Dün yine esnaf ziyaretlerini sürdüren İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Op. Dr. Müjgan Özdarendeli, vatandaşın beklenti ve dertlerini dilendi.

Onikişubat İlçesi Alpaslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret eden Özdarendeli’ye esnafın ilettiği sorunlar arasında ekonomi ilk sırayı aldı.

Bütün sektörlerin en büyük sorunun ekonomi olduğunu, çözümün üretime dayalı ekonomik politikanın uygulanması gerektiğini vurgulayan Özdarendeli; “Tüketime dayalı uygulanan politika tıkandı kaldı. Olacağı da buydu. Üretmeden tüketen bir toplumun iflası kaçınılmazdır.

Gezimiz sırasında esnafımızın borcunu ödeyemediğini, ayakta kalma mücadelesini verdiğine şahit oluyoruz. Birçok iş yerinin de ne yazık ki kapandığını gördük. Aslında hepimiz ekonomideki sıkıntıyı, cebimizde, mutfağımızda fazlasıyla hissediyoruz.

Biliyorsunuz Genel Başkanımız Meral Akşener, üretime dayalı bir politika uygulanacağını açıkladı. Ülkemizin tüm dinamikleri ortaya çıkarılacak, üreten bir ülke olacağız. 30 Mayıs’ta da partimizin seçim beyannamesini tüm detaylarıyla açıklayacak.  

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde kredi borçlarını ödeyemeyen 5 Milyon vatandaşımıza da söz verdi. Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez, kredi borçları yasal takibe düşmüş vatandaşlarımızın borcunu kuracağı Türkiye Dayanışma Fonu ile ödeyecek. Bu yapacağımız hizmetlerin sadece küçük bir ayrıntısı” dedi.

Yoldan geçen vatandaşlarında sıcak ilgisiyle karşılaşan Özderendeli; “İnsanımız, özlediği demokrasiye İYİ Parti’nin yönetimi ile kavuşacağının bilincinde. Sorunların çözümü için ülke yönetimini emanet edecek” dedi.

Toplumun siyasilerin sadece seçim zamanında kendilerini ziyaret etmesinden şikayetçi olduğunu belirten Özdarendeli; “Biz seçimden seçime değil, her zaman vatandaşımızla iç içe olacağız. Vatandaşın halini bilmeyen, ne yaşadığını, ne beklediğini bilmeyen ülkeyi de yönetemez, hizmette edemez. Bu ülkenin sorunlarını ortak akılla çözmeye talibiz. Siyasete ve siyasetçiye insanımızın bakış açısı değişecek. Kavgasız, gürültüsüz bir şekilde sadece projelerimizi anlatarak, siyasete de iyilik getireceğiz.

Nasip olur, sıralamayı girip seçilirsem hemşehrilerim benden bu şekilde şikayetçi olmayacak. Onların sorunları dinleyip, mecliste çözüm üretmeye çalışacağım. Tüm Kahramanmaraşlıları iyilik hareketine çağırıyorum ve bu harekete destek istiyorum” dedi.
















Editör: Haber Merkezi