7 Haziran 2015 tarihinde Kahramanmaraş MHP Milletvekili olarak seçilen Fahrettin Oğuz TOR 18 aylık süreçte meclis çalışmaları ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdirini almayı başardı. Fahrettin Oğuz TOR, MHP grubunun en çalışkan Milletvekilleri arasında yer alıyor. Bürokrat kökenli olan ve kırk yıllık devlet tecrübesi olan TOR, deneyimlerini Türkiye Büyük Millet Meclis’ine aktarmak için var gücü ile gayret gösteriyor.

TBMM YASAMA FALİYETLERİ

İlk İmza Sahibi Olduğu Kanun Teklifleri

1- Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

2- Yüksek Öğretim Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına vermiştir. 6 tane Kanun Teklifinde de imza koymuştur.

TBMM Başkanlığına Verdiği Yazılı Soru Önergeleri

5 soru Başbakana, 16 soru İçişleri Bakanlığına, 2 soru Kültür ve Turizm Bakanlığına, 4 soru Sağlık Bakanlığına, 1 soru Milli Savunma Bakanlığına, 7 soru Milli Eğitim Bakanlığına, 6 soru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, 1 soru Dışişleri Bakanlığına, 4 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, 5 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, 4 soru Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, 1 soru Gençlik ve Spor Bakanlığına, 1 soru Orman ve Su İşleri Bakanlığına, 3 soru Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına, 1 soru Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, 1 soru Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olmak üzere 62 tane soru ilgili bakanlara yöneltmiştir.

İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri

1- Türkiye’de kayıt dışı ekonominin araştırılması,

2- Kahramanmaraş'ta 26 Ağustos 2016 tarihinde meydana gelen zehirlenme vakalarının araştırılması,

3- Kilis'e gerçekleştirilen roketli saldırıların araştırılması,

4- Kahramanmaraş'taki tarım topraklarının kirlenme sebeplerinin araştırılması,

5- Afşin-Elbistan termik santralinin çevreye verdiği zararların araştırılması,

6- Kahramanmaraş'taki Suriyeli mültecilerin sebep olduğu sorunların araştırılması ve

7- Kahramanmaraş'ın turizm yatırımlarından daha fazla yararlanması konuları ile alakalı 7 adet Meclis Araştırması Önergesi vermiştir. 106 adet Önergeye de imza koymuştur.

Genel Kurul Konuşmaları

Eğitim, Adalet, Sosyal Yardımlar, Sağlık, Terör, Şehit ve Gaziler, Yolsuzluk, İşçi, Memur ve Esnafın Durumu, Asgari Ücret ve Emekliler hakkında 92 defa TBMM Genel Kurulunda konuşma yapmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclis’inde 4 defa Basın Açıklaması yapmıştır.

Editör: Haber Merkezi