CHP’nin çalışkan ismi Ali Öztunç, TBMM Genel Kurulunda söz alarak memleketi Kahramanmaraş’ta vatandaşların yaşadığı sorunları gündeme taşıdı.

“İKTİDARI KAHRAMANMARAŞ’A DAVET EDİYORUM”

“Her fırsatta yol yapmakla övünen Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarını Kahramanmaraş'a, seçim bölgeme davet ediyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Öztunç, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kapsamındaki köy yollarının nasıl olduklarını görmelerini istiyorum. Pazarcık ilçemizin Tetirlik, Hürriyet, Şahintepe; Elbistan ilçemizin Gümüşdöve; Afşin ilçemizin Koçovası, Haticepınar, Kaşanlı; Ekinözü ilçemizin Ambar ve Çiftlik köy yollarını gördükleri takdirde bu yolların hâlâ traktör yolu olduğunu göreceklerdir” ifadelerini kullandı.

“OY VERDİKÇE HİZMET ALAMIYOR”

Konuşmasının devamında Kahramanmaraş’ın AKP'ye çok fazla oy verdiğini ve oy verdikçe de hizmet alamadığını belirten Öztunç, “Örneğin, sözleşmeli öğretmenlerin ataması başladı bütün Maraş'ta ama Nurhak ilçesinde bir tane bile atama henüz yapılmadı, yapılmayacağı söyleniyor. Çağlayancerit ilçemizde uzman doktor yok. Yine, çok sayıda köyümüzde telefon sorunu yaşanmakta ve en büyük ilçemiz Elbistan ilçesi de Ceyhan Nehri'nin doğduğu ilçedir. Ceyhan Nehri'nin doğduğu Kaynarca bölgesinde ciddi bir çevre kirliliği vardır. Maalesef Büyükşehir Belediyesi bu kirliliği gidermemektedir. Bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisinin yetkililerini bir kez daha uyarmayı görev biliyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi