Milliyetçi Hareket Partisi’nde İl Başkanlığı seçimine sayılı günler kaldı. İl Başkanlığı için en güçlü aday olarak görünen Mimar Rafet Küsmüş, gazetemize bulunduğu ziyarette, neden aday olduğu ve seçildiği takdirde gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerinden bahsetti.

Her sorumuza açık yüreklilikle cevap veren, Mimar Rafet Küsmüş ile gerçekleştirdiğimiz dobra dobra söyleşiyi siz değerli okuyucularımızla aynen paylaşıyoruz.

Rafet Küsmüş, kimdir? Kısaca bahseder misiniz?

1972yılında Pazarcık’ta doğdum. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldum. Mezun olduğum yıl yani 1996 yılında iş hayatına atıldım.  Kahramanmaraş’ta bir çok projeye imza attım. Halen şahsıma ait Rafet Küşmüş Mühendislik Şirketimin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktayım. Devam etmekte olan 6 projemle Kahramanmaraş a ve Kahramanmaraşlıya hizmet etmeye devam ediyorum.

MHP’ye İl Başkanı olmak biraz cesaret ister, partililer başkanlarının ülkücü olmasını önemser, siz ülkücü müsünüz? Nasıl ülkücü oldunuz?

Teşekkür ediyorum meseleye en önemli yerden başladınız. MHP bir fikir Partisi'dir. Bu partide yönetici olmak öncelikle ve özellikle bu fikrin hayatını şekillendirdiği kişi olmak gerekir.

Bizde en önemli destur, bir elde bayrak bir elde Kur'an, Türklük ve İslam’a Hizmet etmektir. Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletini kişi kendi şahsında bütünleştirmelidir ki; Ülkücü olsun ve yeryüzünde Kuran'ın ve İslam’ın bayraktarlığını yapabilsin.

Gelelim sorunuza; her Kahramanmaraşlı gibi bizimde değerlerimiz, geleneksel olarak bu fikre uygun olarak şekillendi. İnanın çocukluğumdan beri vatan, millet, bayrak, devlet dendiğinde bir başka ciddileştim ve dikkat kesilirim. Bu kutsamak değildir, bu bir tür muhafaza ve müdafaa ederek aşındırmamamız gereken önemli değerler olarak görmemden kaynaklanır. Her genç gibi kendimi bu fikre ait hissetmişimdir hep.

İlk Ocak ziyaretimi sorarsanız da 13 yaslarında olmuştur.

Orada birliği, beraberliği, vatan millet Davasını, ülkeye hizmet etmenin maneviyattan geçtiğini öğrenmişimdir. Tabi bir de ilk okuduğum "Bozkurtlar' adlı kitap da bu aidiyet duygularımın pekişmesine etkili olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. 

Daha sonra da işin particilikle ilgili kısmına ilgi duymaya ve her iki kimliği layıkı veçhi ile birlikte taşıyan Cennet Mekan, Başbuğumuz Sayın Alparslan Türkeş'in hayatını öğrenmeye, mücadelesini ilgi ile incelemeye, yazdığı doktrinleri özümsemeye başladım ve kendimi bu camiaya hizmet etmeye adadım, ilk fikir ateşini böylece yakmış oldum. Bundan hep Şeref duydum.

Ülkücülerin en belirgin özelliği Türk milletine ve Hakka hizmeti bir ibadet gibi görmesidir.

Bende buna inanmış bir kardeşinizim.  Bir de ben çok okuyan biriyim her fikrin içindeki aydınları okumuş, kendi yerimi Rahmetli Erol Güngör'e ve onun fikriyatına yakın görmüşümdür. Birde hemşerim ve Ağabeyim, örnek insan Merhum Aydoğan Büyüköz’den etkilenmediğini söylersem eksik kalmış olacaktır.

MHP İl Başkanlığı sizin için neden değerli?

Öncelikle şunu belirteyim ki; il başkanlığı her ülkücünün bir Şeref payesidir, Genel Başkanımızı burada temsil etmektir, bir büyük ailenin büyüğü ve hizmetkarı olmaktır. Çok büyük sorumluluğu olduğuna inandığım bu makamı temsil etmek yürek ister, cesaret ister, sorumluluk ister, hakkaniyet duygularının, merhametin, insani faziletlerin en üst düzeyde temayüz etmesini gerektirir.

Büyüklerim ve saygı duyduğum ağabeylerim beni affetsinler, inşallah bir büyüklenme değildir ama bu camiaya hizmetin vesilesi olarak ben bu makamı temsil etmek istiyorum. Tabi ki Milliyetçi Hareketin ilimizdeki temsilcileri delege ve teşkilatlarımınız teveccüh ve desteği ile olacaktır bu.

Ben de sevdası ve önceliğini “Ülkem, Milletim, Bayrağım, Partim, Ailem ve Kendim” olarak eden bir kardeşiniz olarak bu kutlu göreve aday olduğumu ifade etmek isterim.


İl başkanlığına seçilirseniz nasıl bir yönetim düşünüyorsunuz?

Öncelikle şunu yapmak istiyorum; partimizin dünü, bu günü ve yarını aynı yönetim içerisinde var olmalı, temsil edilmeli, ancak bu şekilde kurumsal hafıza gelecek nesillere eksiksiz ulaştırılacaktır. Geçmişine hürmeti olmayan, ondan ders almayan biri, iyi bir gelecek dizayn edemez.

Önce listemde buna önem vereceğim.  Bu şehrin Ülkücüleri ağabey olarak bildiklerinden bir şeyler öğrenerek bu noktalara, büyüklerimiz ile istişare ederek çıktık yola, bundan sonrası da Allah Kerim'dir diyeceğiz.

Tabi bu güne kadar yapılan çalışmalarından dolayı geçmişten günümüze hizmet eden, emek veren tüm teşkilat başkanlarımıza ve yönetimlerine, ülkü ocaklarımızın kıymetli yönetimlerine sonsuz teşekkür ederim. Biz bir maneviyata talibiz, gönül adamlığına talibiz, onun için gönül adamlarımızı, bu davanın Kahramanmaraş'taki Çelebi Ruhlu büyüklerini ve onların başında da Sayın Mehmet Tanır abimizi kendimize örnek aldığımızı ifade etmek bizim için bir şereftir, onurdur.

İşte bu bayrağı yıllarca taşımış şimdide bizlere teslim eden büyüklerimizin izinden giderek, bu bayrağı taşıyabildiğimiz en yüksek noktaya çıkarmak istiyoruz.

Tabi ki işe teşkilatlanmadan başlayıp mevcut on bir ilçemize maddi manevi her türlü desteği vererek mevcut ilçe başkanlarımızla birlikte ve uyum içerisinde çalışan teşkilat yapısı oluşturmakla başlayacağız. Mahallelerimizdeki temsilcilerimizi güçlendirip, onların sorunları ve tabandan gelen tüm talepleri hızlı ve en doğru bir şekilde karşılayacağız.

Uzak yakın demeden ilçe ve mahallelerimizde ulaşmadığımız kimse kalmayacak. Elini sıkmadığımız kişi, derdiyle dertlenmediğimiz kimse kalmayacak.

Mevcut delegelerin yönetim toplantılarına katılımlarını sağlayıp, delegeleri sadece seçimlerde oy kullanan değil, yönetime katılan bir yapıya dönüştüreceğiz. Partimizde halk günleri yapıp üyelerimizle daha sık bir araya geleceğiz. Yine ilçelerimizde her ay iki ilçemizde halk günü düzenleyip, ayda iki ilçemizde partili partisiz tüm vatandaşlarımızla bir arada olacağız. İlçe ve mahalle teşkilatlarımızın maddi imkânlarını artıracağız.

İlçe teşkilatları için nasıl bir çalışma hedefliyorsunuz?

Öncelikle maddi konuda hep yalnız bırakılmış, teşkilatlarımıza bu sorunu İl Başkanlığım döneminde inşallah kesinlikle yaşatmayacağız.

Bu teşkilatlarımızın hedefi, bizim ulaşamadığımız bir tek kişi olmayacak şekilde organizasyonlar yapmak olacak.

Sayın Yıldızhan, seçimleri teşkilatlar alır, adaylar değil.

Biz bunun altyapısını kuran bir yönetim olacağız inşallah. Seçilenler teşkilatlarının emrinde olur, çünkü tabana en yakın organizasyondur teşkilat. Öncelikle bu taşı yerine koyarak temel oluşturacağız.

Sonrasında İlçe başkanlarımızla ortak çalışmalar yapan bir ekip oluşturacağız. Bu ekibin görevi, ilçelerin en ücra noktadaki vatandaşa ulaşmadaki eksiklerini tespit etmek, ilçede yaşanan zorlukları raporlamak olacak. Bu zorlukları ilimizdeki yetkili mercilerle paylaşıp sorunların çözümü noktasında özellikle basınımızla iş birliği içerisinde olacağız.

Kendi imkanlarımız ölçüsünde yapıcı muhalefet olup, kentimizin sorunlarını dile getireceğiz.

Yapılan hizmetleri alkışlayıp destekleyen, haksızlıkların karşısında dik duruş sergileyen bir yapı olacağız.  

Bir de nüfusumuzun yarısını temsil eden hanımlarımızı, kardeşlerimizi unutmayacağız. Onları yönetim içerisinde etkin bir şekilde çalışmalara dâhil edeceğiz. Partimiz artık, eşinden oy alamayan yaftasından kurtulacak ve onların parti içerisindeki varlığı ile toplumun sağduyusunu daha görünebilir yapacağız.


İl başkanlığınızda Kahramanmaraş ne kazanacak?

Biz parti olarak ülkemiz için fedakârlıktan kaçınmayan, haksızlıklar karşısında dik duran bir partiyiz. Şehrimizde kötü yönetimden kaynaklanan bir sürü eksik ve yanlışlıklarla karşı karşıyayız. Nerden saymaya başlayacağımı bilmiyorum, şehrin çok dışına kurulan hastaneden mi, mezarlık yapmak içi katledilen kesilen bir ormandan mı, ilk yağmurda dereye dönen cadde ve sokaklardan mı, yıllardır bitmeyen şehirlerarası yollardan mı, eğitimde en gerilerde yer almamızdan mı, %26 yeşil kartlı fakir bırakılmış insanımızdan mı, imarın katledildiği, dar cadde ve sokaklardan mı, usulsüz ihaleler, haksız kazançlardan mı? Bunların hepsi birden sorun...

Ama umutsuzluğa yer yok biz bunların hepsini biliyoruz. Bu konuları teker teker inceleyeceğiz, gündemde tutacağız ve iktidarı çalıştıracağız.

Özellikle Belediye Meclisi üyelerimizi daha aktif çalıştırıp sürekli bilgi ve belgeler le sorunların haksızlıkların karşısında olacağız. Partili partisiz demeden her sorunun üstüne gitmekten kaçınmayacağız. Dokuz ışık doktrininin birinci maddesi Milliyetçiliktir. Milliyetçilik anlayışımızda her şey millet içindir. Ülkeyi, şehri, mahalleyi yönetenler bu millete efendilik değil, hizmetkârlık yapmak üzere seçilmiş insanlardır. Bu düsturun dışındaki tüm tavırlara net olarak karşı duruş sergileyeceğiz. Mevcut iktidarın sadece kendi yandaşlarını içeren tanımlarının yanında bizim herkesi kucaklayan bir anlayışımız mevcuttur.

Biz kendimiz için değil Kahramanmaraş’ımız için mücadele edeceğiz. Sadece partililerimizi değil tüm Kahramanmaraşlıları kucaklayan bir teşkilat olacağız.

Girmiş olduğunuz il başkanlığı yarışında rakiplerinizle yarışınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu bir hizmet yarışıdır. Bu yarışta yer alsa tüm kardeşlerimi kucaklıyorum. Bu kongre biraz farklı olacağa benziyor, aday sayısının fazlalığı hizmet noktasındaki geliştirilmiş çok çeşitli aklın olduğunu ortaya koyuyor. Bunun bir ayrışma değil, zenginlik olduğunu bilmemiz gerekiyor, hepimiz Kahramanmaraş'ta milliyetçi hareketin en iyi temsilini arzu ediyoruz. Ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olur.

Bizimde farkınız üslubumuz, duruşumuz, fikrin bize verdiği sorumluluk ve emanetin ehline teslim noktasındaki yaklaşımımızdır.

Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşımak, gönüllere girmek toplumun her alanında var ve temsil ediliyor kılmak, fikrimizi en iyi temsil etmek istiyoruz. Bu yarışta rakip olsak da nihayi hedefe bayrağı yine birlikte taşıyacağız. Bu yarışın kaybedeni olmayacak, kazananı ise MHP olacaktır.

Rakiplerimiz ülküdaşlığından hep gurur duyduğumuz, varlıkları ile bize ve teşkilatımıza hep güç vermiş arkadaşlarımız. Biz demokrasiden vaz geçmeyiz. Bizde AK Parti gibi Genel Merkez'den teke indirilmiş, dikte edilmiş adaylık olmaz. Biz yarışır, MHP’ye kazandırırız. Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin yol arkadaşı oluruz.

Atatürk’e Nihal Atsız’a, Başbuğ’a ve bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ye layık olmaya çalışırız. 

Güzel bir sohbet oldu, son olarak sizin söylemek istediğiniz, delegelerinize iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Bana bu fırsatı verdiğiniz için, şahsım ve yola çıktığım dava arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Bu davaya hizmet edecek insanların, gerçek birer dava adamı olması ve iktidara göbeğinden bağlı olmaması gerekir. İl Başkanlığı makamını ihale almak, rant elde etmek için kullanmamalı. Biz gerçek anlamda muhalefet yapmak, şehrimizin ve partimizin büyümesi aday olduk. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ye yol arkadaşı olmak için yola çıktık. Bu anlamda her bir delegemiz büyük vebal taşımaktadır. 

Biz ayrıştırmaya değil, birleştirmeye, biz parti içi mücadeleye değil, partiyi iktidar edecek çalışmaları yapmaya, biz şahsımıza değil halkımıza ve Hakka hizmet etmeye, birilerinin istikbalini garanti etmeye değil, partimizin yüreklerdeki, gönüllerdeki, maneviyattaki yerini perçinlemeye geliyoruz.

Tüm dava arkadaşlarıma ve hemşerilerime şunu demek istiyorum, 25 Ocak'ta yapılacak kongre ile MHP il başkanı değişecek, şehirde her şey değişecek. Tüm hemşerilerimi kongreyi onurlandırmaya davet ediyorum, kongre ile güzel günlere birlikte merhaba diyeceğiz.

Editör: Haber Merkezi