MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepkisini belirtmek için MHP’den istifa eden Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akif Tolun, hiçbir siyasi partiye geçiş yapmadığını, bağımsız olarak meclis üyeliği görevini sürdüreceğini söyledi.

Mehmet Akif Tolun, bu sabah yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İlk gün akşam Çanakkale il ve ilçe yönetiminin yaptığı gibi Kahramanmaraş il ve ilçe yönetimlerinin de istifa etmesini beklerdim ama bu tercih kendilerinindir.
Dulkadiroğlu belediye Meclis Üyesiyim, belediye meclis üyeliğinden değil, MHP üyeliğimden istifa ediyorum.

MHP genel kurul yapar genel başkanlığı görevine Meral Akşener hanımefendi gelirse MHP içinde il yönetiminde partime hizmet etmeye devam ederim.

Görülen o ki: Her şeye hayırla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğu sürece bu parti bir yere gidemez, genel merkeze tepkimi ortaya koymak için MHP üyeliğimden istifa ediyorum. İlçe seçim kuruluna istifamı sunarken, MHP’ye de noter kanalı ile istifamı gönderiyorum.

MHP’den İstifaların geleceğini düşünüyorum, görüşmüş olduğumuz arkadaşlarımız var onlarda istifa edecekler..

Kongre sürecinde: MHP delegeleri Devlet Bahçeli ile devam edecek olursa ben MHP ‘de yokum.”

AK Partiye geçecek misiniz? sorusuna ise Tolun: “ Genel Merkezin kararına bakacağım, biz imza topluyoruz, Meral Akşener‘in genel başkan olması için bu olmaz ise, MHP benim için bitmiştir. O zaman olabilir, gelen teklifleri değerlendiririz.” dedi.

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan seçimlerde MHP oy ve vekil kayıp etmesinin kabul edilir gibi olmadığını bu durum karşısında MHP Genel Merkez ve MKY üyelerinin istifa etmesi gerektiğini ancak görülen şu ki kimse istifa etmiyor “O halde biz istifa edelim” diyen Mehmet Akif Tolun:  “Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Meclis üyesi olarak bağımsız üye olarak görevime devam edeceğim”  diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi