AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu beraberinde AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı ile gazetemize ziyarette bulundular.  

1 yıl önce FETÖ kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz gecesinde TBMM’de bulunan Milletvekili Reyhanlığıoğlu, ülkemizin çok büyük bir badire atlattığının altını çizerek, 15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söylerdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanırken millet iradesine sahip çıkmak adına direnen milletvekillerinden biri olan Reyhanlıoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“15 Temmuz’u Ankara’da yaşadım. TBMM bombalanırken bende oradaydım. Tabi bu darbe girişimi Türkiye’nin dış ülkelere karşı gücünü zayıflatmak için yapılan bir girişimdi. FETÖ bu girişimi sadece kendi başına değil, belli güçlerin isteğiyle de bu girişimde bulundu. Ancak milletimizin birlik ve beraberliği, vatan sevgisini hesaba katamadılar. Canı pahasına yollara çıkıp tankların önüne yatan milletimiz 249 şehit verdi, 2 binden fazla da gazimiz var. Onların sayesinde o karanlık geceyi atlattık. Allah bir daha ülkemize öyle bir gece yaşatmasın. 

Üzücü ve zor günlerdi. Bizi içimizden vurmaya çalıştılar. Birçok ailemizin çocuklarının beyinlerini yıkayarak Ak Partiye ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşı düşman yetiştirdiler ve ülkeyi kaosa götürecek kadar beyinlerini yıkadılar.

ASKERİ KALKIŞMANIN YANI SIRA

EKONOMİMİZİ DE VURMAYA ÇALIŞTILAR

Askeri kalkışmanın yanı sıra ekonomik olarak da bizi vurmaya çalıştılar. Dövizi yükselttiler, borsa düştü ama çok şükür yine vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bunu da çok çabuk atlattık. Herkes yastık altındaki dövizini bozdurarak adeta seferber oldu ve biz bu süreçte yine belli bir oranda büyümeye de geçtik ihracatımız artırdık.

Türkiye gerçekten güçlü bir ülke. Eski yönetimlerde bu olaylar yaşansaydı belki darbe girişimi atlatılamayacaktı. Ki her bir darbe Türkiye’mizi 50 yıl geriye vuruyor. Çok şükür biz bu darbeyi dimdik, milletçe sağlam durarak atlattık.

15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Nasıl bir tehlikeyle yüz yüze kalabileceğimizi, gelecek tehlikelerle nasıl başa çıkabileceğimizi anlatmak için 15 Temmuz’u unutturmamamız lazım.

15 Temmuz’un yıldönümünde TBMM’de toplanacağız ve Genel Başkanlar konuşma yapacaklar. Gece meclisin bombalandığı saatte ise Cumhurbaşkanımız konuşma yapacak.”

BİZİM İÇİN TBMM’YE ULAŞMAK

KAPILARI AÇMAK ÖNEMLİYDİ 

O gece neler hissettiğini merak ettiğimiz Milletvekili Reyhanlıoğlu, önce neler olduğunu anlayamadıklarını ifade ederek:  “Ben evimdeydim. Önce ne olduğunu anlayamadık. Köprünün kapatıldığını TV’lerde gördük. Milletvekili arkadaşlarımızla konuştuk. Bir kısmımız darbe girişimi olduğunu söyledik, bir kısmımız anlam veremedik. Bir kısmımız meclise bir kısmımız da genel merkeze geçmeye karar verdik.  O saate kadar henüz ne başbakanımızdan ne de cumhurbaşkanımızdan bir açıklama gelmemişti.

O an hissettiklerimi kelimelerle anlatmam mümkün değil. Ancak kendi kendime “meclise gidinceye kadar yaralanmazsam yakalanmazsam, mecliste hiçbir şey olmaz, başarısız olurlar” diye düşündüm.

MİLİ İRADEYİ YOK SAYDIRAMAYIZ!

Bizim için önemli olan meclise kadar sağ salim ulaşmak ve meclisin kapısını açmaktı. Çok şükür meclise gittik ve kapıları açmak için Bakanlarımız Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ geldiler, anahtarları bulduk, kapıları açtık. Milli iradeyi yok saydırmayacağız, çalışma yapacağız, onları kötü emellerine ulaştırmayacağız.  Meclis bombalandı, “terk etmeyeceğiz” dedik. Mecliste Cumhurbaşkanımızın facetime’dan çağrısını gördük. Cumhurbaşkanımız halka seslendikten sonra yüreğimize sular serpildi. Meclis sabaha kadar bombalandı fakat pes etmedik. Elhamdülillah onlara pabuç bırakmadık ve millet iradesine sahip çıktık. Allah ülkemize bir daha böyle bir şey yaşatmasın” dedi.

YÜRÜYÜŞ SADECE KILIÇDAROĞLU İÇİN SPOR OLACAK

CHP’nin adalet yürüyüşünü değerlendiren Reyhanlıoğlu, CHP’nin amacının ülkeyi karıştırmak olduğunu adaletin yollarda değil, mecliste çalışarak temin edileceğini söyledi ve şu açıklamalarda bulundu:

 “Aslında bu yürüyüş spontane gelişmiş bir olay değil. Bana göre öncesinden planlanmış programlanmış bir olay. Çünkü 15 Haziran’da yeniden darbe yapılacak diye ortaya bir laf atılmıştı. Yine o gün Enis Berberoğlu’nun davası var. Alacağı cezada az çok belliydi. Bunu nasıl engelleriz, yine ülkeyi nasıl karıştırırız, gezi olaylarını nasıl tekrarlarız çabası içerisinde önceden planlanmış bir olay.

Adalet yürümekle değil, çalışarak elde edilir. Mecliste çalışırsınız adaleti temin edersiniz. CHP Meclise gelince kilitlemek için çaba sarf ediyor, çalışmak yerine kilitlemek yolunu tercih ediyorlar. Bunlar tabi FETÖ’den gelen emirlerle, HDP’nin ve dış mihrakların emirleriyle böyle bir yürüyüşe geçtiler ama halktan da bir ilgi alaka görmediler. Bir sonuç alamayacaklar. Vatandaşında gözü açıldı, 15 Temmuz’da neler yaşandığını, ülkemizin nasıl bir tehlike atlattığını çok iyi biliyorlar. Bu yürüyüş sadece Sayın Kılıçdaroğlu için bir spor olacak.”

Ulaşılabilir, sorunlara çözüm üreten bir anlayışla çalıştıklarını söyleyen Reyhanlıoğlu: “Benim telefonum 7/24 açık, arayan herkes ulaşabilir. Ve şunu da belirtmek isterim ki ben telefon numaramı hiç değiştirmedim, ilk aldığım telefon numaramı hala kullanıyorum. Biz ulaşılmaz olmak yerine, ulaşılabilir sorunları çözen bir anlayışla hizmet ediyoruz. Yani kurumlarımıza da sık sık ziyaretlerde bulunuyoruz ve bizleri aramalarını projelerde birlikte hareket ederek hızlandıralım diyoruz. Tüm milletvekili arkadaşlarımızla Kahramanmaraş’ımız için canla başla çalışıyoruz.

Eskiden siyasetçilere ulaşmak çok zordu. Bu kültür AK Parti ile gelişti, Cumhurbaşkanımızın sayesinde oldu. Vatandaş siyasetçilere ulaşabilir oldu. Halk günlerimiz var. Vatandaş parti binamıza geliyor, dileklerini, şikayetlerini, önerilerini dile getiriyorlar. Siyasetçinin görevi hizmet etmek bizlerde en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışıyoruz” dedi.



2019’DA YOL SORUNU KONUŞULMAYACAK

Yapılan hizmetlere de değinen Milletvekili Reyhanlıoğu, ilimizin en büyük sorunlarının başında yol sorunu geldiğini ancak 2018 yılı sonunda bu sorunun biteceğini vurguladı ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:  “Bizim en büyük sorunumuz yol sorunu idi. Göksun Kahramanmaraş yolu en büyük sıkıntılarımızdandı. Orada kamulaştırma sorunundan dolayı tünellerimizi açamıyorduk, çok şükür bu sorunu çözdük Bakanlar Kurulu Kararı ile kamulaştırma yapılacak ve bedel tahsisi yapılıyor.

Adana yolu üzerinde yine kamulaştırmadan dolayı bir sorunumuz vardı. Mahkeme karayollarının lehine sonuçlandı. Yapımı başlayacak.

Andırın yolunda kamulaştırma sıkıntısını çözdük, bedel tespiti yapılıyor. Çağlayancerit - Gölbaşı yolunu Bertiz üzerinden yaparak yolu kısaltacağız. Çağlayancerit - Pazarcık yolu yapımı devam ediyor. Ilıca yolunun projesi hazırlanıyor. Virajları azaltmak için tünellerle bağlantı yapacağız.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, biz yolları ayıraraktan insanları kavuşturuyoruz. 2018 yılı sonunda Kahramanmaraş’ımızın yol sorunu diye bir şey kalmayacak. Başka meseleleri konuşacağız.”

Havaalanı konusuna da değinen Reyhanlıoğlu: “Biz Milletvekilimiz Mehmet Uğur Dilipak’la birlikte havaalanı konusunda çok mücadele verdik. Sefer sayısı için firmalarla görüştük, talep olmadığı için sefer sayısını artıramıyorlar. Uçuş saatleri konusunda çalıştık. Ankara’da işi olan bir vatandaşımız sabah erken saatte gidip işini halledip akşam tekrar Kahramanmaraş’a dönebiliyor” dedi.

ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK, GÜÇLÜ TÜRKİYE VAR

Türkiye ile Avrupa Birliği müzakerelerini dondurma çağrısı yapan tasarının, Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilmesine ise “Sonunda Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu kabul edecekler” diyen Reyhanlıoğlu, şunları söyledi: “Bakanımız Ömer Çelik’in de açıkladığı gibi biz bu kararı tanımıyoruz. Onlar daha önceleri de bu tür kararlar verdi ama bizim dik duruşumuz karşısında vazgeçmişlerdi. Zaten onların hangi tarafta olduklarını çok iyi biliyoruz. Bunu en son referandum çalışmalarımızda gördük. Biz kendi işimize bakacağız, artık eski Türkiye yok. Biz büyümeye gelişmeye devam edeceğiz. Bunu da kendileri kabullenmek zorundalar.”  

KADINLAR ÇOK DAHA İYİ SİYASET YAPIYORLAR

Yıllardır kadınların güçlenmesi için çalışmalar yapan Reyhanlıoğlu, kadınların geldiği noktayı nasıl buluyordu?

Sorumuza yüzünde mutlu bir ifadeyle cevap veren Reyhanlıoğlu: “Biz kadınlarımıza siyaseti sevdirdik ve bu alanda çalışma imkanı tanıdık. Partimizin kadın kolları en aktif kadın kollarıdır. Diğer partilerde bunu göremezsiniz. Kadınlarımız artık rahatlıkla siyasete girmeye başladı. Tabi liderimiz sayesinde. Belediye meclislerinden tutun,  mecliste kadınların sayısını artırmak için mücadele verdi. Çok yol kat ettik.  Ama yeterli mi? Değil. Ancak artacak. Kadınlar çok daha iyi siyaset yapıyorlar. Daha iyi gözlemleyip, annelik iç güdüsüyle empati kuruyorlar. Ülkenin huzuru kadının huzuru. Hiçbir menfaat beklemeden çalışıyorlar.

KADINLARIMIZ HAKLARINI ARAMAYI ÖĞRENDİLER

Kadınlarımızın , eskiden haklarını arayacakları merci yoktu. Şiddet gören kadın karakola gidiyor fakat şiddet gördüğü kişilerle barıştırılıyordu. Ancak artık yasalar kadınlarımızdan yana. Kadına şiddetin ödününe geçmek için her türlü mücadeleyi veriyoruz, vereceğiz de.

Yine kadınlarımızın çalışma hayatında da rahatlık sağladık. Kadının hem anne hem de çalışan birey olduğunu düşünerek bir düzen kurmaya çalışıyoruz. Her alanda kadının olması için çalışıyoruz.”diye konuştu.  

Yerel yönetimlerle de istişare içinde olduklarını vurgulayan Reyhanlıoğlu: “Milletveki,li arkadaşlarımızla birlikte Ankara’dan, hizmet gelmesi için yatırımların hız kazanması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Şu an ilimiz şantiye alanına döndü. 2 yıl sonra şehrimiz bambaşka olacak. Hizmette sınır tanımıyoruz, Kahramanmaraş altın çağını yaşıyor” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi