CHP'nin 'Atom Karınca' lakaplı çalışkan ismi Ali Öztunç, 12 Haziran 2018 tarihinde Kahramanmaraş'ta yağan yağmur sonucu Belediyenin işletmeciliğini yaptığı Akbel Otoparkı'nda yaşanan su bakınında araçları maddi hasar alan vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi ve kamuoyunun cevap beklediği soruların aydınlığa kavuşması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

Öztunç'un Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesi şu şekilde:

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin işlettiği Akbel otoparkı 12 Haziran günü yağan yağmur neticesinde otoparkı su başmış ve birçok araç su altında kalmıştır. Sigortası olmayan belediyeye ait bu otoparkta hasar gören araçların zararının tanzimi için aradan bir ay geçmesine rağmen belediye tarafından bir çaba sarf edilmediği araç sahiplerinin yoğun şikâyetlerden anlaşılmaktadır.

Buna istinaden;

1- Söz konusu otoparkta kaç araç zarar görmüştür?

2- Belediye yetkilileri hasar gören araç sahiplerine olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen neden tatmin edici bir açıklama yapmamıştır?

3- Otoparkta su altında kalan araç sahiplerinin mağduriyetini ne zaman gidermeyi düşünüyorsunuz? Geçen bir ay zarfında belediye olarak araç sahiplerinin zararını giderici yönde elle tutulur ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

4- Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kendi bünyesinde işlettiği otoparkı sigorta yaptırmamasının gerekçesi nedir?

Editör: Haber Merkezi