MHP Pazarcık Seçim Bürosu’nun açılışına MHP Milletvekili  Mesut Dedeoğlu, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr.Tahir Akgemci, MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, MHP MYK üyeleri, MHP kadın Kolları  Genel Başkan yardımcısı Saadet Yıldız, MHP ilçe Başkan adayları,  Milletvekili adayları,  Ülkü Ocakları Kahramanmaraş yönetimi, Pazarcık Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Şahin ve Ülkü Ocakları Pazarcık yönetimi, MHP Pazarcık Meclis üyesi adayları, Merhum Mehmet Emin Arıkoğlu’nun oğlu İskender Arıkoğlu, Merhum milletvekili adayı  Aydoğan Büyüköz’ün oğlu Oğuzhan Büyüköz  ve yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı. Meydanı dolduran kalabalığın içerisinde bayanların sayısı oldukça fazla idi.

MHP Pazarcık Seçim bürosunun açılışında mehteran takımı yer alırken vatandaşlar mehteran takımının çaldığı marşlarla ilçe caddelerinde Türk bayrakları ve üç hilali bayraklarla adeta gövde gösterisi yaptı.

Yapılan kortej yürüyüşünün ardından MHP Pazarcık Seçim Bürosunun açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İstiklal Marşı’nın ardından meclis üyelerinin tanıtımı yapıldı. Meclis üyesi adaylarının tanıtımında vatandaşlar adaylara büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Açılışın ilk konuşmasını MHP Pazarcık ilçe Başkanı Ali Kaykı Yaptı.

mahşeri kalabalığı oluşturan vatandaşlara teşekkür eden İlçe Başkanı Ali Kaykı konuşmasına şöyle devam etti.


30 Mart’ta gerçekleşecek seçimin ülkemize, ilimize, ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biz burada fazla konuşmak istemiyorduk ama gelinen noktada bazı gerçekleri sizlerin bilmesi gerekiyor. AK Parti adayı ve yandaşlarının yaptıkları propagandada  “MHP – CHP ittifakının olduğunu ve MHP’nin CHP ye çalıştıklarını”  beyan ediyorlar. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Böyle söylemlerde bulunanların adaylıkları kesinleşmeden önce  ben AK Parti’den aday olmazsam bizim seçmenizin yüzde ellisi CHP’ye, yüzde ellisi de BDP’ye gider diyen kendileri değil miydi. Kendi taraftarı ve tabanı da bunu her yerde her ortamda açık açık söylediler. Şimdi sizlere soruyorum “CHP’ye kim çalışıyor?” MHP mi, kendileri mi CHP ye oy aktaracak? Artık bunu açıkca bilmeniz de fayda var dava arkadaşlarım.   Size bir örnek vereyim Geçen seçimlerde Çamlıtepe mahallesinde 900 oy alan Yakup Hamdi Bozdağ 2009 seçimlerinde neden 340 oy aldı. Kim CHP ye çalışıyormuş bu açıkça  meydandadır” diyerek konuşmasına  2004 ve 2009 yıllarında yapılan seçimlerden rakamlar vererek iktidar Partisi adayının  sadece dedikodu ürettiğini artık miadlarının dolduğunu söyleyerek “işte meydan, işte vatandaş” 2014 seçimlerinde Pazarcık’ta  MHP’nin çok büyük başarı elde ederek Pazarcık belediyesini kazanacaklarını belirtti.

MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı da bir konuşma yaptı.

Bastırmacı konuşmasında; “Bu kalabalığı görünce artık Pazarcık Belediyesi kesinlikle Salman kardeşimindir, Senem Ayşe’nin torunları, Bozkurtlarım hepiniz hoş geldiniz, hepinize teşekkür ediyorum.

Hizmet almak için adresin MHP olduğunu söyleyen Bastırmacı; “Verdiğiniz desteğin karşılığı ortada. Bir şey söylememize gerek yok. Eğer hizmet almak istiyorsak, kalkınmak istiyorsak, hepimiz Salman Özdoğan, hepimiz Tahir Akgemci olacağız.” dedi.  


ALEVİSİ, KÜRDÜ, TÜRKÜ HEPİSİ BİZİM İNSANIMIZ

İl Başkanı Mustafa Bastırmacı; 17 Aralık operasyonlarına değinerek şu şekilde konuştu: “Bu gün ülkenin geldiği durum ortada. Yolsuzlukla, yoklukla mücadele edeceklerini söyleyen zihniyetin bugün yaptıkları yolsuzluklar gözler önünde. Kendileri ve yandaşları kasalarını doldururken milleti yokluğa mahkum ettiler.

30 Mart’ta söz sırası millette. Bu millet bu gidişata dur diyecek.” Ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız Alevisi, Kürd’ü, Türk’ü, Çerkezi hepsi bizim insanlarımız, bizi asla bölemeyecekler. Bölmelerine izin vermeyeceğiz. Hep beraber bir arada yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş’in Bir sözünü söylemek istiyorum “Onlar ne kadar Kürd’se biz o kadar Kürd’üz, biz ne kadar Türk’sek onlarda o kadar Türk’tür” Biz bu ayrıştırmalara, bölünmelere izin vermeyeceğiz, meydan vermeyeceğiz” şeklinde konuşarak şöyle devam etti;

Kahramanmaraş’ta değişimi MHP olarak ortaya koyduklarını, belediye başkanı adayları ile bu değişimin her şeyin ortada olduğunu, 31 mart sabahı Pazarcık belediye başkanı olarak Salman Özdoğan’ı ziyaret edeceklerini söylerken bunu başarmak yapabilmek sizlerin elindedir. Hepinizden destek bekliyoruz, bizleri dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu da bir Konuşma yaptı.


DEDEOĞLU: PAZARCIK MHP İLE HİZMETE KAVUŞACAK

Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise; “Sizler benim mecliste nasıl çalıştığıma şahitsiniz. İktidarın 6 milletvekili var. Ama sizin bu kardeşiniz sizlerden aldığı oyların vebalini bilerek gecesini gündüzüne katıp dur durak bilmeden çalışıyor. Memleketimizin ne sorunu varsa meclise taşıyorum. Milliyetçi Hareketin bütün mensupları hizmet aşkıyla yanar.

İşte karşınızda adaylarımız, sizlere hizmet için yola çıktılar. Belli ki, sizde hizmetin adresinin MHP olduğunu fark etmişsiniz, adaylarımızı bağrınıza başmışsınız. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart’tan itibaren Belediye başkanlarımızla birlikte sizler hizmet için ben mecliste O’nlar burada sizlere en üst seviyede hizmeti sunacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akgemci Konuşmasında,
Bu şehirde herkeste ortak bir kanaat var. Kahramanmaraş hak ettiği yerde değil.

Yönetim ile şehirde yaşayanların aynı düşünmesi, aynı açıdan bakabilmesi çok önemli.

İl merkezinde olduğu gibi Pazarcık’ta hiç yapılamamış. Belediye yapılması gereken bütün hizmetleri yaptım diyor. Vatandaş ise bu şehre hiçbir hizmet gelmedi diyor. Demek ki; vatandaşların isteği farklı, bakış açısı farklı.

Biz halkın istediği bir Kahramanmaraş’ı hep birlikte inşaa edeceğiz.”

Her şeyden önce Kahramanmaraş’ın mevcut durumunu tespit ettiğini, eylem planı hazırladığını söyleyen Akgemci; “Eylem planımız tüm Kahramanmaraş’ı kapsıyor. Çünkü artık büyükşehir olduk. Eğitim, sağlık, kültür, turizm, tarım, sanayi vs. her alanda gelişmek büyük adımlar atacağız.

Hazırladığımız kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere 3 aşamalı eylem planımızla tüm Kahramanmaraş’ı 5 yılda, araştırılan, sorulan bir marka şehir yapacağız.

Kısa vadede; günlük yaşantımızı etkileyen mevcut sorunları çözeceğiz, orta vadede bu uygulamalarımızı kalıcı hale getireceğiz. Uzun vade de ise mevcut sorunları çözülmüş gelişmeye müsait Marka Şehri oluşturacağız” dedi.

Bu nedenlerle 31 Mart sabahı Salman Özdoğan kardeşimin büyükşehire getireceği projeler anında gerçekleşecektir. “Özdoğan’ın sizlere verdiği söz Bizim sözümüzdür.” 

“Bu nedenle her Pazarcıklı hemşehrimizi, Türk Milleti’nin engin aklıselimine, atalarımızın yüreğindeki heyecana, birliğe, birken bin olmaya, memleket ve Pazarcık sevdasıyla hareket etmeye, en iyiye oy verin diyen, ‘Hiç kimse daha fazlasını yapamaz’ iddiasını haykıran Salman Özdoğan’a oy vermeye davet ediyorum.” cümleleriyle konuşmasını tamamladı.

Başkan Adayı Salman Özdoğan mikrofona büyük başkan yanındayız sloganları ile geldi;

Seçim bürosunun açılışına gelen vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan  başkan Özdoğan Pazarcık seçim bürosunun açılışında kendilerini yalnız bırakmayan  Milletvillerine, Büyükşehir Başkan adayına, İl Başkanına,  İlçe Başkan adaylarına, Ülkü Ocaklarına, MHP MYK üyelerine, kadın kollarını başkanlarına teşekkür ederek saygılarını sundu.

MHP Adayı Salman Özdoğan ; 30 Mart yerel seçimlerinin ülke ve Pazarcık açısından bir dönüm noktası olduğunu belirtirken, bu süreç Pazarcık için tarihi bir gün olacaktır. Zafer MHP’nin olacaktır dedi.

Özdoğan, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir kapsamına alınmasından bahsederken, bu yasanın aslında belediyeleri geniş yetkilerle donattığını, bu geniş yetkilerin kullanımının ise sadece belediye başkanlarına ait olacağından bahsetti. Özdoğan Bu uygulamanın PKK’nın işine geldiğini anlatırken Şanlıurfa valiliğinden istifa ederek Şanlıurfa Belediye Başkanlığına AK parti’den aday gösterilen Celattin Güvenç’in kurban olarak seçildiğini  söyledi.


CELALETTİN GÜVENÇ KURBAN OLARAK SEÇİLMİŞTİR

Celalettin Güvenç’in Şanlıurfa’dan aday gösterilmesinin çok yanlış bir şey olduğunun altını çizen Özdoğan; “Biz Pazarcık olarak kurbanımızı verdik, ama biz Pazarcıktayız, biz Pazarcık’ı vermeyeceğiz, Hiç kimseye teslim etmeyeceğiz, bu yolda ne yılacağız, ne yorulacağız ne de yıkılacağız bunu herkes bilsin ve haddine göre davransın” dedi.

Konuşmasına devam eden Özdoğan Pazarcık’ın şu anda 21 köyünde içme suyunun olmadığını da söylerken ilçe merkezinin ise sağlıksız bir içme suyuna sahip olduğunun altını çizerken, Belediyeyi kazanmaları durumunda su projesinin hazır olduğunu, bu suyun ise Kısık’tan kendi cazibesi ile geleceğini, kendi cazibesi ile gelen suyun ise çok ucuza mal edileceğinden belediyenin her ay kasasından çıkan 40-50 bin liranın belediye kasasında kalacağından bahsetti. Özdoğan ayrıca ilçenin değişik yerlerine kurulacak olan rüzgâr ve Güneş panelleri ile kendi elektriğini kendisi üretecek bu projesinin ve kaynaklarının hazır olduğunu söylerken, Ziyaret Tepesi ile ilgili olarak ta projelerinin bulunduğunu burasının mutlaka ilçeye hazır bir mesire alanı olarak kazandırılacağını belirterek projelerinden bahsetti.

Özdoğan ayrıca; ilçede dedikoduların çoğaldığını ama bunların kesinlikle gerçekleri yansıtmadığını; Salman Özdoğan’ı satın alacak paranın daha icat edilemediğini, böyle bir matbaanın da olmadığı söylerken, kendinden emin tavırları ile dikkat çekti.

Konuşmaların ardından kurbanlar kesildi, kurdela kesimi ile seçim bürosu hizmete girmiş oldu.































Editör: Haber Merkezi