AK Parti Onikişubat Eylül Ayı  İlçe Danışma Meclis toplantısı parti binasında gerçekleştirildi.

BİZ ANKARA’NIN ÇANKAYA’SI GİBİYİZ

Başkan Av. Ahmet Özdemir, yaptığı konuşmasında; sınırlı bir alanda, sınırlı bir zamanda yaptıkları toplantının hayırlara vesile olması dileğini yineledi, “30 Mart mahalli seçimlerinde ilçemiz yüzde seksenlerin üzerinde bir oy depoladı. Bu bir büyük başarıydı, bu başarıyı yakalamak yürek isterdi. Bu yürekliliği de siz gösterdiniz. O yürek sizde de vardı, bizde de vardı, o sebeple iyi bir sonuç aldık. Akabinde cumhurbaşkanlığı seçimi geldi peşinden. Bir konsensüsle bir başbakan adayı belirlendi, O Da Ahmet Davutoğlu oldu. makama oturdu, bu da bizim dilediğimiz, istediğimiz bir şeydi. Sizlerden şunu istiyorum, bugün itibariyle artık bu konu, bu tartışma bitti. Bizim bir başbakanımız ve seçilmiş bir cumhurbaşkanımız var. Şu olsa daha mı iyi olurdu, şu çıksa daha başka mı olurdu gibi kamuoyundaki tartışmaları artık bırakacağız. Bizim başbakanımızı ve cumhurbaşkanımızı zaman zaman diktatörlükle suçladılar, başbakanımızın ne kadar demokrat bir insan olduğunu bu seçimde çok daha iyi görmüş olduk. Teşkilatın bütün kurullarına sordu, STK’larına sordu ve neticede Davutoğlu ismi ortaya çıktı. İsim ortaya çıktığında da ne kadar doğru bir tercih olduğu bir kere daha anlaşıldı. Artık bunun ötesini tartışmayacağız” dedi.

PARTİNİN GENÇLEŞEREK BÜYÜMESİ LAZIM


İlçe Başkanı Özdemir, konuşmasının diğer bölümünde ise, “Geçen dönemdeki cumhurbaşkanımız da başbakanımızın yanında olacak, üç dönemi tamamlayan milletvekillerimiz de yanlarında olacaklar. Neden, bizim 2023 vizyonumuz var, değil mi? Bizim 2071 vizyonumuz var. Yaş olarak 2071 yılına başbakanımızın yetişmesi mümkün değil. Cumhurbaşkanımızın yetişmesi mümkün mü, değil. O zaman bu partinin gelişmesi lazım. Bu partinin gençleşerek büyümesi lazım. Ahmet Davutoğlu bunun bir simgesiydi, yani bu partiyi geleceğe taşımanın anahtarı idi. Onun için onu desteklememiz lazım. Siz her biriniz siyaset adına gelecek vaad ediyorsunuz. Niye, çünkü Allah rızası içini bu işi yapıyorsunuz. Ülkemizin, şehrimizin, ilçemizin bekası için… Daha iyi yaşam şartları için. Ve bir emek veriyorsunuz, bu emeğin de bir karşılığı olması lazım. Bakın diğer siyasi partilere, sıkıntı içindeler. Yok Özal’ın ANAP’ına dönecek, yok Demirel’in DYP’sine dönecek,  dediler. Dönmeyeceğimizi gösterdik. Yani liderimize de sahip çıkarak, büyümeyi, gelişmeyi gösterdik liderimize. 10 yıl sonra, 20 yıl sonra siyasi misyonumuz hala devam edecek. Bizim çok şükür sağlam bir alta yapımız var. Aslında bizi bu noktaya getiren, AK Partinin kurduğu güçlü ve sağlam ekonomik yapıdır” diye konuştu.

Başkan Özdemir son olarak; “halkı fakirleştirip, kendileri zenginleşirler ve kendilerine bağımlı hale getirirler. Ekonomik durumu iyi olmayan devlete bağımlı olan insanlar herhangi bir şey üretemezler niye, çünkü onların çalışmak gibi bir yükümlülüğü var” diyerek sözlerine nokta koydu, ekleyerek, AK Parti gurup başkanvekilinin düğününü yaptığı yerde, CHP’nin kurultay yaptığını sözlerine ekledi.

ÜNSAL, ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ OLARAK HEP İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

İkinci olarak söz alan Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal ise, misafirleri selamladı, 30 mart mahalli seçimlerinden sonra Onikişubat belediyesi olarak hızlı bir tempoda çalışmaya başladıklarını kaydetti, dur durak dinlemeden yaptıkları hizmetlerden örnekler  verdi, bu çalışma tempolarının da semeresini verdiğini, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise, ene çok oy veren ilçe ünvanını fazlasıyla h ak ettiklerini söyledi. Dr. Ali Ünsal sözlerine şu cümlelerle devam etti; “Bu bağlamda,  belediyemizin teşkilatımızla beraber, ne denli uyumlu çalıştığının örneğini görüyoruz. Onikişubat ilçe belediyesi olarak, cumhuriyete tarihinde bir ilki gerçekleştirdik, ilk kez, 81 mahallemizde parke ve yol yapımı için aynı anda çalışma yaptık,  bu tarihi bir dönüm noktasıdır, şu anda, tüm eskiden belde olan mahallelerimizde bile çalışmalar devam e diyor. Çok yakın bir zamanda 81 mahallemizin tamamında işe başlanmış olacak. Öte yandan, sosyal belediyecilik banasında öncülüğünü sürdürmeye devam ediyor. Önümüzdeki okul sezonunda okula yeni başlayacak öğrencilerimize çanta ve okul malzemeleri belediyemiz tarafından karşılanacak. Yani kitaplar devletten, çanta belediyemizden” dedi ve belediye olarak yaptıkları hizmetlerden kesitler aktardı.

KADROLAR GENÇLEŞİYOR

Üçüncü olarak kürsüye gelen 12 Şubat Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kenger de,  teşkilat olarak hem mahalli seçimlerde,  hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptıkları hizmetleri anlattı, kadroların gençleştiğini ve bu genç kadroların başarıya odaklandığını vurguladı.





Editör: Haber Merkezi