Muhtarlar adına konuşan ve aynı zamanda dernek başkanı olan Menderes Mahallesi Muhtarı Yaşar Altuntel Kahramanmaraş’ta milletvekili olarak Kahramanmaraş’ta oturan milletvekili görmek istediklerini söyledi. Bu dönem milletvekillerinin kesinlikle merkezden olması ısrarını sürdüren Altuntel; “memlekette oturan ve evi burada olan milletvekilleri istiyoruz. Şehir dışından gelip görev bittikten sonra memleketten giden milletvekili istemiyoruz. Artık bu dönem muhtarlar olarak bakan da görmek istiyoruz” dedi.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN HİZMET EDECEĞİM

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan ise halkın teveccühü ve partisinin takdiri ile milletvekilliğine talip olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Sizlerle beraber büyüdüm. Kahramanmaraş’ın birçok sorunlarına ve problemlerine vakıf oldum. Sivil toplum örgütlerinde de uzun süre görev yaptım. Halada görevlerim ve vazifelerim devam ediyor. Bize görev verilirse memleketimizi en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz demeden hep beraber mücadele edeceğiz. Sizlerin görüşleri ve düşünceleri bizler için çok önemli. Çünkü Türkiye’de en demokratik seçimler muhtar seçimleridir. Mahallenin sakinleri hiçbir etki altında kalmadan muhtar olacak şahsı kendisi seçer. Mahalleyi ve memleketi en iyi bilen muhtarlardır. Tüm vatandaşın problemlerini bilen muhtarlardır. Memleketimize hizmet edeceğiz. Memleketimizi hepimizin arzu ettiği gibi Türkiye’nin gelişmiş 10 il arasında olmasıdır. Bu seviyeye Kahramanmaraş’ımızı getirmek istiyoruz. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sanayide, esnaflıkta ve ticarette Kahramanmaraş’ı çok iyi yerlerde görmek istiyoruz. Sizlerle beraber istişare ederek memleketin sorunlarını çözüm yolları arayacağız. Vatandaşın sorunlarını da tek tek dinleyeceğiz. Siyaset yalnız yapılacak bir meslek değil. İyi bir ekip ve takım kuracağız. Ekibimizde ve takımımızda sizlerle bire bir toplu olarak sorunları istişare edeceğiz. Yerel de çözülecekleri burada çözeceğiz. Ankara’da çözülecek sorun ve problemleri orada çözeceğiz. Kahramanmaraş’ı büyütmek ve geliştirmek için yapılması gereken devlet kaynaklarını ve yatırımlarını Kahramanmaraş’a getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımız, il başkanlığımız, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, milletvekillerimiz, Kahramanmaraş’ın sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızla hep birlikte çalışarak efor sarf ederek gece gündüz demeden çalışacağız ve iyi bir hizmet getireceğiz. İleride gelişmiş bir Kahramanmaraş olarak göreceğiz.

KAHRAMANMARAŞ ESKİ KAHRAMANMARAŞ DEĞİL

Bu zamana kadar Kahramanmaraş güzel hizmetler aldı ve yatırımlar yapıldı. Kahramanmaraş eski Kahramanmaraş değil. Kahramanmaraş’ta işsizlik sorunu yok denecek kadar hemen hemen hiç yok. Bunun da nedeni istikrarlı bir hükümetin güç devrinin devam etmesidir. Hükümetimiz 2023 hedefi koydu. Türkiye “Yeni Türkiye” kavramı ile yoluna devam edecek. Yeni Türkiye’de yeni ekip ve yeni bir kadro dizilecek. 70’e yakın milletvekilimiz siyaset dışı kalıyor. Yeni bir vizyon ile Türkiye yoluna devam edecek. Yeni Türkiye’nin de Kahramanmaraş’ta yeni Kahramanmaraş’ı olsun istiyoruz. Bizler de en iyi şekilde temsil edecek ve memlekete hizmet edecek vekil sıralamasında AK Parti Genel Merkezi Başbakanımız inşallah bunları en iyi şekilde belirler. Milletvekili Aday Adayı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Hayırlı hizmetlere vesile olacaksak ve vatandaşlarımıza hizmet edeceksek Cenab-ı Allah bu görevi bizlere nasip etsin. Memleketimize hizmet edemeyeceksek bize bu görevin de gereği yok. Çünkü bu veballi bir iş. 75 milyon insanın sorumluluğu ve vebali bizim omuzlarımız da. Bu sorumluluğu ve vebali taşımak kolay değil. Siyaset milletvekilliği bazıları için değerlendirme olarak kolay gelebilir. Bu vebalin sorumluluğunu taşımak gerçekten çok zor. İnsanın gece uykuları kaçıyor. Ulaşamadığımız ve yapamadığımız her işin vebali var. Bunun hesabını Allah’a vermek gerçekten zor. Gece gündüz elimizden geldiğince çalışıp milletimizin sorumluluğu en iyi şekilde taşıyıp, TBMM’de bu sorumluluk verilirse görevimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Sorunlar ve problemler bitmez. İnsanoğlu var olduğu sürece yeni yeni sorunlar ortaya çıkacak. Biz gideceğiz başka bir ziyaretçi gelecek. Sorunları çözebildiğimiz kadarını çözeceğiz. Fakat yeni sorunlarla çözemediğimiz sorunlar olursa bunlarla birebir ilgileneceğim. Devletin bütçesini kaynaklarını en etkin ve verimli bir şekilde kullanıp memleketimize bütçeyi aktarmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Bende bir müteşebbisim. Yaptığımız işin Kahramanmaraş tabiri ile ‘bu işin ibiğine bineriz, sonuna kadar takipçisi oluruz.’ Sizlerle beraber bu işi yapacağız. Bir ayağımız burada olacak. Bir ayağımız Ankara’da olacak.  Ankara’da hafta sonları bir görev vazife olursa kalırız. Fakat bir vazifemiz olmadığı zaman memleketimize gelip sizleri göreceğiz.

Editör: Haber Merkezi