AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla aday adaylık  başvurusunu yapan  Süfyan Emiroğlu, amaçlarının doğup büyüdüğü Afşin'e, Kahramanmaraş'a ve Türkiye'ye hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Basın toplantısında  kendisini tanıtan Emiroğlu, "Ben 1969 da Afşin’dedoğdum. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Afşin de tamamladım. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesinden mezun oldum. Daha sonra ABD Virginia O.D. Üniversitesinde Ekonomi mastırı yaptım. Halen PAGüvenlik Bilimleri Enstitüsü Güvenlik Stratejileri – Kamu Yönetimi Bölümünde doktora çalışmamam birkaç ay içinde tamamlanacak.İdealist bir Kahramanmaraşlı olarak 1993 yılında Maliye Bakanlığında başladığım kamu hizmetine, bu güne kadar devletimizin değişik kademelerinde Müfettiş, Başmüfettiş, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, Sanayi Genel Müdür Yardımcısı, Sanayi Ürünleri Gözetimi ve Denetimi Genel Müdürü, Sanayi Genel Müdürü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Bor Araştırma Enstitüsü Başkanı olarak görev yaptım.

Aynı zamanda; D-8 Sanayi Konferansları Koordinatörlüğü, NATO Temsilciliği, BM Teknoloji Komitesi Üyeliği, Türkiye Arap Birliği Ülkeleri Sanayi Konferansları Koordinatörlüğü, Türkiye-Belarus Sanayi Çalışma Gurubu Eş Başkanlığı gibi önemli uluslararası görevlerde de bulundum.Bu süre içerisinde özellikle sanayi ve ekonomi ve bunların geliştirilmesi konusunda çok önemli birikimler edindim.Yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalarımdan dolayı çok sayıda ödülle taltif edildim. Yaklaşık 5 yıllık Genel Müdürlük döneminde 3 defa yılın bürokratı seçildim. Devlette ki 22 yıllık hizmetimde çok önemli, üst düzey ve kritik görevlerde bulundum.Geldiğimiz noktada, elde ettiğim yurt içi ve yurt dışı bütün bu bilgi ve tecrübe birikimimi bir başka alanda; siyaset alanında özellikle son beş yıldır kalkınması ve her türlü sorunu ile yakından ilgilendiğim, doğduğum ve büyüdüğüm şehir Kahramanmaraş’a ve uzun süredir vekili olmayan güzel Afşin’imizin hizmetine sunmak için geçen hafta itibariyle görevimden ayrıldım." dedi.

DOĞDUGUM YERE HİZMET ETMEK İSİYORUM

Doğup büyüdüğü yere hizmet etmek istediklerini söyleyen Süfyan Emiroğlu, "Hem şehrimizi, hem Türkiye’yi, hemde bütün dünyayı yakından tanıyan, izleyen bir hemşehriniz olarak, 2015 Milletvekilliği seçimlerinde AK Partiden Kahramanmaraş Milletvekili Adayı olmak için başvurumu  bugün burada  yapacağım. Partimizin takdiri, çok kıymetli hemşerilerimizin teveccühü ve Yüce Rabbimizin inayeti ile şehrimize ve halkımıza hizmet etmeyi istiyorum. Amacımız daha kalkınmış, daha huzurlu, daha müreffeh ve vesayetlerden kurtulmuş Büyük Türkiye ve Büyük Kahramanmaraş’tır. Bizler; doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız bu şehre dünyada başka hiçbir memlekette olmayan ayrı bir gönül bağıyla bağlıyız. Nasıl ki kendimiz için, ailemiz için, sevdiklerimiz için hayallerimiz varsa, Kahramanmaraş için de hayallerimiz var.İnşallah bu hayalleri Kahramanmaraşlı hemşerilerimle gerçekleştireceğim" diye konuştu.

BU ŞEHRE HİZMET ETMEYİ BİR BORÇ BİLİYORUM

"Ben bu şehre hizmeti bir borç biliyorum, bir evladın vazifesi gibi kutsal bir görev olarak görüyorum" diyen Süfyan Emiroğlu, " Ben de Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği bir evladı olarak, Kahramanmaraş'a ve Türkiye’ye büyük bir sevda ile bağlıyım. Yaşamım boyunca, Kahramanmaraşlı olmanın heyecanını ve coşkusunu yüreğimde hissettim.  Kahramanmaraş’ın daha iyi bir yerde olmasını hayal ettim. "Eshab-ı Kehf" ruhunu, mücadeleci ruhu, içtenliği, azmi ve kararlılığı ilke edindim. Bugüne kadar iş yaşamında, sosyal ve siyasi alanda bu doğrultuda gayret ettim. Ben bu şehre hizmeti bir borç biliyorum, bir evladın vazifesi gibi kutsal bir görev olarak görüyorum. Biliyorsunuz, çok yakında Türkiye için hayati öneme sahip bir seçim daha var. Bu seçimde Türkiye’nin geleceği şekillenirken,  Kahramanmaraş 'ın heyecanını, enerjisini meclise taşıyacak, halkımızın hislerine, beklentilerine tercüman olacak, Ankara’yı iyi bilen, devleti yakından tanıyan, ama özünden de kapmamış, tuttuğunu koparan güçlü bir temsile ihtiyacı var.Kahramanmaraş’ın tüm sorunlarını teker teker bilen birisiyim. Bu konuda Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve tüm ilgili kuruluşların katılımı ile hazırlanan ve Kahramanmaraş’ın yol haritası olan strateji belgesinde çok şükür bizim imzamız da var. Bu sorunların çözüm yollarını da çok şükür biliyorum ve çözebileceğimize de inanıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunları teker teker çözeceğiz. Buna yürekten inanıyorum.Yalnız Kahramanmaraş için değil, Ülkemiz ve halkımızın geleceği için, Milli iradenin tecelli ettiği yer, toplumsal sorunların çözümünün gerçek adresi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kahramanmaraş’ın  güçlü olmasına, sesinin gür çıkmasına ihtiyaç var. " şeklinde konuştu.

AK PARTİ İLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

AK Parti ile yeni bir dönemin başladığını anımsatan Süfyan Emiroğlu, "Kıymetli hemşerilerim, Kimi seçersek seçelim çok değerli aday adayı arkadaşlarımın hepsi kıymetli insanlar. Ancak Allah rızası için Kahramanmaraş için elinizi yüreğinize koyun ve en layık olanı, sizi en iyi temsil edecek olanı ve Kahramanmaraş’a en iyi hizmet edecek olanı seçin.AK Parti’nin vizyonunu bilen ve sahiplenen, toplumun tüm kesimlerine hitap edebilecek, onları anlayacak, onların taleplerini, rızasını gözetecek, bunları Ankara’da dile getirecek, takip edecek, toplumun her kesimiyle yakın ve samimiyete dayalı bir diyaloğu gerçekleştirebilecek bir anlayışı öne çıkarmalıyız. AK Parti ile birlikte çetelerin, vesayetçilerin istikamet çizdiği Türkiye geride kalmış, milletimizin çizdiği rotada ilerleyen yeni Türkiye, güçlü Türkiye dönemi başlamıştır. 13 yıldan bu yana bütün AK Parti iktidarları sadece kendisine oy verenlerin değil, bütün milletimizin, 77 milyonun iktidarı olma gayretinde olmuştur.  AK Parti mazlumun, mağdurun, garip gurebanın yanında olan bir parti olmuştur." dedi.

HEDEFİMİZ GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ KAHRAMANAMRAŞ

Hedefimiz “Güçlü Türkiye Güçlü Kahramanmaraş" diyen Emiroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Önce Partimizin kararı, sonra da Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin teveccühü ile şahsıma milletvekilliği görevi tevdi edilirse, 2023'ün güçlü, büyük Türkiye'sine giden yolda ülkeme, şehrime hizmet etmek, büyüyen, güçlenen, gelişen Türkiye'ye, büyüyen, güçlenen, gelişen, Kahramanmaraş'a bir tuğla koya bilmek, büyük bir şeref ve çocuklarımıza bırakabileceğimiz onurlu bir miras olacaktır. Önümüzdeki dönemde bize bu görev tevdi edilmesi halinde, diğer milletvekillerimizle birlikte ilçemiz ve bölgemize hizmet edeceğiz.Bütün Kahramanmaraş’ı elimizden geldiğince ev ev gezeceğiz, insanların gönüllerine girmeye çalışacağız. Fert fert bütün hemşerilerimize bu kutlu yürüyüşü bir kez daha anlatacağız. Bütün hemşerilerimize AK Parti'nin hizmetlerini, ideallerini, hedeflerini tekrar tekrar anlatacağız.  Bu kutlu davaya inanmış, gönlünü vermiş, Ak kadroların içerisinde malıyla, canıyla millete hizmet yolunda koşan gönüldaşlarımızla, yol arkadaşlarımızla beraber bu kutlu yolda birlikte yürüyeceğiz." dedi.

Emiroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kurucu Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı bu yolda, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Bilge İnsan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde,  Türkiye'yi sadece bölgesinde değil, tüm dünyada söz sahibi bir ülke yapma, ülkemizi dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip bir ülke yapma hedefine, milletimizle birlikte kararlı ve güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Tabi ki Kahramanmaraş zenginlikleriyle, insan kaynağı ile Güçlü Türkiye’nin bir parçası olacak. Hedefimiz “Güçlü Türkiye Güçlü Kahramanmaraş” ve daha güzel, daha kalkınmış, huzurlu bir Kahramanmaraş’tır. Hedefimiz Kahramanmaraş’ın Mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesi. Aradığınızda derdinizi anlatabileceğiniz, bu dertlerinizi çözebilecek güçlü bir Vekil olma. Biz buna inanıyoruz, bunu yapabilecek birikimde ve güçte bir insanız. Sizin de bize inanmanızı güvenmenizi ve desteklemenizi bekliyoruz. Çok kıymetli hemşerilerim, Bu gün burada başlattığımız bu kutlu yürüyüşte hedefimiz Kahramanmaraş’a hizmettir. Buna inanın, buna güvenin. Bugün burada çok değerli hemşerilerimiz eşliğinde Milletvekilliği başvurumuzu yapıyoruz. Daha şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ediyorum ve dualarınızı bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. "

 

Editör: Haber Merkezi