Ekinözü ilçesinde Ak Parti’nin gerçekleştireceği kongrenin Ak Parti il başkanının anlaşılmaz tutumları nedeniyle kongre öncesinde iptal edildiğini ve genel merkeze de hava muhalefeti nedeniyle ertelendiği bilgisinin verildiğini anlatan  AK Parti Ekinözü İlçe başkanı adayı Şevki Özer, İl Başkanı Av. Metin Doğan’ın kendi siyasi geleceğini hazırlama gayesi nedeniyle iptal edildiğini ileri sürdü. Ak Parti’de istişare kültürünün bulunduğunun altını çizen Özer, Ak Parti il başkanı Metin Doğan ve Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen geçmişini çok çabuk unuttuğunu ve Belediye başkanı olmadan önceki verdiği sözleri hatırlamadığını ifade etti.

Ekinözü’nün kişisel siyasi gelecek ve kaygılara kurban edildiğini iddia eden Özer, herkes sussa da kendisinin doğup büyüdüğü topraklara karşı sorumlu olduğunu ve sessiz çoğunluğun sesine tercüman olacağını sözlerine ekledi.  Şevki Özer’in zaman zaman sert eleştirilerde bulunduğu röportajımız çok ses getirecek ve gündem yaratacak. İşte o röportajımız:

AK PARTİ KONGRESİ NEDEN İKİ KEZ İPTAL EDİLDİ.

 Ekinözü ilçe kongresi İl Başkanı Sayın Doğan’nın anlaşılmaz tutumu nedeniyle iki kez iptal oldu

Biraz sıcak bir gündem olduğu için buradan devam etmek istiyorum. Kasım ayı içinde ve Aralık ayı içinde Ekinözü ilçesinde Ak Parti ilçe kongresi gerçekleştirilecekti; fakat gerçekleştirilemedi? Neden gerçekleştirilemedi?

Doğrudur ilçe kongremizin gerçekleştirilemedi ve yapılacağı günlerden bir gün öncesinde iptal edildi. İl başkanı Sayın  Metin Doğan’ın anlaşılmaz tutumu nedeniyle iptal edildi. Ak Partiyi anlayamamış özümseyememiş fikirlerini anlayışını kabullenememiş bir tutum. İstişareyi bilmeyen ben yaptım oldu, diye yutturmaya çalışan bir düşünce, yapılamayan ve ertelenen  Ekinözü  ilçe kongresi Ekinözü ’nde Ak Parti’ye oy vermiş gönül vermiş insanlara yapılmış en büyük ayıptır

İL BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANI İLE BİRLİKTE TEK ADAY ÜZERİNDE

Ekinözü’nde ikinci bir aday  olarak çıktım, çekilmekte ikna edemeyince kongreyi iptal ettiler

İlçe kongresi öncesinde Ekinözü’nde Ak Parti’de Genel Merkeze Aday olarak ilçemizden Veteriner Hekim Bünyamin Şakalar Kardeşimizin   yanı sıra bir başkan adayı  olarak ben çıktığım ve bu nedenden dolayı kongrenin ertelendiği  bana çok kez aday olmayacaksın dediler partimiz tek aday yolla gidecek diye söyledi ben Sayın Başkanım Ahmet Davutoğlu ve Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayip Erdoğan Seçilme ve Seçme hakkı var diyorlar her şey sandığın idaresi değimli  delegeler beni destekliyor aday olacaksın gireceksin seçime dediler bende  ikna edilemediğim ve kongrenin de bu nedenden dolayı ertelendiği  biliyorum.

Çok ciddi bir kamuoyu baskısı sonucu oluştu. İl başkanı gerekli istişareyi yapsa idi bunu görecekti; fakat çekilmeye zorladılar. İkna edemeyince; “ Kongre tarihlerinden birer gün önce gece ben kongreyi iptal ettim” diyerek gidiyor, genel merkeze de “hava muhalefeti nedeniyle kongreyi iptal ettik.” diye bilgi veriliyor. Bu gelişme hepimizi ciddi boyutta üzmüştür.

Sayın İl Başkanı Metin Doğan ve Ekinözü Belediye Başkanı  geçmişi çok kolay unuttu;  Belediye Başkanına destek veren bizler çok iyi hatırlıyoruz dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi