Göreve geldiği günden bu yana özverili çalışmaları ile başarısından söz ettiren Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ecz. Nursel Reyanlıoğlu; “Başarı hepimizin başarısı. Kadın kollarımız, il, ilçe teşkilatlarımız ve partimizin bütün üyeleri, hepimiz gönülden inandık ve doğru olanı yaptık” dedi.

Yaşanan yoğun seçim sürecinin ardından Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu,  seçimde elde ettikleri başarıyı, planlı bir şekilde ve birlikte hareket ederek sağladıklarını vurguladı.

Kadınların her kapıyı rahat çaldıklarını ifade eden Reyhanlıoğlu; “Zaten Başbakanımız şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman dile getirir; “Seçimdeki başarımızın büyük sırrı kadınlardır” diye.

Çünkü bizler sokak sokak, kapı kapı dolaşıyoruz. Kadınlar, kadın ve erkek bütün seçmenlere ulaşabiliyor. Bir erkek, bir evin kapısını çalıp içeriye giremiyor. Bizler çok kolay kapıyı çalabiliyoruz. Çok geniş bir ekibimiz var. Her mahallede 3-5 tane temsilcimiz var. Mahalleler geniş olduğu için 1 temsilci yetmiyor. Mahallelere hâkim olmak için temsilcilerimizin sayısını çoğalttık ve ulaşmadık kapı bırakmadık.


Ramazan boyunca mukabelelere katıldık, Kuran toplantılarına katıldık. Tabi bu toplantılarda siyaset yapmadık ama Ak Partiden geldiler denilmesi bile yetiyordu zaten. Hocalarımızda sağ olsunlar bizlere büyük destek verdiler. Çünkü onlarda en güzel en rahat bir şekilde ibadetlerini yapabildikleri dönemi yaşıyorlar. Bir zamanlar toplanıp Kuran okumak bile yasak bir Türkiye dönemini yaşadılar.

Diğer yandan, kadınlarımıza hedeflerimizi anlattık, adaylarımızın projelerini anlattık.

Kısacası bütün kadınlar el ele vererek başarıyı elde ettik” dedi.

İŞİMİ İHMAL EDİYORUM

“Hem iş kadını hem de siyasetçi. Peki, eşinize, çocuklarınıza ve iş yerinize vakit ayırabiliyor musunuz?” sorusuna ise Reyhanlıoğlu’nun cevabı şu şekilde oldu;  “Eşim ilk zamanlarda biraz şikâyetçi olsa da sonradan alıştı ve en büyük destekçim. Çünkü biliyor ben bu partinin sevdalısıyım. Başkanlığa geçişimde benim talebim olmadan Genel Başkanımız tarafından verildi. Çocuklarıma gelince isyan etmediler değil. Onlarda alıştı. Çok küçüklerdi, parti ile büyüdüler. Şu an bir sorun yok. En fazla işimi ihmal ediyorum.”

BAŞKANLIĞA TEKRAR ADAY MI?

Kadın Kolları İl Başkanlığına devam edip etmeme konusunda kararsız olduğunu ifade eden Reyhanlıoğlu, düşünme aşamasında olduğunu ifade ederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü;  “Bu konuda henüz net bir kararım yok. 2001 yılından bu yana partide görev yapıyorum.  Uzun sürredir başkanlık görevini yürütüyorum. Kadın kolları olarak her boyutta çok iyi bir seviyeye geldik. Hiçbir zaman ana kademeyle ilçelerle, gençlik kollarımızla hiç sorun yaşamadık. Hep uyumlu olduk. Burası bir aile. Ailede bile sorunlar yaşanır ama burada hiç sorun yaşamadık. 

Makamlar sadece bir kişi tarafından idare edilmemeli. Başarılı olabilecek başka hanım kardeşlerimizde var. Başkan olunca sorumluluk daha fazla oluyor. Henüz istişare etmedik. Net bir şey söylemek için erken diye düşünüyorum.”

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK MI?

Milletvekilliği konusunda arkadaşlarından ve çevresinden yoğun bir baskının olduğunu söyleyen Reyhanlıoğlu; “Milletvekilliği içinde net bir kararım yok. Arkadaşlarım ve çevrem çok istiyor. Mevcutta bir milletvekilimiz var. O’nunla devam kararı alınabilir. İkinci bir bayan milletvekili kontenjanı olabilir mi bilemiyorum.

Gaziantep’te oldu. Fatma Şahin yanında bir kadın milletvekili daha götürdü.


KADIN - ERKEK AYRIMI YAPILMAMALI

Zaten kadın erkek ayrımı yapmak yanlış bana göre. Kadın erkek diyorsak, % 50’de kadın var. Erkeğin artı bir katkısı diye düşünmüyorum. Ben mesela eczacıyım, mesleğimi yapıyorum, topluma sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Erkeklerden geri kaldığımızı düşünmüyorum.

Bazı şeylerde kaderin önüne geçemiyorsun. Az önce de söylediğim gibi Kadın kolları başkanlığı istemiyordum fakat Genel Başkanımız çağırdı ve bu görevi bana verdi. Zaman neyi getirir bilemeyiz” diye konuştu.

Sorunların çözümü noktasında yaptırım güçlerinin olup olmadığını sorduğumuz Reyhanlıoğlu; “Biz aracıyız. Halktan alıyoruz, ilgililere aktarıyoruz. Seçim dönemlerinde belediye ile ilgili daha çok yardımcı olduk. Çünkü kadınlar daha sorunlara hakim. Erkekler sabah işe gidiyor akşam eve geliyor. Ama kadınlar mahallenin sorunlarını daha iyi biliyorlar. Diğer problemleri milletvekillerimize,  belediye başkanlarımıza aktarıyoruz. İcra makamı biz olmadığımız için sadece aracı oluyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Editör: Haber Merkezi