Seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktaran CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, seçimlere hangi kademede veya seçimin niteliği ne olursa olsun örgütler olarak aynı ciddiyette hazırlanıyoruz. Bu dönem partimizde aday adayı zenginliği yaşanacak ve mutlaka milletvekili sayımızı artıracağız” dedi.

Şengül, 2015 seçimlerine iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: “30 Mart 2014yerel seçimlerinde kent merkezinde bir iddiamız olmadığı için oylarımızda bir düşüş yaşandı. Devamında her ne kadar siyasi partilerin oyunu resmetmese de cumhurbaşkanlığı seçiminde de kendi seçmenimizin üyelerimizin yoğun olduğu yerlerde bir oy kaybının olduğu gözlendi. Bunlar Kahramanmaraş’taki Cumhuriyet Halk Partisinin oyları için bir ölçü değil. O oyların neden gittiğini aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Ve parti olarak her bölgede analiz yaptık.

Biz asıl 2015 seçimlerine çok iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Potansiyel olarak CHP’nin Kahramanmaraş’ta bir 80 öncesi 1. partiyiz. 3 milletvekili bir senatör çıkaran potansiyelimiz var.

Tabi Kahramanmaraş’ta yaşanan bir talihsiz olay var. Bu olaydan dolayı göçler yaşandı. Göçlerin dışında partimize Kahramanmaraş kent merkezinde oy veren çok büyük aileler vardı. İşte bu ailelerle görüşmeler yapıyoruz ve bu aileleri tekrar CHP’de buluşturacağız.

Bununla ilgili biz ön hazırlıklarını yaptık ama asıl Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Milletvekilimiz Sayın İhsan Özkes’i, Kahramanmaraş’a davet edeceğiz, bu ailelerle buluşturacağız.

Diğer yandan Genel Merkezimizin bize sağladığı katkı ile kanaat önderleriyle bir çalışma sürdürülüyor. Gerek panel gerek konferans anlamında partimizin milletvekillerini davet edeceğiz.

30 Ocak’ta 10 kişiden oluşan bir milletvekili heyeti ilimize gelecek. İş dünyasını, dernekleri, esnafları, STK’ları ziyaret ederek , bir saha çalışması yapacağız. Bir anlamda Kahramanmaraş kent merkezinde neden geriye gittiğimizin analizini yapmış olacağız, hem de 2015 seçimlerinde bunları toparlayıp partimizde bir oy potansiyeli olarak çıkaracağız.

Bu arada “Suriye ve Irak krizinin Türkiye ekonomisine etkileri nelerdir?” diye bir anket çalışması yapıyoruz. Merkezdeki ilçelerimiz, sanayi, tarım, ithalat ve ihracatın olduğu kesime ulaşılarak, hepsinin fikri alınıyor. Çıkan neticeyi, Milletvekillerimize sunacağız. Zamanımız yeterli olursa Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce yaklaşık 10 ilde yapmış olduğu “İş Dünyası Diyalog ve Dayanışması” adı altında bir toplantı gerçekleştireceğiz.

Yani Kahramanmaraş’ta CHP bir oy potansiyeline sahip ve biz bu potansiyeli ortaya çıkarıp, il başkanı olarakta bu potansiyeli sahipleneceğiz.”

MİLLETVEKİLİ SAYIMIZ ARTARACAK

Şengül, 2015 seçimlerinde milletvekili sayısını artıracaklarını bir kez daha yineleyerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “2011 genel seçimlerinde yüzdelik dilim anlamında bir atılım yaptık. Oyumuzu %’50 artırdık. Kent merkezinde de aynı oranda oyumuz arttı. Burada biz örgüt olarak bunun alt yapısını hazırlarken, genel merkezimizin ve milletvekillerimizin vereceği desteklerle de bu potansiyeli daha da büyüteceğimizi düşünüyorum. Kesinlikle 2 milletvekili çıkaracağız.”

ÖNSEÇİM PARTİLİLERİMİZİ DAHA AKTİF KILAR

Aday belirleme konusunda ise henüz genel merkezin bir açıklama yapmadığını söyleyen Şengül;  “Henüz genel merkez böyle bir yöntem belirlemedi. Ama parti tüzüğümüzde “önseçim” diye yazar.  Partimizin geleneğinde de olması gereken önseçim yöntemi. Kaldı ki, önseçime ben şöyle inanıyorum. 10 bin üyemiz var. Örneğin, 30 aday çıksa, bu adayların hepsi üyeleri gidip bire bir ziyaret edecek yani bir üye 30 defa ziyaret edilmiş olacak. Bu anlamda da siz atıl kalmış bir üyeyi aktif sorumluluğa davet ediyorsunuz. Hem seçimlerin dışında parti içi belirleyici rol veriyorsunuz, kişi de o rolü üstlendiği zaman aktif rol alıyor.

Seçim kampanyalarımızda da hep birlikte göreceğiz, önseçim yaşadığımızda kampanyacımızı bin kişilik bir ordu ile sürdüreceğimizi düşünüyorum. Bunun için önseçim vazgeçilmezimiz. Genel başkanımıza da bunu örgüt olarak arz edeceğiz. Kahramanmaraş’ın bir önseçime şiddetle ihtiyacı var. Bu yöntemle belirlenecek adaylıklarda kırılmalarda çok fazla olmuyor. Herkes çalıştığı, emek verdiği ölçüde oy alıyor” diye konuştu.

ÜÇ İLÇEDE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ

Seçimlerin ardından mental yorgunluğun yaşandığı ilçelerde yönetimlerin değiştiğini söyleyen İl Başkanı Şengül; “Tüzük gereği, genel seçimlerde göz ödününde bulundurularak, kongreler bir yıl ertelendi. Bu erteleme sıkıntı doğurmadı değil. Mevcut örgütler yaklaşık üç yıldır görevdeler. Bir yerel seçim, bir cumhurbaşkanlığı seçimi atlattılar.  Dolayısı ile onlarda bir mental yorgunluk vardı. İlçelerimizde bu varken il örgütümüz, hakikaten çok hareketli olaya hâkim her ilçede alt yapıyı hazırladı. İşte bu mental anlamda yorgun olan örgütlerimizde bir değişlik söz konusu. Onikişubat, Pazarcık ve Afşin ilçelerimizde yeni yönetimler oluşturduk. Yenilenince de yeni bir heyecan geldi. Ve bizim çalışmalarımıza da artı olarak güç katıyor. Bu anlamda değişmesi gereken olursa değiştiririz. Örgüt aday bütünlüğümüzü de sağladığımızda hakikaten çok verimli bir çalışma ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.  

GÖRÜŞÜMÜZÜN HÜKMÜNÜN OLMADIĞI YERDE TEMSİLİNDE BİR GEREĞİ YOK

Çalıştaylara davet edilip edilmediklerini sorduğumuz, CHP İl Başkanı Esat Şengül, bu soruyu şu şekilde yanıtladı: “Daha önceleri davet ediliyorduk, son çalıştayda davetiye gelmedi. İlk zamanlar, bu davetlerin hemen hemen tamamına icabet ediyordum. Ancak sonrasında gördük ki birileri çalıp, birileri oynuyor. Sizin görüşünüzün düşüncenizin bir hükmünün olmadığı yerde temsilinde bir gereğinin olmadığını düşünüyorum "dedi.
Editör: Haber Merkezi