Milletvekili Aycan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan (YÖK), üniversite hastanelerine alınacak sağlık personeli KPSS puanına göre ve ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle alınması gerektiğini ve bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.

Aycan’ın YÖK’e yazdığı talep şu şekilde;

 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

COVİT19 Salgını yaşadığımız bugünlerde ülke olarak ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Salgın mücadelesinde sağlık personeli en önde mücadele etmektedir. Kamu üniversite hastaneleri de bu salgın sırasında önemli sağlık hizmetleri vermektedir.

Kamu üniversite hastanelerinde sağlık personeli ihtiyacını karşılamak üzere bu dönemde yaklaşık 15 bin kadro verilmiştir. Üniversitelerin kendilerine verilen kadrolara, kendilerinin alım yapacağı açıklanmıştır. Bu durum alım bekleyen sağlık personelinde güvensizlik ve huzursuzluk oluşturmuştur. Aynı alım işlemlerinin karmaşaya, atama sorunlarına sebep olacağı da beklenmektedir.

Bu nedenle kamu üniversite hastanelerine sağlık personeli alımı yapılırken KPSS puanına göre ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme şeklinde birlikte yapılması olası sorunları önlemek ve sağlık personelinin güveni açısından yararlı olacaktır diye düşünüyoruz.

KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle sağlık personeli alınması önerimizin dikkate alınmasını, Başkanlığınız tarafından gerekli düzenleme yapılmasını bekleriz. Saygılarımla.04/05/2020

                                                                      

                                                                           Prof. Dr. Sefer AYCAN

                                                                     Kahramanmaraş Milletvekili

Editör: Haber Merkezi