Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Eğitim Vakfını ziyaret ederek, vakıf çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bir şehrin ortak kültürünün oluşmasında vakıfların, derneklerin, kısaca sivil toplum örgütlerinin önemli yer tuttuğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Selçuklular, Osmanlılar döneminde Ahiler köyler, şehirler kurar, orada yaşamı şekillendirirlerdi. Bir örnek vermemiz gerekirse imece uygulaması Ahilerden kalan bir kültür alt yapısıdır. Günümüzde de bu görevi sivil toplum kuruluşları, vakıflar, sendikalar, dernekler yapmaktadır. Bu kuruluşlarımız ne kadar kaliteli hizmetler sunarsa sonucunda hayırlı yaptıkları işler gelenek haline gelir ve bir kültür altyapısı oluşur” şeklinde konuştu.

Sivil toplum faaliyetlerinin günümüz toplum yapısında neredeyse kamu faaliyetleri kadar önem kazandığına dikkat çeken Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Hatta sivil toplum örgütleri o kadar önem kazanmıştır ki çalışmalar uluslararası boyuta ulaşmıştır. Uluslararası sivil toplum kuruluşları devletlerin yetersiz kaldığı konularda rol üstlenirler. Devletlerin faaliyetleri dışında işlevlere sahip olmaları, gönüllülük esasına dayanmaları ve maliyetleri düşük tutarak küresel nitelikli sorunlara çözüm aramaları uluslararası sivil toplum kuruluşlarının önemini arttırmıştır. Devletler bu sorunlara çözüm için bir araya gelmek de, özellikle de çatışma alanlarında uluslararası sivil toplum kuruluşlarının hızına yetişememektedir. Dünyanın her yerinde mülteci durumuna düşen insanlara, depremlerde evsiz barksız kalanlara bile sivil toplum örgütleri el uzatmaktadır” dedi.

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Doğan AKYOL, 13 Nisan tarihinde yapacakları Geleneksel Madalya ve Kardeşlik Günü organizasyonu hakkında bilgi vererek,  “Kahramanmaraş’ın hem maddi hem de manevi kalkınmasına yönelik olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Bu bizim en asli görevimizdir. Bunu yapabilmenin yolu da iyi eğitimli insanlardan geçmektedir. Vakfımız bu konuda öğrencilerimize destek sunmaktadır” dedi. Ankara’daki Maraşlılara bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini ifade eden Akyol, “Vakfımız, kültür ve sanat faaliyetinin merkezi haline gelmiştir. Senelerce süren bu faaliyetlerimizi daha ileriye götürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Doğan AKYOL, Genel Sekreter Mahmut Bayazıt, Kurucu Üyeler Ahmet Peker, Ahmet Aytemiz, Alaattin Nalcıoğlu, Şükrü Engizek, Ali Durmuş ile Kahramanmaraş Andırınlı Türk Sanat Müziği sanatçısı Necmettin Akben ve Udi bestekâr Yalçın Aksoy hazır bulundular.

 

Editör: Haber Merkezi