Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezindeki İl Danışma Meclisinde konuşan Süleyman Soylu, AK Parti'nin büyük bir hareket olduğunu, her 2-3 yılda bir, her an, her dakika, her saniye, her salise değişen dünya ve ülke şartlarına göre, siyasi hayatın değerlendirmesini yapmanın mecburiyetleri olduğunu belirterek, partinin bütün kademeleriyle istişare yuvası olduğunu belirterek, AK Parti'yi zafiyete düşürmeye çalışanlardan söz etti "Kendi ortaya koymuş oldukları tavırları, düşünceleri ve entrikaları AK Parti'nin üzerinde gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Kendi düşünceleriyle AK Parti'yi zafiyete düşürmeye çalışıyorlar. Sebebi de açık ve net. Milletin yüzde 40 oyunu beklemiyorlardı. Böyle bir oyun gelebileceğini bir şekilde hayal bile etmiyorlardı. AK Parti'nin içine operasyon yaparak, yeni baştan fitneleri, kimle beraber? Bu, 'cemaat' denilen, irin akıtan yapıyla, Paralel Yapı'yla bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar” dedi.


AKLINIZA ŞAŞARIM BE!

Partililerden sinsi ve hileli planlara aldanmamalarını isteyen Soylu, bunların söylediği hiçbir şeye de inanmamaları gerektiğini anlattı. CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan üzerinden yürütülen tartışmalara da değinerek;"Neymiş? 'Sayın Cumhurbaşkanımız çıkmış da AK Parti'nin oyu düşmüş'. Aklınıza şaşarım be. Aklınıza şaşarım sizin. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu her türlü düşünce, 7 Haziran öncesi nasıl düşüncemizse herkes bilsin ki bundan sonra da bizim düşüncemiz olacaktır" diye konuştu. Soylu, bir şeyin unutulduğunu, yüzde 52 oyu Cumhurbaşkanı ve milletin, büyük mücadele ve azmin aldığını aktararak, "Biz nasıl Çankaya'yı, cumhurbaşkanlığını, elimizdeki gücü halkoyuyla seçilen bir kişiye, halka, millete burayı kaptırdık' diye bir büyük hayal kırıklığı içindeler"değerlendirmesinde bulundu.

 

SÖZ DE KARAR DA MİLLETİNDİR

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da hükümeti kurmaya çalışacaklarını, kuramazlarsa da yeniden milletin karşısına çıkıp, "Aziz milletim, bize verdiğin sorumluluğu yerine getirdik. Şimdi tekrar senin kararına başvuruyoruz"diyeceklerini söyledi. 13 yıldan beri söyledikleri tek şeyin "Söz de karar da milletindir" olduğunu vurgulayan Ünal, söz ve karar milletin olduğu sürece bir ülkede hiçbir şekilde belirsizlik ve istikrarsızlık olmayacağını dile getirdi.

AK Parti'nin hem bu milletin hem de siyasetin omurgasını oluşturduğuna dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti: "Şimdi önümüz açık. Hükümetimiz iş başında. Hükümet kurma çalışmalarına başlayacağız. Şundan emin olunuz ki AK Parti ve kadroları, dimdik ayakta olduğu sürece bu milletin kazanımlarına asla zarar gelmez. Allah aşkına soruyorum. '13 yıldan beri tıkır tıkır devam her alandaki yatırımlar, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda alınan hizmetler acaba sekteye uğrar mı' diye insanlar, endişeye kapılmaya başlamadılar mı? Başladılar. Peki burada sorumluluk alması gereken ve sorumlu davranması gereken HDP, MHP ve CHP, bu sorumluluğunu yerine getirmiyor mu? HDP, MHP ve CHP'ye oy veren insanlar da bu hizmeti alacaklar.” diye konuştu.

 GELİŞMENİN, BÜYÜMENİN MİMARI ERDOĞAN


Söz konusu partilerin açıklamalarının daha çok siyasi kaygılarla yapıldığını belirten Ünal, hükümet kurma görüşmeleri başladığında her siyasi partinin sorumlu söylem üstlenmiş şekilde çözüm yollarını araştırması temennisinde bulundu. "10 Ağustos 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanımızı neden koalisyon görüşmelerinin bir şartı haline getirmek isterler?" cümlesini kullandı, son olarak da 13 yıldan beri Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkede ortaya çıkan iyiliğin, iyileşmenin, onarımın, icraatın, gelişmenin ve büyümenin mimarı olduğunu söyledi.


2023 HEDEFLERİNİ KOYMUŞTUR

Ünal, “Bu hareketin 13 yıldan beri kurucu liderliğin gereği ortaya koyduğu hedeflere ve vizyona sahip çıkmasından daha doğal bir şey olamaz"değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın derdinin siyaset olmadığını aktaran Ünal, tek derdinin Türkiye'nin 2023, 2053 hatta 2071 hedeflerine ulaşması olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, belediye hizmetlerine ilişkin proje ve çalışmalarını anlattı, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan da parti çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

KAFUM’DA İFTAR VARDI

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'ye, 7 Haziran'daki seçimde ilçeler arasında en fazla oy alma başarısından dolayı, Soylu ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil tarafından teşekkür plaketi verildi. Toplantının geriye kalan bölümü basına kapalı devam ederken,KAFUM’da konuk Soylu onuruna bir iftar yemeği verildi.
(Kaynak: www.maraskimlik.com)

Editör: Haber Merkezi