Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve 22.23.24 Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil; “Kimsenin, ülkemizin, birliğini, dirliğini, güçlü ülke olmasını bozmaya çalışmasına izin vermeyin. Bu ülke hepimizin. Hepimiz bir olalım,  Diri olalım, iri olalım. Bu ülkeyi kan reva gölüne çevirmeye çalışanlara fırsat ve imkan vermeyelim.  Memur, işçi, yaşlı, genç, kadın herkese sesleniyorum. Başka bir Türkiye yok. Fırsatçılara imkan vermeyelim. Hep beraber bu ülkenin kalkınmasına yardımcı olalım. Birliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim” dedi.

Esnaflardan destek sözü alan Pakdil ziyaretler sonrasında şu açıklamalarda bulundu. “Öncelikle seçimlerin milletimiz için ülkemiz için, bütün siyasi partilerimiz için, milletvekili adaylarımız için ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini diliyorum. Çok kısa bir zaman kaldı. Bu süre içerisinde tekraren çalışmaları hızlandırdık. Bütün arkadaşlarımız arazide çalışıyorlar. Bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar, yatırımlar herkesin zihninde taze ve berrak bir şekilde duruyor. Ama seçim bildirgesinde açıklamış olduğumuz hususlar var. Geçmişte biz hep şunları söylemiştik. “ Onlar konuşur Ak Parti yapar” sloganını kullanmıştık. Bu 13 yıl içerisinde milletin bize verdiği görevlendirme çerçevesinde bizi tek başına iktidar etti. Bu 13 yıl içerisinde çok güzel işlere imza attık.  Milletimizin desteği ve oyuyla başardık. Onun için Kahramanmaraşlılara bizi destekledikleri için çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımızı sunuyorum” dedi.



Pakdil; “Emeklilere vereceğimiz, verdiğimiz yardımları verdiğimiz imkanları, öğrencilerimize verdiğimiz imkanları fırsatları, çalışanlarımıza verdiğimiz imkanları fırsatları, bu son toplu sözleşme  ile birlikte memurlarımıza yapmış olduğumuz yardımları, yapacaklarımızı, işçilerimize asgari ücretin  bin 300 TL’ ye çıkarılacak olması ve diğer yardımları, genç insanlarımıza projeleri ile birlikte geldiği zaman, her hangi bir mezun şartı aranmaksızın getirdikleri projelere destek verdiğimizi, en azından bu destekler yetmiyorsa 100 bin lira faizsiz kredi verildiğini anlatıyoruz. Tükiye’nin bu beş ay içerisinde ortaya çıkarmış olduğu tablo hakikaten bir sıkıntılı tablodur. 7 Haziran’da çıkan tablo nedir. Tek başına iktidar çıkmadı. Ve Koalisyon çıktı. Bu konu ile ilgili olarak Başbakan Davutoğlu görevlendirildi. Bu çalışmaların sonucunda hiçbir parti ile koalisyon imkanı çıkmadı.  Sonucunda da Anayasa gereği olarak seçim hükümetine gidildi. Ve tekrar 1 Kasımda seçime gidilecek ve yeni bir tablo ortaya çıkacak. Bizde seçim gezilerimizde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı, birebir esnafımızın ayağına giderek anlatmaya çalışıyoruz. 
   

 
Bu güne kadar seçime 1 hafta kala yapmış olduğumuz çalışmalardan edindiğimiz intiba şudur ki Kahramanmaraş Merkezde ve bütün ilçelerimizde vatandaşlarımız tek başına bir iktidarı hem ümit, hem temenni ediyor. Bu seçimde bize destek olacaklarını beyan ediyorlar.  Diğer partilere oy verenlerden , hem de Ak Partiye geçmişte oy veren ve 7 Haziran’da diğer partilere oy vermiş olanlarda ciddi bir dönüş var. Onların da beklentisi var. Bu seçimde vatandaşımız şunu diyor, çocuklarının, torunlarının Türkiye’nin istikbali için Ak Parti’ye oy vereceklerini ifade ediyorlar ve AK Parti adeta bu ülkenin geleceğidir. Ak Parti, bu ülkenin çimentosudur” dedi.

PAKDİL; “BÜTÜN YURT SATHINDA HER YERDE İDDALI OLAN TEK PARTİ AK PARTİDİR”
TPB Genel Başkanı Pakdil konuşmasını şöyle sürüdürdü; “Bütün Yurt sathında, bütün her yerde iddialı olan ve seçim çalışmalarını yürüten tek partidir.  Onun için milletimiz bu seçimde geçmiş yıllarda olduğu gibi Ak Parti’yi tekraren tek başına iktidara getirecektir. Böyle ümit ediyorum. Temenni ediyorum. Vatandaşımızda böyle ümid ediyor. Ama Cumartesi günü seçim yasakları başlayıncaya kadar verilen süre içerisinde çalışmalarımıza son sürat devem edeceğiz. Buradan da güzel neticeler alacağız. Çünkü biz Türkiye’nin ve  Dünya’nın gerçeklerini en iyi bilen  siyasi partiyiz.  Dünya’da bütün olup bitenlerin takipçisiyiz. Türkiye’de her coğrafyada olan bütün işleri biliyoruz. Türkiye’yi ayrıştırmaya, farklı8laştırmaya çalışan, bölmeye çalışan başta PKK terör örgütü ve diğerleri olmak üzere bunların hepsine en  güzel cevabı Ak Parti verecektir. TSK ve Emniyet Güçlerine bütün desteği veriyoruz ve bu terörün kökü   kazınıncaya kadar bu mücadelemize devam edeceğiz.



İnşallah bu terörün kökünü kazıyacaktır. Bir kısım çevrelerin terör örgütünü yumuşatarak böyle sevimli gösterme çalışmaları boşunadır. Terör örgütlerinin nihai hedefi bu ülkeyi bölmek ve bu milleti birbirine düşürmektir. Buna kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Bunların en son ferdi Türk adaletine teslim oluncaya kadar ve Türk adaletinin verdiği karara razı oluncaya kadar da bu mücadele sürecektir.  Ateşkes olsun silahlar bırakılsın diyenler var. Hiçbir zaman hiçbir ülkede devlet silah bırakmaz. Türk Devletinin de silah bırakması gibi bir şey söz konusu olamaz. O zaman vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamaktan uzak olur.  Silahı bırakacak olan silahı yasa dışı olarak eline almış olan terör örgütü üyeleri ve şer güçlerdir.  

Onlar kendileri silahı bırakıp adalete teslim olurlarsa mesele yok.  Şu anda sık sık gündeme gelmeye başladılar. Fırsat bulduklarında ülkeyi kan revasına çevirmekten çekinmeyen bu cani terör ruhlu insanlara gereken cevabını vereceğiz. İnşallah bunun kökünü kazımak ta Ak Parti iktidarına nasip olacaktır” dedi.



PAKDİL; “BİR OLALAIM DİRİ OLALAIM İRİ OLALIM”
Pakdil esnafımızı bize büyük destek veriyor diyerek şunları belirtti; “ Bu seçimde Kahramanmaraş’tan en iyi neticeyi alacağımıza da cani gönülden inanıyorum. Tekrar bu vesile ile bütün insanlarımıza seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını ifade ediyorum. Bu milletin omurgası esnaf ve ticaret erbabıdır. Esnaflarımıza yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde  esnafın bize göstermiş olduğu sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. İşçi kardeşlerimizde de yine aynı şekilde Ak Parti iktidarından büyük bir umut içerisindeler. İnşallah bizde kamu görevlilerimize, işçilerimize, emeklilerimize,  esnaflarımıza gösterdikleri bu ilginin karşılığı olarak hiçbir şeyi esirgemeyeceğiz ve seçim bildirgemizde belirttiğimiz huşuların hepsini de birebir yerine getireceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun, huzurumuzu bozmasın. Son sözümüz, bir olalım, iri olalım, diri olalım” diyorum
Editör: Haber Merkezi