CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ayrıca, Diyarbakır’da öldürülen Baro Başkanı ine de tepkilerini dile getirir, baş sağlığı dilerken, tutuklamalarla ilgili olarak “Can Dündar ve Erdem Gül’ün ‘MİT Tırları Soruşturması’ olarak adlandırılan soruşturma kapsamında tutuklanması,  demokrasi tarihimize ve basın özgürlüğü sicilimize eklenen yeni bir lekedir. Bu k arar, hukuki değil, kanunsuz bir alıkoymadır. Basın kanunun açık hükümlerine göre mahkeme konusu bile olmayacak bir dosyadan, tamamen ilgisiz konumdaki Cumhurbaşkanı makamının şikayet dilekçesiyle bir dava uydurulmuştur. Hukukun keyfiyete alet edildiği bu dava, sonucu ne olursa olsun, yok hükmündedir.

MİT Tırlarıyla ilgili gerekçeler, bir sene müddetçe hükümet gazeteleri dahil her yerde tefrika edilmişken, Can Dündar ve Erdem Gül yazınca ‘devlet sırrı’ olarak ilan edilmiş ve casusluk suçlamasıyla iki gazeteci tutuklanmıştır. Çalışanları FETO olarak nitelendirilen cemaat tarafından defalarca eziyete uğratılan ve hatta hapse atılan Cumhuriyet Gazetesinin kurumsal olarak en öndeki iki çalışanı, bu örgüte yardım-yataklıkla suçlanarak kamuoyunun zekâsıyla alay edilmiştir” dedi.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ

Parti binasındaki basın açıklamasında İl Başkanı Esat Şengül, beraberinde 1 Kasım seçimleri milletvekili adayları Alper Keten ve Bilge Kaan Taşkesen oldukları halde açıklamasını sürdürürken; “Basın tarihimizin en vicdansız kararlarından biri olarak tarihe geçecek olan bu k arar, tüm ortakları için utanç vesikası olacaktır. Ancak bu tutuklama kararı, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni bir başlangıcın da müjdecisidir. Çünkü karar, Erdoğan ve ekibinin korkularının tescilidir. Korkularına esir olmuş bu sözde iktidar sahipleri, kaçak saraylarının içinde kendilerine yarattıkları dünyadan başlarını dışarı her uzattıklarında yalnızlıklarıyla baş başa kalacaklardır” diye konuştu.

BİZLER HAİN DEĞİLİZ!

Açıklamanın diğer bölümünde, ‘Bizler casus değiliz, hain değiliz, kahraman değiliz. Bizler gazeteciyiz. Burada yapılan şey de baştan sonra gazetecilik faaliyetleridir’ diyen Can Dündar ve “Bir gazeteci, ülkesinin tehlikede olduğunu görüyorsa bu haberi yapmak onun görevi, zorunluluğudur” diyen Erdem Gül’ü en içten duygularla kucakladıklarını belirttikten sonra, Dündar ve Gül’e seslenerek, açıklamayı şu cümlelerle tamamladı.

“Sizleri tanıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Halkın haber alma özgürlüğüne duyduğunuz sarsılmaz inanca yıllardır duyduğumuz hayranlığı bir kez daha ifade etmeyi sorumluluk olarak görüyoruz. Meslektaşlarınızla sürdürdüğünüz eşsiz dayanışma, kapınızı çalan tüm mağdurlara karşı gösterdiğiniz yakın ilgi için sizlere teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Biliyoruz ki başınız dik, girdiğinizi o cezaevinden başınız dik olarak çıkacaksınız. Ancak siz, cezaevine girerken sevinç çığlıkları atanlar, ‘oh olsun’ diyenler, korkak yüreklerinin ve karanlık yüzlerinin teşhir olduğunu unutmasın!”

 

Editör: Haber Merkezi