Dün (6 Nisan) yapılan rozet töreninden sonra parti yöneticileriyle bir araya gelen Özbolat, bugün de çeşitli temaslarda bulunmak ve ilçe örgütlerini ziyaret etmek üzere Maraş’taydı. Sabah saatlerinde başlayan esnaf ziyaretlerinin ardından, sorunlarını aktarmak isteyen minibüsçülerin davetiyle Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yanında bulunan ilçe garajlarına geçti. İl merkezinden, Elbistan, Afşin, Andırın, Göksun ve Osmaniye yönünde yolcu taşımacılığı yapan minibüsçülerin kooperatif başkanlarıyla yan yana gelen Özbolat, yetkililerin göz yumması nedeniyle haksız kazanç elde eden taksi dolmuşlarla ilgili şikâyetleri dinledi.

Son iki yıldır, A1 Yetki Belgesi olmadan il içinde tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan taksilerin şehir içindeki yolcuları tek tek toplayarak ilçelere götürdüklerinden dert yanan minibüsçüler; valiliğin, emniyetin ve belediyenin bu haksız uygulama karşısında sessiz kaldığını belirterek, Özbolat’tan kendilerine yardımcı olmasını istediler.

Hem kooperatif başkanlarından hem de çalışanlardan konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler alan Özbolat, dolmuşçuların “gasp edilen yasal haklarını korumak için en kısa zaman içinde gerekli girişimlerde” bulunacağını söyledi. Sayıları 986’yı bulan dolmuşların tarifeli yolcu taşımak için gereken yükümlülükleri yerine getirdiğini, vergi verdiğini vurgulayan Özbolat, “Bu kadar açık bir haksızlığa sessiz kalan devlet idaresini sorgulamak gerekir. 986 aileyi ve pahalı ücretlerle taşınan yolcularımızı perişan ederek ellerine ne geçmektedir. 3-5 taksinin haksız yollarla daha fazla kazanmasını sağlamak kimlerin çıkarına hizmet etmektir.” dedi.

 “Bu yasa tanımaz uygulamalara son verilmesi için ne gerekiyorsa” yapacağını belirten Özbolat, bu konuyu Meclis’te de gündeme getireceğini söyledi. Buna benzer hukuksuzlukların AKP iktidarı döneminde arttığına dikkat çekerek, “20 milyon insan açlık sınırında, benzin-mazot beş liraya dayanmış, halk perişan, köylü aç kalmış, AKP hala Suriye ile uğraşıyor” diyen Özbolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “On iki yıldır Maraş’a tek bir çivi çakmayan iktidar, elde avuçta, Cumhuriyet’ten kalan ne varsa sattı. Bir tane hastane yaptılar Maraş’a. O da deprem açısından en riskli zemine inşa edilmiş, şimdi taşımak için yer arıyorlar. Bir de İsrail’i korumak için Patriot getirdiler. Bunlar mı hizmet? Biran önce bu saltana son vermemiz lazım. İlk seçimlerde iktidarı namuslu, dürüst, ülkesini halkını seven insanlara teslim edeceğiz. CHP’yi yerel seçimde de genel seçimde de desteklemek halkımızın tek çaresidir.”

Gar esnafını da tek tek ziyaret eden Özbolat, öğleden sonra Afşin İlçe Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu pikniğe katılmak üzere Tanır bölgesine geçti.

Kalabalık bir gençlik grubu tarafından karşılanan Durdu Özbolat, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve Altunelma Belediye Başkanı Selahattin Akçalı ile bölgenin sorunları ve yaklaşan yerel seçimler hakkında sohbet etti. Özbolat, gençlere seslendiği konuşmasında “militanca, nefer gibi çalışarak iktidarı alabiliriz” diye seslendi. Bir süre gençlik kolları yöneticileri ile sohbet ettikten sonra konuklarla vedalaşan Özbolat, diğer ilçeleri ziyaret etmek üzere piknik alanından ayrıldı. 

 

Editör: Haber Merkezi