Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de konuşma yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, güvenlik koruyucularına ayrı bir kanun düzenlenmesi yapılması gerektiğini belirtti.

Gerektiğinde operasyonlara da katılan koruyucuların 24 saat görevlerinin başlarında olduklarını vurguladı.

Konuşmasına nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlar konusuna da değinen Aycan, silahlanmanın getirdiği olası yaralanmalar durumuna karşı klinik ve özel bir konu olarak ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Aycan şunları ifade etti.

"Sayın Başkan, güvenlik korucuları devletin otoritesi için, can ve mal güvenliği için terör örgütleriyle canla başla mücadele etmektedirler. Bu nedenle sürekli terör örgütlerinin hedefi hâlindedirler. Önceleri görevleri sınırlı olan güvenlik korucularının sorumlulukları artmıştır, genişlemiştir; artık yedi gün yirmi dört saat görevlerinin başındadırlar, gerektiğinde de operasyonlara katılmaktadırlar.

Güvenlik korucuları, şu an maaşları en düşük kamu görevlisidir. Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, güvenlik korucularının maaşlarının ve sosyal haklarının iyileştirilmesini destekliyoruz. Güvenlik korucuları kendileri için ayrı bir kanun düzenlemesi yapılmasını veya çarşı veya mahalle bekçilerine tanınan haklardan yararlanmak istediklerini belirtmektedirler.

"ÖZEL BİR KONU OLARAK ELE ALINMALI"

Nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlar, kullanıldığında çok sayıda insanı öldürme gücüne sahip silahlardır, çok tehlikelidir fakat gerçektir.

Sınırlarımızda, Irak ve Suriye'de sürekli çok ciddi silahlar kullanılmış; zaman zaman nükleer, biyolojik ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilmiştir. Ayrıca, terör örgütlerinin eline geçme olasılığı da vardır.

Editör: Haber Merkezi