İl binasında düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP İl Başkanı Esat Şengül ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, yerel ve ulusal gündeme dar açıklamalarda bulundular.

CHP İl Başkanı Esat Şengül, yaptığı konuşmasında, iktidara yüklenerek: “Bugün ülkemiz darbe girişimine maruz kaldıysa bu durumdan iktidar partisi sorumludur” dedi.

AK Parti’nin 14 yıldır iktidarda olduğunu sorumluluğunu bilmesi gerektiğini ifade eden Şengül: “15 Yıl önce bu örgüt bu kadar bu kadar güçlü ve tehlikeli değildi. AK Parti iktidarı döneminde bu kadar güçlendiler ve böyle bir kalkışma girişiminde bulundular. İktidar bu noktada sorumluğunu bilmeli” dedi.

Daha sonra PM Üyesi Ali Öztunç, Elbistan’da içme suyu vakasına değinerek, sudan zehirlenen kişi sayısının son rakamlara göre 90 bin olduğunu ileri sürdü.

Söz konusu durumun dünyanın üçüncü ülkelerinde bile yaşanmadığını ileri süren Öztunç, Elbistan’ın Guinness rekorlar kitabına 90 bin kişiyi zehirleyen kent olarak girdiğini savundu.

90 BİN KİŞİYİ ZEHİRLENDİ, BU BİR FELAKET

CHP PM üyesi Ali Öztunç yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Elbistan’da büyük bir skandal yaşandı, dünyada eşi benzeri olmayan bir olay yaşandı. Resmi rakamlara göre, kimisi 20 bin diyor, kimisi 50 bin diyor, biz 52 bin diyorduk, en son 70 bine çıkmıştı. Size son rakamı veriyorum arkadaşlar 90 bin, yurttaş hastanelere başvurdu. Dünyada bunun örneği yok, 90 bin kişi aynı sebepten dolayı hastaneye gidiyor ve zehirleniyor, enfeksiyon kapıyor. Guinness rekorlar kitabına girdi Elbistan, keşke böyle girmeseydi başka özellikleriyle girseydi. Ama bu rekorlar kitabına Elbistan 90 bin kişiyi zehirleyen kent olarak girdi. Dünyanın hiçbir ülkesinde, dünyanın 3. Ülkelerinde, Afganistan’da, Pakistan’da bile böyle bir şey olmamış ama Elbistan’da oldu. Bunun sorumlusu, suçlusu kim? Belediyeler. Elbistan Belediyesi, Büyükşehir’e atıyor, Büyükşehir Elbistan Belediyesine suçu atıyor. Ama bizde suçluyu söylüyoruz, suçlu her iki Belediye.”

KASKİ tarafından yapılan suyun temiz olduğu yönündeki açıklamanın ardından hasta sayısının bir anda arttığını iddia eden Öztunç şöyle konuştu: “26 Ağustos’u 27 Ağustos’a bağlayan gece insanlar hastanelere başvurdular, gece başvuran insan sayısı 400. 27 Ağustos Cumartesi günü saat 13:25’te KASKİ Genel Müdürü açıklama yapıyor, diyor ki, vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sularını içebilirler. Bunu KASKİ Genel Müdürü söyleyince vatandaş suyu içiyor. Ve o sayı kaça çıkıyor biliyor musunuz, 400’den? Bir saat içerisinde 2 bine çıkıyor, salgın bir anda yayılıyor. Hemen arkasından 27 Ağustos, aynı gün 17:12’de, 4 saat sonra nerdeyse, aman ha aman içmeyin diyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.”

BELEDİYE GÖREVİNİ YAPMAMIŞTIR

Olayla ilgili büyük bir ihmal olduğunu öne süren Öztunç şunları konuştu: “Keson kuyularında 2 yıldır yapılması gereken kirlenme çalışması yapılmamış. Kanalizasyon suyu şehir suyuna karışmış. 5 yıl boyunca Elbistan’da vatandaşa her Temmuz, Ağustos, Eylül ayında kanalizasyon suyu içirilmiş. Bu nasıl vicdandır, nasıl yöneticiliktir. 5 yıl boyunca Elbistan’da, vatandaşlara Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında suyun debisi düştüğü zamanlarda kanalizasyon suyu içirilmiş. Bu herkesin başına gelebilir, belediye görevini yapmamıştır, ihmal vardır. CHP Elbistan ilçe teşkilatı sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Vatandaşlarımız bireysel başvurularını yapmaktadır, bu işin peşini bırakmayacağız.”

İÇMEYİN BU SUYU KARDEŞİM, İÇMEYİN

Elbistan’daki içme suyunun hala kirli olduğunu ileri süren Öztunç şunları söyledi: “4 Milletvekilinden oluşan bizim heyetimiz geldi, çalışmamızı yaptık, su örnekleri laboratuarlarda incelendi. Ben Elbistanlılara söylüyorum, içmeyin bu suyu kardeşim, içmeyin. Bu su temiz bir su değil. Öyle bir tane bent kurmakla su temizlenmedi. Bu su kirli bir su, o sudaki mikrop hala devam ediyor. Tüm Elbistanlılara uyarımdır, içmeyin dikkat edin.”

Editör: Haber Merkezi