Malatya Havaalanından karşılanan Kurucular Kurulu Üyesi hemşehrimiz Av. Günay Kodaz’la birlikte gelen, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ilk durağı Elbistan İlçesi oldu.

Yaklaşık bin kişilik coşkulu kalabalığa seslenen Özdağ, konuşmasına Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Operasyonuna katılan askerlere dua ile başladı: “Türk ordusu büyük bir askeri operasyona başladı. Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Ordumuzu zaferden zafere götürsün kılıçları keskin olsun” dedi.

ÖNCE MİLLETİNE VE TARİHİNE SAYGI DUYACAKSIN

Özdağ, iktidarın Suriye Politikasına da değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi ve şunları söyledi: “Çok zor bir coğrafya. Bu coğrafyada birçok birbirine düşman ve hasım devlet ve örgüt çok dar bir alanda çatışma yaşıyorlar. Ve işte böyle bir alana Türk ordusu dünden itibaren müdahale etmiş durumda.

Tabi buraya nasıl geldik Türk ordusu neden önce Fırat Kalkanı operasyonunu yaptı ve sonra neden Afrin'e bu operasyonu düzenlemek zorunda kaldı?

Ne yazık ki bugün Türk askerinin kanıyla ve canlıyla gerçekleştirmek durumunda olduğu bu askeri Harekâtın nedeni, 2011'den beri Erdoğan'ın izlemekte ısrar etmiş olduğu yanlış Suriye politikasıdır. Bugün Türk askerinin çatıştığı ve imha ettiği PKK ve YPG'liler ile birlikte Esad’i devirme toplantılarının bu hükümet tarafından yapıldığını unutmadık. Biz bu askeri operasyonu sonuna kadar destekliyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi sayın genel başkanımız açıkladı ve açıklamaya devam edecek.

Ama şunu da soruyoruz. Bağırıyorsunuz çağırıyorsunuz burada PKK'ya YPG’ye her türlü operasyonu düzenleyeceğiz diyorsunuz da bu PKK - YPG’ye Suriye'de Ordu kurduran Amerika Birleşik Devletleri'nin uçakları hangi hava üstünden kalkıyor ve bu Hava Üstü hangi ülkede. Evet, Türkiye’den,  İncirlik’ten kalkıyor. Yıllarca bunu müsaade ettiniz bu iş böyle bağırma ile çağırma ile olmuyor.

Birkaç gün önce Erdoğan bir konuşmasında yine meydan okurken batıya şöyle söyledi, hatırlayın: “Artık Osmanlı'nın hasta adam döneminde değiliz. Cumhuriyetin çömez devlet döneminde de değiliz. 1970'lerin ve 90'ların zayıf Türkiye’si de yok. Artık başında cumhurbaşkanının olduğu 2023 hedefine giden Türkiye” var diye.

Bu konuşmayı izlediğim zaman hayatımda en üzüldüğüm günlerden bir tanesi oldu.  Hasta adam dediği Osmanlı o en zayıf döneminde Şimdi kendisinin tiyatrosunu gördüğü zaman ağladığı Kut'ül Amare’de İngiliz ordusunu yeniyordu. Çanakkale'de İngiliz ordusunu yeniyordu. Yıllarca ağzına Türk milleti adını alamamıştı. Oysa Çanakkale'de İngiliz komutan Türk direnişi karşısında söyle söylüyordu. “Dağlar Türk doğuruyor”. Çömez devlet dediği Türkiye Cumhuriyeti Devleti İstiklal Harbi’nden doğmuş bir devletti. Başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk vardı. 10 milyonluk bir devletti. Tekti ama o devlet bakın Hatay'ı Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine kattı.

Sen bu devletin kurucusunun dedesinin mezarını terörist örgütünden kaçırdın. 1970'lerin ve 90'ların zayıf devletiymiş. Senin zayıf devlet dediğin 1970'lerin Türkiye Cumhuriyeti rahmetli Ecevit ve Rahmetli Erbakan'ın hükümeti ile Kıbrıs’ta devlet kurdu Devlet. Şimdi sen o devleti tasfiye ediyorsun.

Alman planını kim destekledi? KKTC'yi yıkma ve yok etme planın altında kimin imzası var? Şimdi hala Rumlarla masada kim görüşüyor? 1990'ların “zayıf Devleti” diyorsun o devlet 50 bin kişi ile Kuzey Irak'ta PKK'nın canını okuyordu. Bence başında bulunduğun ülkeye saygı duyacaksın tarihine saygı duyacaksın. Bu milletin hepsini kucaklayacaksın bu milletin tarihe saygı duyacaksın.”

ÜZERİNİZE VATANSEVERLİK CEKETİNİZİ GİYİN GELİN

İYİ Partinin neden kurulduğunu ve neden var olduklarını alçılayan Özdağ: “İYİ Parti olarak, biz neden varız biliyor musunuz?

Önce bu ayrışan, ayrıştırılan her gün ama her gün düşmanlaştırılmaya çalışılan, iktidarın kullandığı dille birbirinden uzaklaştırmaya çalışılan, Türk milletine tekrar bir millet olduğunu hatırlatmak için varız.

Biz bu ayrışma diline son vermek için varız. AKP’li de bizim kardeşimiz, CHP ile de bizim kardeşimiz MHP'li de bizim kardeşimiz Saadet’li de bizim kardeşimiz. Özetle biz bir tarafta FETÖ öbür tarafta PKK’ya sınır çiziyoruz. Ve onun dışında bütün vatanseverlerin iyi partide bir araya gelmesini arzu ediyoruz.

İYİ Parti bu milletin yüzde yüzüne taliptir. Onun için yola çıktık ve dedik ki daha önce başka partilerde olabilirsiniz, başka siyaseti benimsemiş olabilirsiniz ama bugün o gün değildir. Üzerinizden gömleğinizi de çıkartmayın, hangi gömlek varsa kalsın ama o gömleğin üzerine vatanseverlik ceketinizi giyerek iyi Parti saflarına gelin” dedi. 

TERÖRÜ BİTİRMEK İÇİN STRATEJİK PLANIMIZ HAZIR

“Milletin birliğini sağlarken bazı şeyleri yapmak zorundayız “ diyen Özdağ, yapılacakları şu şekilde sıraladı: “Önce terör ortadan kaldırmak zorundayız biz İYİLER Terörü ortadan kaldırırız. Çünkü bu konuyu en iyi bilen insanlar İYİ Partide bir araya geldiler ve şimdi terörizmle PKK-Feto ve IŞİD'le mücadele için uzun vadeli bir Stratejik planlama programlama yapıldı. İktidara geldiğimiz ilk gün değil ilk saat ne yapacağımızı hangi adım atacağımızı gayet iyi biliyoruz.

BARIŞ GELECEK, SURİYELİLER VATANINA DÖNECEK

Suriye'de “Esad'ı devireceğiz” diye iç savaşı desteklediler üç buçuk milyona yakın Suriyeli ülkemize geldi. 30 milyardan fazla para harcandı. Daha ne kadar harcanacak belli değil. Biz Suriyelilere Türkiye'de çadır kentlerde değil Suriye'de geri dönebilecekleri bir vatan vermek istiyoruz. Allah hiç kimseyi Suriyeli kardeşlerimizin durumuna düşürmesin vatansız kılmasın.

Ama Tarım Bakanı çıkıyor diyor ki “Biz Toprak vereceğiz Suriyelilere Türk tarımı gelişecek.” Türkiye'de tarımı bitirdiler, şimdi Suriyelilere toprak verecekmiş böyle milletin aklıyla alay etmek olmaz. Suriye'ye barış gelecek ve Suriyeliler ülkelerine dönecekler.

UYUŞTURUCU BARONLARININ KAFASINA DEVLETİN GÜÇLÜ YUMRUĞU İNECEK

Uyuşturucuya karşı büyük bir savaş başlatacağız. Uyuşturucu baronlarının kafasına devletin güçlü yumruğu inecek. İçişleri Bakanı diyor ki “okul bahçesinde geldiğinizde bulursanız uyuşturucu satıcısı bacağını kırın.” Sayın Bakan, okul bahçesine gelmişse uyuşturucu satıcısı iş işten geçmiş demektir. Biz öyle sokaktaki torbacıyla değil, sizin mücadele edemediğiniz baronlarla mücadele edeceğiz.

ÖNCE FETÖ’YE VERDİLER ŞİMDİ AKP’LİLEŞTİRİYORLAR

Geldikleri günden itibaren Devleti tahrip ettiler. Önce FETÖ’ye verdiler Devleti, şimdi AKP'lestiriyorlar. Ordu'yu AKP’li yapmaya çalışıyorlar polisi AKP’li yapmaya çalışıyorlar. Devletin bütün taşıyıcı kolonlarını yıktılar adeta. Liyakat ilkesini ortadan kaldırdılar.

Biz tekrar devlette Liyakat ilkesini hakim kılacağız.

TÜRKİYE ÜRETMEYE BAŞLAYACAK

Borç ekonomisini, tüketim ekonomisinin sona erdireceğiz. Ve tekrar Türkiye üretmeye başlayacak Elbistan üretmeye başlayacak. Türkiye'yi bir şantiye yerine çevireceğiz Ama bu şantiye artık rezidans Şantiyesi olmayacak fabrikaların şantiyesi olacak. Türkiye tekrar üretecek ve her sektör tekrar ayağa kalkacak. Her sektörünün ekonomideki yerleri yüzde 15'lere düştü bunu %30 a çıkaracağız.

Türk tarımı öldürdü, Türk hayvancılığı öldürüldü. Tekrar Türk Tarımı ve Türk hayvancılığı ayağa kaldırılacak. Türkiye'de kendini besleyen bir ülke haline gelecek.

DIŞ POLİTİKADA KESİNLİKLE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Biz dış politikada da öyle bağırıp çağırmayacağız. Milli menfaatlerimizin sonuna kadar kararlılıkla gerektiğinde en sert şekilde arkasında duracağız. Ve kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Devletimizin kurucusunun mezarını terör örgütleri önünden kaçırmayacağız, Yunan’a ada bırakmayacağız.

PARLAMENTER DEMOKRASİYİ TEKRAR TESİS EDECEĞİZ

Bir sözümüz daha var İyi Parti olarak parlamenter demokrasiyi tekrar tesis edeceğiz. Yargı bağımsızlığı tekrar inşa edeceğiz. Bir de soruyorlar “iktidara geldiğimizde yargılayacak mısınız?” diye. Biz diyoruz ki  “hayır, biz kimseyi yargılamayacağız.”

Biz yasama, yürütme ve yargı diye 3 bağımsız güçten bahsediyoruz. Biz yargıyı bağımsız hale getireceğiz yargı kim suçluysa onu yargılasın diyoruz.

KUVVETLER AYRILIĞI ÜÇE BÖLÜNDÜ: RECEP - TAYYİP - ERDOĞAN

Bugünkü gibi yargı üstündeki baskıları asla kabul etmiyoruz. Bugün kuvvetler ayrılığı üçe bölündü nasıl Recep Tayyip Erdoğan diye. Oysa olması gereken Yasama yürütme ve yargı bunlar bağımsız olmalı. Adalet hepimize lazım ve adaleti muhakkak tesis edeceğiz” diye konuştu. 

DR. ATLI: TÜRKİYE ŞAHA KALKACAK

Kahramanmaraş Kurucu İl Başkanı Opr. Dr. Faruk Atlı’ da yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin iyi niyetli yöneticilerle şaha kalkacağını ifade ederek: “ Siyaset milletten aldığı güçle, milletin ve devletin problemlerine çözüm bulma sanatıdır. Ancak bu gün ülkemize baktığımızda maalesef içler acısıdır. Gördüğümüz manzara kötüdür. Hükümet bizatihi problemlerin yaratılma odağı haline gelmiş durumdadır.

Eğitimde sık sık müfredat değişiklikleri nedeniyle oluşan kaos, mesleki eğitimin tek dallı hale gelmesi, sınav sorularının çalınması ya da adaletsizlik, fırsat eşitsizliği, sağlıkta sosyal güvenlik açığının 80 milyar doların üzerine çıkması nedeniyle ödenek yetersizliklerinden dolayı meydana gelen genel sağlık sigortası çökme durumuna geldi. Ağır ve önemli hastalıklara ilaç bulunamaması ve üniversitelerimizde hoca bulunamaması, tarım ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle nerdeyse üretimsiz tarım haline gelmemiz, en basit mamullerin bile ithal ediyor hale gelmesi, hayvancılığın adeta yok edilmesi ve et ithaline başlamamız, üretimle sanayi entegrasyonunun bozukluğu nedeniyle ürettiklerimin yeterli şekilde değerlendirilememesi, istihdam ve üretim odaklı yatırımlar olmadığından işsizliğin artması, üretimin düşmesi, ve bu nedenle cari açığın artması,100 milyar doların üzerine çıkması, dövizin fırlaması, sosyolojik olarak etnik ayrımcılığın tavan yapması, ötekileştirmelerden dolayı nerdeyse Türkiye’nin ikiye bölünmesi, milli politika ve devlet ciddiyetinden uzak bir dış politika nedeniyle dış ilişkilerimizde başarısızlık PKK ve FETÖ operasyonlarındaki yetersizlik, adalete güvenin azalması, Peygamber Ocağı dediğimiz TSK ve diğer kolluk kuvvetlerimizin çeşitli olaylar bahane edilerek zayıflatılması, eline her elma şekeri verene kanan bu memlekete ihanet ettiğini söyleyen ve halen bütün yetkilerin kendi elinde bulunmasını isteyen “Tek başıma ben yöneteyim ülkeyi” diyen bir partili Cumhurbaşkanı. Evet, görünen manzara budur işte.

Tüm bunlara rağmen ülkemiz büyük bir ülkedir. İyi niyetli, dürüst ve liyakatli yöneticilerle çok kısa sürede şaha kalkacak bir ülkedir.

Çünkü; Genel Başkanımızın da söylediği gibi bizim ülkemiz ölümcül hasta değildir. Sadece gerip olmuştur. Bunun tedavisi de bizedir” dedi.

AV. YILDIRIM: BİZ SİYASİ BAŞARIYI, DEMOKRATİK BİR YARIŞLA, ADALETTEN SAPMADAN ELDE EDECEĞİZ

İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Kürşad Ali Yıldırım da yaptığı konuşmasında iktidara yüklenerek, şu ifadelere yer verdi:

“Mensubu olmaktan onur duyduğumuz Büyük Türk Milleti, insanlık tarihi boyunca köklü, kadim, güçlü ve sürekliliği bulunan bir devlet idrakine sahip olmuştur. Türklerde devlet, törenin, ananenin, bütün mukaddesatın, kültür ve medeniyetin, hem en yüksek terkibi hem de en sağlam teminatıdır. Günümüzde bu idrakten yoksun olan iktidar elitleri, devletin asgari seviyede ciddiyet olduğundan bihaberdir; tek tutarlılıkları kendileriyle çelişmektir.

Bugün kamu yönetiminde adalet ve liyakatin dışlandığı, kayırmacılığın alenileştiği, hukukun üstünlüğünün ve bağlayıcılığının yok sayıldığı, yargıya güvenin yitirildiği, temel hak ve özgürlüklerin iptal edildiği, dış politikada her gün itibar kaybına uğrandığı, Cumhuriyet tarihinde emsali bulunmayan bir korku ortamının oluşturulduğu, en hafif bir eleştiriye dahi tahammül gösterilmediği,  KHK’lar ile devlet fonksiyonlarının tek elde toplandığı, tek adamcı ve tekelci bir aklın; “ya bendensin ya da hainsin” anlayışıyla yönetmeye çalıştığı Ülkemizin, her geçen gün koyulaşan bir karanlığa sürüklendiği ortadadır.

İşte tüm bu olumsuzluklar karşısında bunalan Milletimizin talebiyle; bir yiğit Anadolu kadınının, Sayın Meral Akşener’in liderliğinde İYİ Parti; gönüllerimizi sıcaklığıyla saracak, ışığıyla karanlığı yırtıp atacak bir iyilik güneşi olarak doğmuştur. İYİ Partinin varoluş gayesi, Milletimizin tarih içindeki yürüyüşünün önündeki engelleri kaldırmaktır.

İYİ Parti, umudun diğer adıdır. İYİ, sevgidir, merhamettir, adalettir. İYİ, hürriyettir, barıştır. İYİ bereket ve rahmettir. İYİ’lik, paylaşmaktır, adaletle bölüşmektir.

İYİ, hukukun üstünlüğüne, temel hak ve özgürlüklere, demokratik ilkelere bağlı devlet nizamıdır.

Biz siyasi başarıyı demokratik bir yarışla, her halde değil, haklı ve doğru kalarak ve adaletten sapmadan elde etmek istiyoruz. Biliyoruz ki hakikatte hep iyiler kazanmıştır, yine kazanacaktır. Ve asla unutmayacağız ki, bütün makamlar insanlık makamına ermek içindir, en yüce makam insanlık makamıdır.

Davası insanlık olan, insana hürmeti olan cümle canlar yoldaşımızdır, iyidedir, güzel günler yakındır. Cenab-ı Hakk bu yola iyilikle girmeyi, iyilikle neticeye varmayı bizlere nasip eylesin.”

Konuşmaların ardında, parti binasının açılış kurdelesi kesil ve Elbistan İlçe Başkanı Yıldırım, Özdağ’ın resminin bulunduğu bir portre hediye etti.

HAVA SOĞUKTU AMA AFŞİN’DE BÜYÜK COŞKU VARDI


Daha sonra Afşin İlçe Binasının açılışı yapılmak üzere Afşin ilçesine hareket eden İYİ Parti heyeti burada da büyük bir coşkuyla karşılandı.

Afşin Kurucu İlçe Başkanı Adem Yıldız, bekleyen coşkulu kalabalığı soğukta bekletmemek adına kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde ilçe binasının kurdelesi dualar eşliğinde kesilerek parti binası gezildi.

İlçe Başkanı Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a hediyeler takdim etti ve yöresel yemeklerin sunulduğu ikramlarda bulundu.

KAYRAN: İYİ PARTİ ÜLKEMİZİN ÜZERİNE GÜNEŞ GİBİ DOĞDU


Daha sonra Göksun’a ilçe binasının açılışına geçildi.  Göksun’da büyük bir kalabalıkla karşılaşan Özdağ, burada da kendisine bekleyenlere seslendi.

İYİ Parti Göksun Kurucu İlçe Başkanı Okay Kayran, İYİ Parti’nin bir güneş gibi doğduğunu, ülkeyi karanlıktan kurtaracağını söyledi.

Konuşmaların ardından, yine dualar eşliğinde kurdele kesilerek parti binasının açılışı yapıldı. Ardından vatandaşlarla sohbet edildi. Göksun CHP İlçe Başkanı da törene katılarak, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Özdağ’ın Kahramanmaraş’taki son durağı ise il binası oldu. Burada partilileri ile sohbet ettikten sonra şehirden ayrıldı.

Yapılan tüm programlara Gaziantep İl Başkanı ve Şahinbey İlçe Başkanının yanı sıra, Kahramanmaraş’ın bütün kurucu ilçe başkanları katıldı. 


Editör: Haber Merkezi