Ak Parti Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Alıcı, İnce Kum ve Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İnce, Aygün Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aygün ve Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz gazetemizin bu haftaki konukları arasındaydılar.

Ziyarette ekonomi, yatırımlar, terörle mücadele konuları konuşulsa da ülke gündeminin en önemli konusu 16 Nisan’da yapılacak olan referandum idi.

Yeni Anayasa ve Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili aklımıza takılan soruların muhatabı ise elbette AK Parti Onikişubat İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Alıcı oldu.

Bütün soruları yanıtlayan Alıcı, parlamenter sistemin yorgunluğunu, işlemediğini anlattı.

Partili Cumhurbaşkanlığı Sisteminin Ak Parti’nin meselesi olmadığına, ülkenin geleceğini ilgilendirdiğine dikkat çekerek, tüm hemşehrilerini gazetemiz aracılığı referandumda “EVET” demeye davet etti.

Alıcı, yeni sistemle yürütmenin güçleneceğini, yargının bağımsız kalacağını ifade ederken konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Muhalefetin iddia ettiği gibi bu bir rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. Yıllardır, ülkemizde yatırımların yavaş ilerlediğinden, hatta en basiti bürokrasinin işleyişi yavaşlattığından yakındık durduk.  

Diğer yandan koalisyon hükümetlerinin ömrünün ne kadar az olduğuna şahit olduk.

Bu ülke darbecilerden çok çekti. En son 15 Temmuz’da kalkışmasına şahit olduk. 

Türkiye’nin daima ileriye gidebilmesi için, engellemelerle karşılaşılmaması için parlamenter sistemin değişmesi şart.” dedi.

16 Nisan’da sandıktan beklentilerin üzerinde “Evet” çıkacağını söyleyen alıcı: “Çünkü milletimiz AK Parti’nin bu ülkeye hizmet ettiğine, verdiği sözleri yerine getirdiğine şahit oldu. Ak Parti hiçbir zaman milletini yanıltmadı. Bütün hain girişimlere rağmen, bu gün dünyada söz sahibi, büyüyen bir ülkeyiz. Milletimiz ülkesi için yine doğru kararı verecektir” diye konuştu.

Alıcı son olarak, cumhurbaşkanı ile hükümet arasında gelecekte ortaya çıkabilecek olası anlaşmazlıkların önleneceğine dikkati çekerek, kuvvetler ayrımı ve hukukun bağımsızlığının yeni anayasanın temel unsurlarını oluşturduğunu vurguladı.

 

Editör: Haber Merkezi