CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, toplumda erken seçim beklentisi olduğunu öne sürdü.

Öztunç, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kentteki esnaf ve KOBİ'lerin sorun, talep ve önerilerini dinleyeceklerini söyledi.

Konuşmasında çeşitli konular üzerinden hükümeti eleştiren Öztunç, "Birçok Anadolu kentinde gördüğüm bir tablo var. Vatandaş artık yorulmuş, vatandaş artık bıkmış." dedi.

Öztunç, "erken seçim" tartışmaları olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Vatandaş artık erken seçim istiyor. İşçi erken seçim istiyor, esnaf erken seçim istiyor, çiftçi erken seçim istiyor. Milli irade diyoruz değil mi ? Vatandaş erken seçim istiyor, hükümet neden erken seçimi istemiyor. Buyursunlar gelsinler. Bizim talebimiz olarak söylemiyorum bunu, bizim talebimiz değil vatandaşın talebi bu."

Öztunç ayrıca, Afşin- Elbistan Termik Santrali'nden dolayı bölgede yaşayan vatandaşların zorluk çektiğini iddia etti.

BİR HAVAALANI VAR UÇAK İNMİYOR

Öztunç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 “Bir havaalanı var uçak inmiyor. Uçakları da kaldırdılar. Bu memleketin iş adamına, gazetecisine, esnafına yazık değil mi? bir yerden bir yere sadece otobüsle mi gitmek zorunda kalacaklar. Kışın zaten uçak hiç inmiyor. Sürekli bir eksiklik var. Stat yapacaklardı ne oldu? Umarım cumhurbaşkanı geldiğinde stadın açılışını yapar. Giresun’a, Hatay’a, Gaziantep’e, Kayseri’ye yaptı ama Kahramanmaraş’a yapılmadı. Kahramanmaraş’ı bu kadar mı çantada keklik görüyorlar. Göksun-Elbistan yolu ne oldu?

İŞ YAPMAYAN SERVİSÇİLERDEN HALA İŞGALİYE ÜCRETİ ALINIYOR

Ekonomik kriz en çokta okul malzemesi satanları, servisçileri vurdu. Okul servisleri iş yapmıyor. Adamlar kredi çekmiş, araç almış ama iş yok. Peki, iş yokken belediye ne yapıyor? Mesela AK Partili Gaziantep belediyesi servisçilerden işgaliye parası almıyor. CHP’li belediyelerde almıyor. Ama AK Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hala çalışmayan servisçilerden bin 500 TL işgaliye parası alıyor, vermeyene de haciz gönderiyor. Böyle bir şey olur mu? Yazıktır, günahtır. Hayrettin Güngör belediyeciliğin kitabını böyle mi yazmış? İlçelere bir çıkın. İlçelerde su yok. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi siyasilerin kardeşlerinin serasının önüne yol yapacağına, parke taşı vereceğine, köylere yapsın. Köylerde yol yok.

KAHRAMANMARAŞSPOR’A TAKIM OTOBÜSÜ KAZANDIRACAĞIM

Kahramanmaraşspor var? Bizi topladılar ve bir forma etkinliği yaptılar. Gittik. Bende oturdum. Ağzını açan 500-bin-2 bin forma alıyorum diyordu. Bende helal olsun dedim. Sıra bana gelince 100 forma dedim. Çünkü benim gücüm ona yetiyordu. Sonra bir baktım liste açıklandı benden başka ücret ödeyen yok. Açıklanan listede öyle görülüyor. Koca koca holdingler, ağalar neredesiniz? Kulübün bir otobüsü yok. O işi de ben çözeceğim. Bir CHP’li belediyeden Kahramanmaraşspor’un kullanacağı bir takım otobüsü getireceğim. AK Parti’nin Kahramanmaraş belediyesi sahip çıkmıyor.

TERMİK SANTRAL ZEHİR SAÇIYOR

Afşin-Elbistan Termik Santralinde filtre yok. Bizde burada filtre yok yazık günah dedik. İlçeye kül yağıyor. Etrafa zehir saçıyor. Greenpeace Kahramanmaraş’ı dünyada havası en çok kirli yer diye gösterdi. Bunu gizleyecek halimiz yok. Filtre takın dedik. Önce kanun geldi, AK Partililer kabul oyu verdi. Ben ret verdim. Sonra mücadele verdik. Cumhurbaşkanı veto etti. Bir baktım hepsi benden önce cumhurbaşkanına teşekkür etmişler. Daha sonra cumhurbaşkanı, “Ben rantın değil, halkımın yanındayım” dedi ve kapattı. Ama santral 6 ay sonra geri açıldı. Hala filtresiz çalışıyor.”

 

Editör: Haber Merkezi