Seçim bürosu önünde düzenlenen miting formatındaki toplantıda İl Başkanı Süleyman Öner, Milletvekili adayları M. Akif Kütükçü, Sefer Aycan ve Fahrettin Oğuz Tor birer konuşma yaparak seçim sürecini ve sonuçları değerlendirdi.

MHP İl Başkanı Süleyman Öner yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş’ımıza herkes için adalet, yasaklarla mücadele, barış, huzur, kardeşlik ve hizmet sözü verdik. Allah’ın izniyle verdiğimiz her sözün sonuna kadar arkasında olacağımızı bir kez daha yineliyorum. Bizler bir misyonu temsil ediyoruz. Bu vatana, bu millete, bu bayrağa ezelden ebede sevdalıyız. Bu kentte yaşayan ve kendisini Kahramanmaraşlı hisseden herkesin duasına ve desteğine talip olduk. Hep birlikte gecemizi gündüzümüze kattık, çalınmadık kapı, ulaşılmadık bir karış yer bırakmamaya çalıştık. Bilge kağanın dediği gibi; gece uyumadık, gündüz oturmadık. Kahramanmaraş’ta 2015 seçimlerinde yaklaşık yüzde 20 oy aldık. Bu sonuç 1999 seçimlerinden sonraki genel seçimlerde şehrimizdeki en iyi oy oranıdır. Bu sonucu almamızda başta 8 adayımız olmak üzere il ve ilçe teşkilatımıza, bizimle birlikte yürüyen ve emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

“KAHRAMANMARAŞ’TA BİZE OY VERMEYENLERE KIRGINIM”

Konuşmasına seçim sürecinde Milliyetçi Hareket Partisine destek verenlere teşekkür ederek başlayan Kahramanmaraş Milletvekili adayı Prof. Dr. Safer Aycan şunları söyledi: “Ben biraz gerçekçi biraz karamsar bir kişiyim. Ama umutlarım vardı hayallerim vardı. Ona ulaşamadık ben böyle ummuyordum. Kahramanmaraş’ta Milliyetçi Hareket Partisini birinci parti yapmak için yola çıktık. Bizler 8 arkadaşımız tabi ki 38 tane aday adayından, genel başkanlığımızın takdiriyle 8 aday sıraya girdik, hep birlikte çalıştık. Ama bu seçimde bizlere görev verildi. Bugün biz buradayız yarın siz burada olacaksınız. Ama her zaman sırt sırta omuz omuza olacağız. Amacımız Milliyetçi Hareket Partisi iktidarını oluşturmak ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmak. Hep birlikte ülke olarak daha huzurlu, daha mutlu ama birlik ve beraberlik içinde yaşamaktı. Bu uğurda yola çıktık. Ve elimizden geleni yaptık. Bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hep birlikte 4 aylık bir süre içerisinde çalıştık. Kahramanmaraş’ın en ücra noktalarına da gittik. Fakat dediğim gibi böyle beklemiyorduk. Tabi o yüzden biraz açıkça söylüyorum Kahramanmaraş’ta bize oy vermeyenlere kırgınım. Çünkü biz kendimizi anlattık. AKP’nin yanlışlarını anlattık. Bu ülkenin gerçek sahiplerinin bizim olduğumuzu belirttik. İlkelerimizi söyledik, hizmeti söyledik. Ve daha önemlisi ülkemizin birlik ve beraberliğini anlattık. Kahramanmaraş’ın durumunu anlattık.


“KAHRAMANMARAŞLI DAVAYI TERCİH ETMEDİ, EZBERE OY VERDİ”

Tabi bizim de eksikliklerimiz olabilir yanlışlarımız olabilir. Ama Kahramanmaraş’ın bize verdiği oyu yeterli bulmuyorum. Bu bizim hakkımız değil bizim hakkımızın daha yüksek olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü biz bu milletin gerçek insanları bu millete gönül vermiş gerçek milliyetçiler olarak, bu davanın erleri olarak hepimiz başkanından en küçük neferine kadar hep bunun peşinde olduk. Ama nedense Kahramanmaraşlı davayı tercih etmedi, ülküyü tercih etmedi, ezbere oy verdi. Ve bu ne uğurda olursa olsun ne sebeple verirse versin bu sene biz kabul etmiyoruz. Her gittiğimiz yerde herkes şikâyetçiydi. Bu ülkede esnaf şikâyetçi, çiftçi şikâyetçi, memur şikâyetçi, emekli şikâyetçi, dolmuşçu şikâyetçi, otobüsçü şikâyetçi... Şikâyetçi olmayan kimse yoktu. Ama hizmet gelmediğinden şikâyetçi olanlar, ülkenin durumundan şikâyet edenler ülkenin kurtuluşundan yana olan Milliyetçi Hareket Partisini tercih etmemiştir.”


“BUNUN DA EN BÜYÜK SORUMLUSU RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Seçim sürecinde MHP’ye manipülasyonlar yapıldığını öne süren Aycan: “Bu seçim bir takım müdahaleler sonrası bu hale geldi. Manipülasyonlar yapıldı. Algı operasyonları yapıldı. Ve bunun da en büyük sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan her türlü algı operasyonunu yaptı. Dini siyasete alet etti. Camiye siyaset soktu. Ve Recep Tayyip Erdoğan propagandası yapıldı. Bir Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanlığını unutarak oy istedi. Bu seçimin tek mağlubu varsa o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ve bugünden itibaren utancından istifa etmesi gerekir. Ve milletin yüzüne bakılmaması gerekir ve bu yaptıklarının hesabı sorulmalıdır. Ve ona rağmen kendi partisini ve istediği milletvekili sayısına ulaşamamıştır. 400 milletvekiliyle başladığı seçim sürecine 258 ile noktaladı.” şeklinde konuştu. 

“NE ZAMAN OLACAKSA DA BİZ ERKEN SEÇİME HAZIRIZ”
25. dönemde seçilen isimlerin milletvekilliğinin kısa süreceğini tahmin ettiğini söyleyen Aycan şu şekilde konuştu:“Oy oranımız yüzde 7 artırdık. Milletvekili sayımızı birden ikiye çıkardık. Ben bunu yeterli görmüyorum dedim. Ama bizim başarılı olduğumuz da bir gerçek. Bu seçimde Milliyetçi Hareket Partisi başarılı olmuştur. Toplam oy oranının yüzde 3 artırmış bu yaklaşık yüzde 25 eder 2011 seçimlerine göre. Milletvekili sayısını da 30 artırmış. Milletvekili sayısına bakıldığında yüzde 50 artırmıştır. Ama bizim beklediğimiz bu değildi. Biz milletimizden daha büyük bir teveccüh bekliyorduk, o olmadı. Tüm teşkilatlarımızla birlikte bugünden itibaren yeni bir seçime bundan sonraki seçime hazırlanmamız lazım. Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin milletvekilliği en kısa sürecek kişileriz. Ne kadar milletvekilliği süreci içerisinde olacağız bilmiyorum. Bir yıl mıdır 5 ay mıdır ama Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi ne zaman olacaksa da biz erken seçime hazırız. Bugün ben milletvekiliyim yarın başka bir arkadaşım ama hiç önemli değil hepimiz birlikte ülkemizin birlik ve beraberliği için bu PKK belasından AKP’den kurtulmak için hep birlikte yürümeye var mısınız?”

“BU SEÇİMİN TEK MAĞLUBU VARSA O DA AKP’DİR”
Yapılan seçimlerde AK Parti’nin 13 yıllık iktidarının son bulduğunu söyleyen Milletvekili adayı Fahrettin Oğuz Tor şu şekilde konuştu: “AKP’nin oyu yüzde 10 civarında düşmüştür. Milliyetçi Hareket Partisinin oyu da yüzde 13’lerden yüzde 16’ya çıkmıştır. Bu seçimin tek mağlubu varsa o da AKP’dir. Tek galibi vardır o da Milliyetçi Hareket Partisidir. Bizler seçim sandığında şunları söyledik. Allah haram yemeyin diyor. Allah kul hakkı yemeyin diyor. Allah hırsızlık yapmayın diyor. Ayrımcılık yapmayın diyor. Adaletle hizmet edin işi ehline verin diyor. AKP’nin geçen süre içerisinde çok ciddi hırsızlık ihbarlarına maruz kaldığını hep birlikte gördük. Ciddi ayrımlar yaptığını gördük. Kul hakkı yediğini gördük. Sizin verdiğiniz vergilerle, bizim verdiğimiz vergilerle en tepe noktasındakiler uçaklarla gezerek miting yaptılar, AKP’ye oy devşirmeye kalktılar.”

“ALLAH’A ŞÜKÜR BOĞAZIMIZDAN BİR KURUŞ HARAM GEÇMEMİŞTİR”
MHP’nin tek başına iktidar olmasını arzuladıklarını belirten Tor sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Tabi ki arzumuz tek başına iktidardır. Ancak Milliyetçi Hareket Partililer olarak biz mücadele ettik. Biz imkânları çok olan kişiler değiliz. Allah’a şükür boğazımızdan bir kuruş haram geçmemiştir. Bundan sonra da geçmeyecektir. Haram yiyenler, hırsızlık yapanlar, yolsuzluk yapanlar iktidara çalışmışlardır. Daha fazla hırsızlık yapalım daha çok yolsuzluk yapalım ceplerimizi daha çok dolduralım gayesine girmişlerdir.”

“KİMİN HDP’YLE İŞBİRLİĞİNİ YAPTIĞINI BU MEMLEKET GÖRMÜŞTÜR”

AK Partinin oylarının düşmesinin halk nezdinde bir anlamı olduğunu belirten Fahrettin Oğuz Tor: “Vatandaş AKP’nin bu davranışlarını görmüştür. 50’den 40’a indirmesinin 13 yıllık iktidarlığına son vermesinin bir anlamı vardır. Biz 5 vatandaştan 1 vatandaşın reyini aldık, ilerleyen dönemde 5 vatandaştan 3 vatandaşın oyunu alacağız. Şahit olduğumuz olaylar bizleri fazlasıyla üzmüştür. Biz bu seçim sürecinin sevgi birlik kardeşlik içinde geçmesi için elimizden geleni yaptık. Ama AKP’nin yetkilileri iktidarın gideceğini önceden gördükleri için son günlerde partimize yönelik çok büyük iftira kampanyaları yürütmüşlerdir. Kimin HDP’yle işbirliğini yaptığını bu memleket görmüştür. Dolmabahçe sarayında el sıkışanların kimler olduğunu bu vatandaş çok iyi biliyor.” diye konuştu.


“DAĞDA GEZEN ÇOBANIN BİLE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’NDEN UMUDU VARDIR”

Parlamentoda Kahramanmaraş’ın problemlerini sonuna kadar savunacaklarını dile getiren Tor sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dağda gezen çobanın bile Milliyetçi Hareket Partisi’nden umudu vardır. Bizler bu umudu köreltmeyeceğiz bu umudu diri tutacağız.
Editör: Haber Merkezi