AKP’li yetkili isimlerin ‘kemer sıkma’ söylemlerine karşın kamu kurumlarının harcamalarındaki yükseklik dikkatlerden kaçmıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın araç alım harcamalarını kısmak için tüm kamu kurumlarına genelge göndermesinin üzerinden çok zaman geçmeden TRT’nin 200 araçlık yeni bir filo için 30 milyon TL harcadığı iddiası akıllarda çok sayıda soru işaretinin belirmesine neden oldu.

“AKP ne zaman kamuda tasarruftan söz etse, ya makam araçları yenileniyor ya da lüks uçaklar alınıyor” sözleriyle mevcut hükümete sert tepki gösteren CHP’li Ali Öztunç, “Yüzlerce çalışanını emekliliğe zorlayan ve dış yapım şirketlerine ödenen yüksek ücretlerle tartışılan TRT’nin ekonomik kriz yaşanmasına karşın 200 yeni araç alımı yapması, kamuda tasarrufun göstermelik olduğunu bir kez daha bize gösterdi” ifadelerini kullandı.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde; kamudaki görev zararlarının Ağustos ayındaki 14.5 milyar TL’lik büyük zararlarla 55 milyar TL olan ödeneğin şimdiden üzerine çıkarak 61 milyar TL olduğuna dikkat çekti.

Öztunç’un TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi aynen şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

            Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

                                                                                                                  Ali ÖZTUNÇ

                                                                                    Kahramanmaraş Milletvekili

Editör: Haber Merkezi