletten aldığımızı, geri millete hizmet olarak verdiğimiz için millet bize oy veriyor. O yüzden, bizim milletle gönül bağımız devam ettikçe, millet bizimle yol yürüdükçe, biz milletimizle yol yürümeye ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıl boyunca Andırın’a yapacağımız her şeyi planladık. İçiniz rahat olsun, gönlünüz rahat olsun. Evlatlarınız size hizmette yarışmaya devam edecek. Ama siz de 7 Haziran’da bu kardeşlerinize yeniden onay verecek misiniz? Biz de sizlere layık olmaya çalışacağız.”

“YENİ ANAYASADA MİLLET İRADESİ DIŞINDA HİÇ BİR GÜÇ OLMAYACAK”

Açılışta konuşan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Avukat Veysi Kaynak ise, yeni dönemde en büyük hedeflerinin yeni anayasa olduğunu söyledi. Türkiye’nin amaçladığı hedeflerine ulaşabilmesi için millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığı yeni bir anayasa yapacaklarını kaydeden Kaynak, şu ifadeleri kullandı:

“Tam bir ay sonra 7 Haziran’da Türkiye’de ikinci yarı başlayacak inşallah. 7 Haziran’dan sonra yeni Türkiye’ye uyanacağız. Bu yeni dönemde en büyük hedefimiz Bildiğiniz gibi eski Türkiye geride kaldı ve milletimizin kanayan yaralarını sardık. Artık gelecek nesillerimizi inşa etmek istiyoruz. Bunun yolu da Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın her ortamda ifade ettiği gibi yeni bir anayasa. Anayasa bütün devletlerin temelini oluşturur. Bu yüzden anayasanın geçmişteki adı Teşkilat-ı Esasiye idi. Bizim şimdiki anayasamız 1980 darbesinden sonra askerler tarafından yapıldı. Bu anayasada önemli değişiklikler yaptık. En son 12 Eylül 2010 da 26 maddesini sizlerin desteğiyle değiştirdik. Ama bu yamalı bohça artık bizi geleceğe götürecek durumda değil. Bu anayasa sizin iradeniz dışında başka vesayet odaklarını kendi içinde barındırıyor. Bizim bir tane gayemiz var. Yeni Türkiye’deki gayemiz tam bağımsız bir ülke, tam bağımsız bir devlet olalım ve yeni anayasamızda milli iradenin üzerinde hiçbir irade bırakmayalım.”

“GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ HEP BİRLİKTE KURALIM”

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan’da Andırınlılara ak kadrolara bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. “Biz Andırın’ı çok seviyoruz” diyen Doğan, şunları söyledi:

“AK Parti 2001 yılında kurulduğunda Türkiye’yi koalisyon hükümetleri uçurumun eşiğine getirmişler ve bu ülke batma noktasına gelmiş, insanlar yarınlarından umudunu kesmişti. Şimdi birileri yeniden bu ülkeyi aydınlık günlerden karanlıklara ve krize sürüklemek istiyorlar. Biz siz sevgili Andırınlılardan büyük bir feraset göstererek kötü günlere dönmemek adına yine destek istiyoruz. AK Parti iktidarıyla 2023, 2053, 2071 Türkiye’sini hep birlikte kuralım istiyoruz.”

Konuşmaların ardından, AK Parti Andırın Seçim Bürosu açılırken, Andırın Belediyesi’ne alınan iş makineleri de hizmete sunuldu. Grup Başkanvekili Ünal, açılışların ardından muhtarlarla toplantı yaparken, Yeşilova, Geben ve Osmaniye’nin Kadirli ilçelerini ziyaret etti.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Afşin Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven, Milletvekili adaylar Nursel Reyhanlıoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, Türk İslam Karakoç, Osmaniye Milletvekili Adayı Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Andırın İlçe Başkanı Şaban Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi