Aralarında Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, Afşin İlçe Başkan Yardımcısı Mikail Kenç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Canpolat ve İsmail Kaya, Afşin Belediye Meclis Üyesi Adnan Özdemir, Afşin Binboğa Mahallesi Muhtarı Kazım Çinpolat, Büyüksevin Mahallesi Muhtarı Bekir Aytaç, Çukurpınar Mahallesi Muhtarı Süleyman Akkaya ve Türksevin Mahallesi Muhtarı Mustafa Soydan’ın bulunduğu heyetle gerçekleştirilen ziyarette Afşin’de yapımı planlanan ve süreçleri devam eden göletler ve barajlar hakkında görüşmeler yapıldı. 

Söz konusu projelerin Afşinimiz için çok önemli olduğunu ve bölgemizdeki hatrı sayılır bir alandaki toprakların sulanmasını sağlayacak olduğunun altını çizen Dr. Çitil, bu hususta Afşin İlçe Başkanımız ve İlçe Teşkilatımız, Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimiz ve Muhtarlarımızla birlikte söz konusu projelerin Ankara’da takip edilmesi noktasında hep birlikte çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı. 



Sıcak bir havada gerçekleşen görüşmede, öncelikle projeleri tamamlanan Karakuz Barajı ile Binboğa Göletinin şuanki durumları detaylı bir şekilde ele alınarak 2017 yılı yatırım programına alınması hususunda gerekli desteğin alındığı belirtildi.

Söz konusu toplantıda Arıtaş, Dağlıca, İncirli ve Kaşanlı Göletleri de gündeme getirilerek adı geçen göletlerin de planlama ve proje yapımlarının hızlandırılması noktasında bölge halkının beklentisi dile getirilerek gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda Sayın Bakan Yardımcımızdan destekleri istendi.

Toplantıda ele alınan diğer önemli bir konuda Afşin’e içme suyu sağlayacak olan Akdere İçme Suyu projesinin hızlandırılması oldu.


Toplantı sonrası gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi; “Sayın Milletvekilimiz İlker Çitil ile bahsi geçen projeler hakkında zaten sürekli görüşme halindeydik. Bugünde ilçe başkanımız, bölgemizdeki muhtarlarımız, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerimizle birlikte gelmelerini çok önemli buluyorum. Bu hususta Bakanlığımız ve bütçe imkanları dahilinde elimizden gelen tüm desteği vereceğimi de buradan ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 



Yapılan görüşme neticesinde bir açıklama yapan Dr. Mehmet İlker Çitil; “yıllar sonra Afşin’den seçilen İktidar Partisi milletvekili olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Seçildiğimiz günden bugüne kadar Afşinimiz başta olmak üzere Kahramanmaraşımız için; gerek meclis çatısı altında, gerek sahada gerekse bürokrasi ve bakanlıklar ayağında sürekli çalışıyoruz, görüşmeler yapıyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Bu kapsamda İl ve İlçe Teşkilatlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, İl ve İlçe Müdürlüklerimizle birlikte sürekli istişare halindeyiz. İstişare kültürü ve ortak akılla işleri yürütmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugünde Afşin İlçe Başkanımız ve kıymetli muhtarlarımız birlikte Orman ve Su işleri Bakan Yardımcımızla son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bizim için ve bölgemiz için çok önemli projeler hakkında istişarelerde bulunduk. Sayın Bakanımızda göletlerimiz, barajımız ve içme suyu hattı ile ilgili gerekli notlarını aldı ve takipçisi olacağını belirtti. Bende gerek bölgemizden gelerek bizleri yalnız bırakmayan değerli ilçe başkanımız ve muhtarlarımıza gerekse Sayın Bakanımıza içten teşekkürlerimi sunuyor, bölgemiz için çok önemli olan tüm projelerin ve yatırımların bizzat takipçisi olacağımı buradan ifade ediyorum. Tüm hemşehrilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi