TBMM genel kurulunda uzaktan eğitim ve özel çocukların eğitimini gündeme getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, “Engelli öğrencilerimiz ve özel çocuklar için yüz yüze eğitim, sadece eğitim değildir aynı zamanda tedavidir ve terapidir” dedi.

Aycan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Covid-19 salgını her şeyi etkilediği gibi eğitimi de etkilemektedir. Mecburen, uzaktan eğitim yöntemi kullanılmaktadır. Fakat internet ağında sorun yaşanan bölgelerde, her kademedeki öğrencilerimiz, eğitimi takip etmede sorunlar yaşamaktadır. Bu nedenle hızlı bir şekilde internet ağı sorunları giderilmelidir, öğrencilerin derse ulaşması sağlanmalıdır.

Engelli öğrencilerimiz ve özel çocuklar için yüz yüze eğitim, sadece eğitim değildir aynı zamanda tedavidir ve terapidir. Bu çocuklar evde kaldığı sürece durumları gerilemekte, gerginleşmektedir. Bu durum kendileri ve aileleri için sıkıntı olmaktadır. Bu nedenle, bu çocukların durumu ve eğitimi yeniden değerlendirilmelidir.

Engelli, özel çocuklar ve tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi için öğretmen açığı olan yerlerde öğretmen ataması beklenmektedir. Öğretmen atama kadro ilanı ve atamasının yapılması gerekmektedir. “

Editör: Haber Merkezi