Pakdil esnaf ziyaretleri sonrasında şu açıklamalarda bulundu; “ Dulkadiroğlu İlçe SÇM’nin yapmış olduğu program çerçevesinde Zübeyde hanım Caddesi’ndeki esnaflarımızı ziyaret ettik. Tabiki 16 nisan yaklaştı. 16 Nisan sonrası Türkiye yeni bir sistem değişikliğine imza atacak. Burada iki husus var. Evet ve Hayır. Dolayısıyla bu iki tercihten birini yapacak hemşerilerimiz. Ümit ediyoruz ki Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı sistem değişikliğine milletimiz evet diyecek. Kahramanmaraş’ta yüksek oranda evet çıkacak. Türkiye’nin daha hızlı karar alması ve yürütme erkinin tek bir merkezde buluşması için bu çalışmaları yapıyoruz. Bundan sonra Cumhurbaşkanın seçimi ile Hükümetin seçimi de yapılmış olacak. Bu Türkiye’ye bir esneklik kazandıracak. Çok daha hızlı bir karar alma sürecini etkileyecektir. 18 maddelik bir Anayasa Değişikliği olacak. Gönül isterdi ki bütün partilerin katılımıyla geniş ölçekte olsun ve yeni bir anayasayı hep beraber yapalım. Bu imkan olmadı 300’uaşarak referanduma gidildi. 
     


16 Nisan’da yapılacak referandumda milletimiz ne karar verirse başımızın tacıdır. Biz hep millet iradesinden yana olduk. Milletimizin verdiği kararlar neticesinde 15 yıllık süre içerisinde Milletimize hizmet etmeye çalıştık. Sağlık, eğitim, ulaştırma, haberleşme ve turizm alanında, her alanda büyük başarılara imza attık. Böyle bir siyasi Hareketin içerisinde bulunmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz. 16 Nisan’a kadar çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Milletimizden bu değişikliğe evet demesini istiyoruz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımız bizleri desteklediklerini beyan ediyorlar” dedi.
 


“TAKDİR, KARAR MİLLETİMİZİNDİR. MİLLETİMİZ NE KARAR VERİRSE BİZ O KARARA SAYGILIYIZ”
TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil; “Takdir, karar milletimizindir. Milletimiz ne karar verirse biz o karara saygılıyız. Milletimizin bu süreci onaylayacağını tahmin ediyoruz. Buradaki yapılan işlem yeni bir Hükümet modelidir. Seçme ve seçilme ile ilgili hususlar, yargı bağımsızlığı hususları, seçimle ilgili hususlar vardır. Bundan sonra TBMM yasama faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütecektir. Meclise ve Cumhurbaşkanımıza yetkiler verilmiştir. Cumhurbaşkanı 5 yıl seçiliyor, tekrar bir 5 yıl daha seçiliyor ve toplam 10 yıl hizmet süresi oluyor. Burada yok meclisi feshedecek falan bunlar çok zor durumda kalınması halinde olacak şeyler. Bir seçimin ülkeye maliyetinin en kadar olduğunu görüyorsunuz.  



Cumhurbaşkanları nihayetinde bir vaatlerle gelecektir. Bir programla gelecektir. Milletin huzurunda bunları şunları yapacağız diye gelecektir. Baktığınız zaman bu 5 yıllık süre bu programların gerçekleşmesi için verilen bir süredir. Bu süreyi tamamlamadan çok olağan dışı olaylar cereyan etmezse seçime gitmenin bir mantığı yoktur. Kimsede böyle bir riski göze almaz. Cumhurbaşkanının kararname yetkisi, yürütme ile ilgili hususlardır. Her zaman kanun kararnamelerin önündedir.  TBMM yürütme ile ilgili çıkan kararnameleri,  çıkarırsa o kanunlar derhal yürürlüğe girer. Meclis aynı zamanda ciddi bir denetim mekanizmasıdır. Bir tarafta da meclis yasama yetkisine sahiptir. Herkes Anayasayla ve kanunlarla sınırlıdır. O yetkiler çerçevesinde yetkilerini kullanacaktır” dedi



Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise yaptığı açıklamada şunları belirtti; “Yaklaşık 45 gündür yoğun bir şekilde ilçemizi karış karış geziyoruz. Bu hafta ve geçen hafta içerisinde de kırsal mahallelerimize de başladık. Bertiz bölgesini de bu hafta gezeceğiz. Gördüğümüz manzara daha önceki seçim süreçlerine benzer bir görüntü. Ufak tefek kafası karışık insanlar var. Maalesef muhalefet bazı konularda yalan söylüyor. Bazı vatandaşlarında kafası karışıyor. Genel olarak Maraş’ımızda, esnafımızda bir sorun gözükmüyor. Vatandaşlar referandum sürecini anlamışlar. Evet’in ne manaya geldiğini çok iyi bir şekilde özünsemişler. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durduğu bu referandum sürecinin, anayasa değişikliğinin ne katacağını geçmişte ki tecrübeleriyle çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla Maraş’ta vatandaş kararını vermiş gibi. İnşallah Türkiye’nin en yüksek rakamlarından birisini Kahramanmaraş’ta elde edeceğimizi umuyorum. Hem kırsal hem şehir merkezimizdeki mahallelerimizde, geceleri yaptığımız toplantılarda, çarşı da gezdiğimiz esnaflarla bu neticeyi net bir şekilde görmekteyiz. İnşallah bu rakamı biraz daha yukarı çıkartmak için önümüzdeki kalan 10 15 günü çok iyi bir şekilde değerlendirip Türkiye’nin en çok yüksek oyunu Kahramanmaraş’tan çıkartmak istiyoruz” dedi.


Editör: Haber Merkezi