CHP Kahramanmaraş Milletvekili CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Ramada Otelde düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile projelerini açıkladı.

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısına CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Milletvekilleri, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, Millet İttifakı ortağı İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, İYİ Parti İlçe Başkanları, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Av. Günay Kodaz, Millet İttifakı İlçe Başkan Adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

KAHRAMANMARAŞ’TA GELENEK DEĞİŞECEK

Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Esat Şengül; sandık görevlilerine sandıkları asla terketmeyin uyarısında bulunarak: “Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ta geleneği değiştireceğiz. Gelenek neydi? Sayın cumhurbaşkanının ceketini gönderse kazanacağı gelenekti. Ama biz bunu bu seçimde değiştireceğiz. Millet ittifakı 31 Mart akşamı zafer kazanacak. Seçim günü asla sandığınızı terk etmeyin. Sadece oy vermek parti görevi değildir. Sandık teslim edilene kadar kesinlikle sandığınızı bırakmayın. Bunu kendinize görev bilin. Sandıkları sahiplenmemiz gerekiyor” dedi. 

ATOM KARINCA KAHRAMANMARAŞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Öztunç’a TBMM’deki çalışmalarından dolayı övgüler yağdıran CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise şunları kaydetti: “Hayırlı bir iş yapıyoruz. Sayın Akşener ve Kılıçdaroğlu gerçekten hayırlı ve büyük bir işe imza attılar. Millet İttifakının en güzel en pürüzsüz en sorunsuz vücut bulduğu yerde Kahramanmaraş’tır. Türkiye’nin değişik illerinden havadisleri alıyoruz, ufak tefek pürüzler var ve olur ama burada bu mutlu tabloyu görmek çok mutluluk verici. Bu olay seçim zaferinin de bir müjdecisidir. Kahramanmaraş’ı kazanacağımıza ben inandım. İnanmayanlarda gelsin bu tabloyu görsün. Her 10 kişiden 5 kişi Atom karınca diyor. İnşallah Atom karınca Kahramanmaraş’ın kaderini değiştirmek üzere 12 belediye başkanımızla birlikte görevi başına getireceğiz ve madalyalı şehir Kahramanmaraş Türkiye’deki sosyal gelişmişlikten payını alacak.”

BELEDİYE BAŞKANLARI VALİ ATANIR GİBİ ATANMAZ

Daha sonra projelerini açıklamak üzere platforma gelen Öztunç, iddialı konuşmalarıyla, seçimi alacağını ifade ederek: “ Milletvekilliği seçimleri ile belediye başkanlığı seçimleri arasında fark vardır. Genel seçimde vatandaş gider, lidere bakar, lidere oy verir. İdeolojiye bakar, ideolojiye oy verir. O günkü dünya şartlarına bakar ona göre oy verir ama belediye başkanlığı seçimlerinde vatandaş belediye başkan adayına oy verir. İşte o yüzdendir ki Eskişehir’de AK Parti daha fazla milletvekili çıkartıyor ama belediye başkanlığı seçimlerinde, Yılmaz Büyükerşen kazanıyor. Benim Kahramanmaraşlı hemşerilerimden isteğim budur, sandığa gittiğinizde adaya bakın adaya oy verin. İki adayız, birisi Sayın Hayrettin Güngör, birisi de ben. Oy pusulasını elinize aldığınızda bakacaksınız, ya Hayrettin Güngör’e ya da Ali Öztunç’a oy vereceksiniz.

Şüphesiz ki Hayrettin Bey de memleketine hizmet istiyor, o da iyi niyetle bir şeyler yapmak istiyor bundan hepimizin şüphesi yok. Ama ben kendi vizyonumla, çalışkanlığımla Kahramanmaraş’ı daha ileri götüreceğime inanıyorum, biliyorum. Hayrettin Güngör’de bunu düşünüyordur ama ben diyorum ki eğer ben belediye başkanı olursam Kahramanmaraş atağa kalkar.

CEKET DEVRİ BİTTİ CEKETİ İADE EDECEĞİZ

Bu kardeşiniz atama ile gelmedi. Belediye başkanları vali atanır gibi atanmaz. Belediye başkanları halkın isteği ile gelirler. Halkın içinden çıkarak belediye başkanı olurlar. Ben atanmış bir kardeşiniz değilim, sizlerin isteği ile huzurlarınızda olan biriyim. Kahramanmaraş hizmet görmüyor. Niye yok? Çünkü AK Parti Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyor. Diyorlar ki ben kimi göndersem zaten kazanıyor. Kahramanmaraş’ın çantada keklik olmadığını göstermek için ayağımıza fırsat geldi. Ey Kahramanmaraş atamaya direnin ve kabul etmeyin. Biz ceketi 31 Mart akşamı iade edeceğiz” diye konuştu ve projelerini sıraladı.

EN ÖNEMLİ GÖREVİM ŞEFFAF BELEDİYECİLİK OLACAK

En önemli görevim şeffaf belediyecilik olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda her yıl belediyenin tüm ekranlarından, internetten gelir gider tablolarını yayınlayacağım. Bir kuruş parayı kimseye çaldırmayacağım. Bankamatik memur olmayacak. Çalışmadan maaş alanların devri bitecek. Mahalle meclisleri kurulacak ve bu mahalle meclisleriyle halkımızın tüm duyarlılıklarını göreceğiz.

HAFİF RAYLI SİSTEM

Kayseri’yi AK Parti yönetiyor, hafif raylı sistem var mı? Var. Gaziantep AK Parti’de, tren, tramvay gibi hafif raylı sistem var mı? Var. E Kahramanmaraş’ı da yıllardır AK Parti yönetiyor, burada niye yok? Kahramanmaraş’ta benim en büyük mega projem hafif raylı sistem olacak. Kapıçam’daki hastaneden başlayacak, Üngüt köprüsüne gelecek, Piazza’nın oradan şehir içerisine çevireceğim. Yerin altında değil, yerin üstünde.

BELEDİYEDE ASGARİ ÜCRET 2 BİN 300 TL OLACAK

Bir diğer projem ise belediye çalışanlar ile alakalı, bu ister şirket çalışanı ister normal çalışan olsun asgari ücret bu personellere aynı olacak. Yani, 2020 TL değil 2200 TL değil tam tamına 2300 TL olacak ben bunun sözünü veriyorum.

LAMI CİMİ YOK, AKSU ÇAYI TEMİZLENECEK!

Güney çevre yolu Kılavuzlu Köprüsünden başlayacak, Aksu Çayını takip ederek Aksu Köprüsünden Kapıçam’a varacak.

Güney Çevre Yolu hem Kayseri Yolunu rahatlatacak hem de kenti daha güzel bir görünüme kavuşturacak. Kuzey Çevre Yolu işlevsel hale getirilecek.

Aksu Çayı temizlenecek. Lamı cimi yok. Kim bu işten rahatsız olursa olsun, umurumda değil. Aksu’yu ben temizleyeceğim. Benim en büyük sözüm bu. Aksu Çayı tertemiz olacak, oradaki atıkların hepsinin önüne geçilecek, neye mal olursa olsun, ne bedel ödenecekse de bu bedeli ödeyerek bunu gerçekleştireceğiz.

TRABZON CADDESİ ESKİ HALİNE DÖNECEK

Trabzon Caddesi eski haline döndürülecek. Bir diğeri Kahramanmaraş’ın merkezi büyüyor, daha da büyüyecek İnşallah. Büyürken iki merkez ilçe olmaz, yeni bir merkez ilçe daha kurmamız gerekiyor. Bu konuda siyasi iktidarla görüşmeler yapıp bunu sağlamamız gerekiyor.

MAHALLELERDE KREŞLER AÇACAĞIM

Nüfusuna göre Kahramanmaraş’ta mahallelerde kreşler açacağım. Çocuklarımızı göndereceğimiz kreşler olacak, ucuz ve düşük fiyatlı. Çocukların eğitimi kreşten başlar, bu kültürü yerleştireceğiz. Belediyecilik sadece çöp toplamak değildir. Önemli olan böyle sosyal hizmetleri yapmak.

DİŞ VE GÖZ HASTANESİ AÇACAĞIM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Diş ve Göz Hastanesi açacağım. İlkokulda çocuklarımızın göz ve diş taraması yapılmalı, yapılmadığı için çocuklarımızın gözü bozuluyor. Oysa o yeni yeni filizlenirken onu yapsan, tedavi daha kolay olur.

Şehir merkezinde yine çocuklarımız için mini bir Disneyland kuracağım.

RANTSAL DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM

Avşar- Cüceli arasına köprü yapılacak. Rantsal değil kentsel dönüşüm yapacağız. İnsan odaklı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Başta Tekke olmak üzere Namık Kemal, Yavuz Selim, Sakarya, Divanlı, Kümbet, İstasyon, Saçaklızade, Mağralı ve Yörükselim Mahallelerinde kentsel dönüşüm olacak.

KAHRAMANMARAŞ TURİZM KENTİ OLACAK

Gaziantep’te Zeugma var, binlerce, milyonlarca turist gidiyor mu? Gidiyor. O turist gittiği zaman taksici para kazanıyor mu, kazanıyor. Esnafı, otelcisi, lokantacısı, manavı, kasabı hepsi para kazanıyor. Bizde Germanicia var, niye değerlendirilmiyor? Orayı da değerlendireceğiz, Kahramanmaraş turizm kenti olacak. Ilıca ve Ekinözü termal turizmin kenti olacak. Gastronomiyi değerlendirmemiz gerekiyor, özellikle Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş dışındaki yerlere yemeklerimizi daha çok yaymamız gerekiyor.

MERKEZDE DEV BİR KÜLTÜR MERKEZİ

Kahramanmaraş’ın merkezine dev bir kültür merkezi yapacağım. İçerisinde tiyatro, sinema, panel, toplantı salonu, spor alanı, müze, konser yeri olacak. Bir de mini bir kültür merkezi yapacağım, o da engelliler için. Engelliler sinemaya gitse nasıl gidecek? Onlar için de özel, küçük bir tesis yapmayı planlıyorum. Otogar sorunu ortadan kalacak. Bu çağda böyle bir otogar olmaz, yepyeni bir otogar yapacağız.

KUAFÖRLER YAŞLILARIMIZIN EVLERİNE GİDECEKLER

Nüfusa göre her ilçede erkek ve bayan kuaförü çalışmaları başlatacağız. Bu kuaförler yaşlılarımızın, engellilerimizin, bakıma muhtaçlarının evlerine gidecekler ve orada saçlarını tıraş edecekler. Bu çok önemli. Bunu gerçekleştireceğiz.

KAHRAMANMARAŞSPOR’UN STADYUMUNU YAPACAĞIZ

Kırmızı çizgilerimden birisi, Kahramanmaraşspor stadyumu yapılacak. Hükümet yapmadı, Allah nasip ederse ben yapacağım. Şehirleri birleştiren en önemli unsurlardan birisi spordur, futboldur. Kahramanmaraşspor’un stadyumunu yapacağız ve takımımızı yukarıya çıkaracağız. Amatör spor kulüplerimizi de destekleyeceğiz.

SU FİYATLARI YÜZDE 30 UCUZLAYACAK

Eski fuar heyecanını yeniden getireceğiz ve orayı canlandıracağız. Dondurma Festivalinin kapsamını genişleteceğiz. Bunun yanında diğer fuarlarımızı da geliştireceğiz. Ben 1 Nisan’da Kahramanmaraş’ta belediye başkanı olduğumda su fiyatları yüzde 30 ucuzlayacak.

KASKİ’yi yeniden yapılandıracağız. Bununla birlikte Ceyhan Nehri yatağı temizlenecek. Katı Atık depolama tesisini kuracağız.”

Editör: Haber Merkezi