Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Diyarbakır’da Türk Bayrağını indirenlere inat, 1-20 Nisan tarihleri arasında T.C. Devleti sınırları içerisinde bulunan bütün binalara bayrak asılması için çağrıda bulunarak, bu çağrıdaki amaçlarının hainlere, bölücülere, müzakerecilere, eyyamcılara, etnikçilere bu Vatanın sahipsiz olmadığını gösterip, Türk Bayrağını tahrik olarak gören, Bayrağa sahip çıkmayı şov olarak değerlendiren zihniyetleri yerle bir etmek olduğunu söyledi.

Bastırmacı, gönderdiği yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“PKK Terör Örgütü’nün eline düşen Hükümet, Milli Kimliği kabullenmeyen, Millet nedir bilmeyen, Milliyetçilik nedir anlamayan bir zihniyete sahiptir. Bu zihniyetin ‘Açılım Ortağı’ olan PKK’da, namus ve şeref simgesi Bayrağımızı bez parçası olarak tanımlamaktadır.

Diyarbakır’da meydanları PKK Paçavraları ile donatıp, Şanlı Türk Bayrağımızı hiçe sayan bu zihniyet zıvanadan çıkmış durumdadır.

Cani Başı’nın muhatap alındığı bu ortamda Hükümette görevli olan kişiler, ortamı olumlu bulup umut verici olarak adlandırırken, Türk Devleti hafife alınmıştır. Rengini Şehit kanlarından almış, Milletimizin bağımsızlık sembolü olarak hürmetle selamladığımız, Hayranlık duyarak dalgalanmasını istediğimiz Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı lekeletmeye, kirletmeye, hakir görmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu yüzden olanları görmezden gelmeyerek Bayrağın aşağılanmasına sessiz kalmayacağız.

Bu Hükümete, bu Bölücülere ve bu Düşmanlara rağmen Şanlı Bayrağımızın var olmasını ve nazlı nazlı dalgalanmasını sağlamak için; SEN DE EVİNE BİR BAYRAK AS. BAYRAK BİR BEZ PARÇASI DEĞİL, NAMUSTUR. BAYRAĞINA SAHİP ÇIK...”

Editör: Haber Merkezi