“Hepimizin bildiği gibi ülkemiz bu gün önemli bir süreçten geçiyor. Önümüzde 2014 yılı yerel seçimleri var. Kahramanmaraş bu seçimlere büyükşehir olarak girecek. Bu süreçte Kahramanmaraşlılara ve halen DP’li olan eski partililerinize bir mesajınız var mı?” sorusu üzerine; “En büyük mesaj benim burada oluşumdur” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

TÜRKİYE ASRIN ADIMINI ATIYOR

“Türkiye’miz, bugün hepimizin tarihe tanıklık yapabileceği önemli bir süreçten geçiyor. Yani tarihin çok önemli bir dönüşümünü hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye’nin hem ekonomik olarak büyümesini, hem siyasal olarak gelişmesini, hem de kendi yaşamış olduğu coğrafyanın tüm medeniyet anlayışını, hem kendi içerisinde tekrar yeşertmesini, hem de bunu bütün dünya ile paylaşmasının en önemli adımlarını atıyoruz. Ben buna asrın adımı diyorum. Türkiye asrın adımına hazırlanıyor. Bu adımın en önemli kısmını yani alt yapısını yaptık. Türkiye uzun süredir bu dönemi hasretle bekliyordu. Başımızın öne eğilmediği, başka ülkeler tarafından küçümsenmediğimiz, horlanmadığımız tabloları…

Şimdi her gittiğimiz yerde bayrağımızın asılı olduğu, insanımızın insan olduğunu ve en üstte olduğu bir döneme şahidiz.

Buna ekonomik olarak ta ulaşmaya çalışıyoruz.

2015 yılında orta gelirli ekonomik seviyeden, yüksek gelirli ekonomik seviyeye geçeceğiz. Buna eğitim olarak ulaşmaya, sağlık alanında ulaşmaya ve kültür olarak ulaşmaya çalışıyoruz.

Yani dün gelişmiş ülkelerde ne var ise ve biz buna heves ediyor isek; bu gün Türkiye’de o kalıpların, kendimize ait bölümünü oluşturmaya çalışıyoruz.

Kurduğumuz diyalog ve sistem geleceğe ait bir sistem. Bu asrın adımında, özellikle Türkiye’de hep kendi misyonunda, kendi anlayışında, kendi idealinde, kendi siyasal tanımlamasında bunu sağlayan, geçmişte adını merkez sağ diye nitelendirdiğimiz bütün siyasi partiler, DP, ANAP ve DYP’nin bu gün bütün bu ideallerini gerçekleştirmeye çalışan AK Parti, aslında o sosyolojik tabanın tam olarak yansımasıdır. Bu Türkiye için çok önemlidir. Bunu kim sürdürüyor. Elbette millet sürdürüyor.  Dün nasıl o partileri şekillendiren ve ortaya koyan milletse, bu gün yine aynı şekilde Ak Partiyi güçlendiren de millettir.

Önümüzde 2 seçenek var, ya ak parti güçlenerek Türkiye daha güçlü bir şekilde yol alacak, ya da bu iddialarından vazgeçecek. Herhalde 76 milyon insandan hiçbir kişi hangi partiye mensup olursa olsun bu iddialardan Türkiye’nin vazgeçmesini istemez.  Bunun içinde bu iddiaları seslendiren ve inandığı ve bu tasarrufların oluşturacağına kanaat getirdiği AK Partiye destek vererek büyütecektir.

Bunu eski Demokrat Partililer de görüyor, eski Anavatan Partililerde görüyor. Ve dün rahmetli Menderes’in, Özal’ın ortaya koyduğu bütün ufku, vizyonu bu gün AK Parti her evrede gerçekleştiriyor. Buna bakmak gerekiyor. Ben yokken de Ak Parti % 50’lerde oy oranına sahipti. Burada o taban zaten kendisini bulmuş. Zaten Kahramanmaraşlılar Ak Partiye inanıyor ve güçlendiriyor.

Dediğim gibi benim burada oluşum en büyük mesajdır.”

Ziyaretimizde, Şubat ayı içerisinde AK Partiye geçiş yapan ve rozetini bizzat Soylu’nun taktığı Veteriner Hekim Eray Şenay ile de karşılaştık.

Soylu, o gün Kahramanmaraş’ı ve katılım programını çok beğendiğini, salondaki havanın kendisini etkilediğini,  Kahramanmaraş teşkilatının özverili ve çok başarılı olduğunu da vurguladı.

Eray Şenay ise, eski partililerine şu şekilde seslendi; “Demokrat Partinin, Adalet Partisinin ve Doğru Yol Partisinin burada olduğuna inandığımız için buradayız. Türkiye bu gün her anlamda büyük adımlar atıyor. Büyüyen bir Türkiye var.

Genel Başkan Yardımcımız Sayın Süleyman Soylu’nun dediği gibi Türkiye asrın adımını atarken hepimiz AK Parti çatısı altında birleşmeliyiz.” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi