Siyasi partilerin 24 Haziran seçimlerinde yarışacak milletvekili aday listeleri dün YSK’ya teslim edildi. CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı da bu gün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile milletvekili adaylarını tanıttı.

Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş’ın en genç, en dinamik ve en donanımlı adaylarının CHP adayları olduğunu söyledi.

Şengül, yapılan seçimin erken değil bir baskın seçim olduğunu ifade ederek: “Ben buradan soruyorum, Türkiye’de her şey yolundaysa neden bir baskın seçime gidiyoruz, her şey kötüyse neden bir daha AK Parti’yi seçelim?” dedi.



Listede 4 adayın avukat olmasını da: “Türkiye’de adalete insanların güveni kayboldu. Hukukun üstün olduğu bir yönetime talibiz. Adaylarımız da adaleti sağlayacak” şeklinde yorum yaptı ve sözü adaylara bıraktı.

Kamuoyunun yakından tanıdığı birinci sıra adayı Ali Öztunç, konuşmasına seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesi temennisi ile başladı.

8 MİLLETVEKİLİNDEN DAHA ÇOK ÇALIŞTIM

1 Kasım seçimlerinden bu yana Kahramanmaraş’tan hiç kopmadığını ifade eden Öztunç: “Kahramanmaraş için muhalefet dahil 8 milletvekilinden daha fazla çalıştım. Her fırsatta partisine bakmaksızın hemşehrilerimle kucaklaştım, dertlerine ortak oldum. Ayrıca 1 Kasım 2015 akşamı çok az bir oy farkıyla kaybettiğim seçimde kimseye hakkımı helal etmiyorum demedim, aksine helallik istedim. Bizim kimsede hakkımız yok, sizlerin bizde hakkı var. Her zamanda bu bilinçle hareket edeceğiz. İnşallah 24 Haziran’dan sonra da TBMM çatısı altında memleketimiz için çalışacağım” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’IN 7 UYUR MİLLETVEKİLLERİ TARİH OLACAK

Seçimlere iddialı girdiklerini söyleyen Öztunç; “24 Haziran’da Türkiye’nin geleceği belirlenecek. Bu bir baskın seçim. Bu baskın seçime de Cumhuriyet Halk Partisinden de aday arkadaşlarımızla karşınızdayız. Büyük bir başarı ile de bu seçimden çıkacağız.

Kahramanmaraş’ın 7 uyurları vardı. 3’ü gitmiş 4’ü kalmış listede. Bundan sonra da 7 uyurlar olmayacak. Kahramanmaraş’ın AK Partiye verdiği kredi bitmiştir” dedi.

AK PARTİ ADAYLARINI SAHADA SÜRPRİZ BEKLİYOR

Vatandaşın artık çalışana, samimi olana oy vereceğini belirten Öztunç; “Bu millet artık uyandı. Gelinen noktada çalışana, vatandaşın içinde olana, samimi bulduğuna, sahada olana oy verecek. Biz sahadan hiç ayrılmadık, halkımızla iç içeyiz. Bu gün itibari ile aday listesi belirlenince sahaya inecek olan AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı adaylarına başarılar diliyorum. Sahaya hoşgeldiniz diyorum, sizi bu sahada bir sürpriz bekliyor diyorum. Sahada bu güne kadar yaptıklarının hesabı sizden sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

“Şeker fabrikalarında çalışan işçilerin, memurun, EÜAŞ’de çalışanların, esnafın kısacası toplumun her kesiminin oyunu alacağız” diyen Öztunç; “24 Haziran akşamı sandıktan genelde Millet İttifakı, özelde CHP olarak büyük bir başarı elde edeceğiz. Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı partimizi de birinci parti yapacağız” şeklinde konuştu ve sözü 2. Sıra adayına bıraktı.

ADALETİ YENİDEN TESİS EDECEĞİZ

2. Sıra adayı Av. Selim Sümen de, konuşmasında adalate vurgu yaparak; “Türkiye yeninden hukuk devleti olacak. Adalete güvenin olmadığı bir ülkede insanların mutlu olması imkansız. Adalet herkese gerek. Bizler seçildiğimiz takdirde memleketimizin ihtiyaçları için hizmet ederken, önceliğimiz de ülkemizde adaleti yeniden tesis etmek olacak.     

Bu seçimden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

Diğer adaylarında kısa kısa kendini tanıttığı toplantının ardından basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.



Editör: Haber Merkezi