Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı binasına, kendisini seven ve destekleyen kalabalık bir grupla gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı İmran Kılıç Ak Parti Kahramanmaraş İl Binası’nda da bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklaması sık sık alkışla ve “yaptıklarına şahidiz” sloganlarıyla kesilen Kılıç;

“Bize göre bu bir hizmettir. Hizmetlerin en güzelidir. Çünkü halka hizmettir. Halka hizmet bizim inancımıza göre de Hakka hizmettir. Biz milletimize hizmet etmek gayesiyle yola çıktık. Bu yola çıkarken neden karar verdik bu işe? Şöhret için mi çıktık? Hayır. Şöhrete ihtiyacımız yok.Ben İmran Hoca’yım herkes beni tanır. Ben de çoklarınızın genelini tanırım. Çünkü ben bu şehrin her yerinde görev yaptım. Nerelerde görev yaptım? Zaten Kahramanmaraş doğumluyum. Kahramanmaraş Merkez’de 4yıl, Andırın’da 2,5 yıl, Türkoğlu’nda 6 yıl, Pazarcık’ta 7 yıl, Afşin’de 3,5 Yıl, Andırın görevim esnasında Elbistan İlçe Müftülüğü’ne de belli bir süre vekaleten baktım. Ekinözü’de oraya bağlıydı.

20 Yıl süre boyunca Kahramanmaraş ve İlçelerinin genelinde görev yaptım. Bu görevim sırasında aynı zamanda eğitimcilik yaptım. İdareciliğin yanı sıra eğitimciyim ben. Bir çok okulda ders verdim, öğrenciler yetiştirdim. Gazete ve dergilerde yazılar yazdım; TV ve radyolarda program yaptım. Son bir yıldır ise Ankara Merkez’de görev yaptım. Ancak Ankara’ya ,Başkanlığa gittiğimde “beni tekrar memleketime gönderin orada yeniden insanlarımıza hizmet edeyim “dedim. 20 yılın ardından tam da balı kaymağı olacak dönemde İlimiz,İlçelerimiz Nurhak’tan Andırın’a , Türkoğlu’ndan Afşin’e İrşad göreviyle dolaştım. Bu görevlerimiz sırasında halkın acı ve tatlı günlerine katıldık. Şöhrete ihtiyacımız yok.

Çalıştığımız her yerde eserlerimiz kaldı; kendimize leke getirmedik;şaibemiz olmadı. Bundan önceki çalışma tarzımız bundan sonraki çalışmalarımızın alametiydi. Çünkü bizler gayret insanlarıyız. Kahramanmaraş’ın neresinde ne sorun var çok iyi biliyorum.” Dedi.

Kahramanmaraş’ın her yerinde bilindiğini ve adım adım gezdiğini belirten Kılıç; “BenAndırın’ın Geben Cevşat’ini de, Afşin’in Kitiz ve Büyüktatlarını da , Elbistan’ın Karamağarasını da, Ekinözü’nün Karaşar’ını da Nurhak’ın Kumlarını da Tatlarını da bilirim Pazarcık’ın Sakarkayası’nın da Evrisi’ni de Türkoğlu’nun Şekerobası’nı ve Orçan Köylerini Kahramanmaraş’ın Yeşilyöresini Bertiz Köylerini de Fatmalısını da bilirim. Ben Kahramanmaraş’ın evladıyım. Kahramanmaraş’ın heryerini adım adım ilmek ilmek halkımızla birlikte gezdim. Onlarla yaşadım. Birilerinin hamaset yaptığı gibi ben seviyorum demiyorum, ben fiilen yaşadım. Acı ve tatlı günlerini Kahramanmaraş’lılarla birlikte yaşadım.” Dedi.

Bunca hizmetin sonunda istişare ederek aday adaylığına çıktığını belirten Kılıç “ Ben sizlerle istişaremi de istiharemi de yaptım. Bunca hizmet birikimim neticesinde sizlerle birlikte bu yola çıkmaya karar verdik. Bu yol nedir? Bu yol yeni yoldur,siyaset yoludur. Yeni gayretlere ihtiyaç var. Büyük ve yeni Türkiye yolunda gayretlere ihtiyaç var. Elhamdülillah hükümetimiz sorunların çoğunu çözmüştür. Bizde sizin desteğinizle bu çalışmalara tuz olmak istiyoruz. Bu sebepten dolayı da Ak Parti’den Aday Adaylık müracaatımı yaptım” dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı İmran Kılıç daha sonra kendi yazdığı “Kahramanmaraş Destanı”’nından beyitler okuyarak konuşmasına son verdi.

 

Editör: Haber Merkezi