Divanda konuşmalarını gerçekleştiren il başkanı Mustafa Tüten; “Kahramanmaraş’ın milli görüşün kalesi olduğunu vurgulayarak, geçmişte ve bugünde nice destanlara imza attıklarını, gelecekte de yeni destanlar yazmaya hazırlandıklarını ifade etti. İlçe başkanları ise divana çalışma raporlarını sunduktan sonra sözü, Genel Başkan yardımcısı Sn. İlyas Tongüç Bey’e teslim ettiler.

Söze, Selamlama ile başlayan Tongüç Türkiye’nin özellikle son üç yıldır içinden çıkılması hayli güç sıkıntılara sürüklendiğinin yanı sıra sıkıntılara, ancak Saadet Partisi iktidarında çözüm üretilebileceğini vurguladı.

Yemen'deki gelişmelere değinen Tongüç, "Asıl hedefte Türkiye vardır. Türkiye bu gelişmeler karşısında son derece dikkatli olmak zorundadır. Bu gelişmelerden birileri istifade ediyor. 1980'li yıllarda Irak'la İran'ı karşı karşıya getiren belirleyici irade sürekli iş başında" dedi. İslam coğrafyasının yeniden bir mezhep çatışması ile karşı karşıya getirilmek istendiğini söyleyen Tongüç bu çatışmaların İslam birliği ile sükunet bulacağını da sözlerine ekledi. "Milli Görüş"ün iktidardan uzaklaştırıldığı günden beri, İslam coğrafyasının tam anlamıyla kaosa sürüklendiğini, kan gölüne dönüştürüldüğünü iddia eden Tongüç, Milli görüş iktidarı döneminde Gazze'de İsrail'in tek kurşun bile sıkamadığını savundu.Tongüç, Türkiye'nin çevresindeki gelişmelere hasmane bir tutum yerine aklıselimle davranması gerektiğini söyledi.

Genel merkez tarafından tüm Türkiye’nin İl, İl gelişim reçetesinin Üretim, İstihdam, Tarım, Sanayi ve Hayvancılık başta olmak üzere dört yıllık gibi bir zamanla, büyük gayretlerle çalışılarak hazırlandığını belirten Tongüç, “Bu reçetenin rapor haline getirildiğini ve bütün İl Başkanlarına ve Milletvekili Adaylarına dağıtılacağını da müjdeledi, bu müjde vesilesi ile artık bunları sahada canla başla heyecanla kahraman milletimize anlatmanız gerektiği için seçim startını da böylece vermiş olalım” dedi.

"Bir gazetecinin, "Saadet Partisi'nin, ittifak yapacak mı?" yönündeki sorusu üzerine ise Tongüç, şunları kaydetti: "Saadet Partimiz öncelikle hiçbir seçime baraj endişesiyle girmemiştir. Şu anda milletimizin huzuruna 81 ilin tamamında tek başımıza çıkacak şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İttifakla alakalı olarak milletimiz nezdinde, ciddi karşılık bulunduğunu da görüyoruz. Bu konuda gerekli açıklamalar da tarafımızca yapılmıştır Saadet Partisi olarak daha güçlü şekilde Meclis'e girmek hususunda fırsat ortaya çıkacaksa, kamuoyunda ifade edilen partilerle bir araya gelinebileceğini, hatta değişik bir takım oluşumlarla ilgili de değerlendirme yapabileceğimizi ifade ettik." Dedi.

Editör: Haber Merkezi