Kodaz: “Türkiye’nin İYİ Parti’ye ihtiyacı vardı ve bu yüzden doğdu. Gittiğimiz her yerde Genel Başkanımız Meral Akşener’i milletimiz bağrına basıyor ve bu millet kendisini Cumhurbaşkanı yapacak.” 

Meral Akşener önderliğinde kurulan İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Av. Günay Kodaz, gazetemize verdiği röportajında, İYİ Parti ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtladı. 

 “Ben İYİ Parti’de yer alır iken gömleğimi çıkarmadım. Halen Ülkücüyüm, Milliyetçiyim ve Atatürkçüyüm” diyen Kodaz, tüm hemşehrilerini de partisine davet etti.

MHP’den neden ayrıldı, neler yaşandı, neden yeni bir parti, neden İYİ Parti? Biz sorduk, Kodaz cevapladı. İşte tüm bu soruların cevabı…

Günay Hanım öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

Ben, Elbistan’ın İğde Köyünde Kodaz Ailesinin çocuğu olarak doğdum. İlkokulu İğde Köyü İlkokulu’nda, Ortaokulu İğde Köyü Ortaokulu’nda okul birincisi olarak bitirdim. Liseyi Çorum Sağlık Meslek Lisesinde hemşirelik bölümünde yine okul birincisi olarak bitirdim. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım, aileme yük olmamak için gece Ankara Hastanesinde hemşire olarak çalıştım ve gündüzleri okula giderek 4 yılda mezun oldum. Stajımı yapmak için hemşire kadrosundan ayrıldım ve Sağlık Bakanlığında bu defa Tarih Öğretmeni kadrosuna atandım. Bala Sağlık Meslek Lisesine ve Pursaklar Yahya Kemal ve Mehmet Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tarih öğretmeni olarak görev yapar iken aynı zamanda serbest avukat olarak çalıştım. Hep iki işim oldu benim.

2006 yılında Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne avukat/öğretmen olarak geçici görevli atandım ve uzun yıllar idari davalarına ve soruşturma dosyalarına baktım.

Üniversite sınavına girer iken ODTÜ ya da Ankara Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler okuyup, diplomat olmak istiyordum. Ancak bu olmadı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girdim ve 3 yılda ve çok yüksek bir ortalama ile bitirdim, çok sevdiğim o bölümü de böylece okumuş oldum.

Sayın Meral Akşener hanımefendi, İYİ Partide kurucu olmam için teklifte bulununca Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pursaklar Y.K. ve M.S. Müdürlüğünde ki görevlerimden istifa ettim ve kamudan ayrılarak büyük bir mutluluk ile İYİ PARTİ kurucusu oldum. Şimdi serbest avukat olarak Ankara da görev yapıyorum ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesiyim.

Uzun yıllar MHP’de siyaset yaptınız, 3 dönem milletvekili aday adayı oldunuz. Şimdi neden İYİ Parti?

Evet, MHP de uzun yıllar aktif siyaset yaptım. MHP Siyaset ve Liderlik Okulunun 5. Dönem mezunlarındanım. MHP Genel Merkezi AR-GE de Milli Eğitim ile ilgili bir komisyonda görev yaptım. 2007 yılından beri tüm genel ve yerel seçimler, referandumlarda Kahramanmaraş ve Ankara’da, Genel Merkezin ve Ankara ile Kahramanmaraş’ın tüm etkinliklerine katılmaya ve katkı sunmaya çalıştım.  

Ancak Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi ve yakın çalışma arkadaşlarının parti içi çalışmalarındaki tavırlarını, parti içi kararlarını ayrıca ülke gündemine dair politik kararlarını v.s.  antidemokratik ve gerçekler ile örtüşmeyen, afaki ve hatalı kararlar olarak görüyordum. Liyakat ve bilginin hiçe sayıldığı, ikili ilişkilerin lehinize karar verilmesinde ön planda tutulduğu, objektiflikten uzak ve yanlı kriterler ile adayların seçildiği, sevginin hiçe sayıldığı, zorunlu saygı ilkesi nedeni ile göstermelik saygının var olduğu bir yapı vardı. Ortak aklın hiçe sayıldığı ve istişarenin sadece adının var olup kendisinin içinin boşaltıldığı bir çalışma sistemi ile çalışmanın siyasi partiler için uygun olmadığını düşünürüm. Bu beni uzun süredir rahatsız ediyordu. MHP Genel Merkezindeki yöneticilerin değiştirilmesi için parti içi muhalefet olarak başlayan hareketin içinde yer aldım.

Aslında bizim amacımız, kararlarını ve politikalarını beğenmediğimiz Genel Başkanlık Yönetiminin değiştirilmesi idi. Ancak MHP Genel Merkezi, antidemokratik tavrını bu parti içi muhalefet hareketine ve mensuplarına o kadar sertleştirdi ki; yönetimin değiştirilmesi bir noktada hukuken tıkandı ve imkansız bir hal aldı.

Bizler ise tekrar dönüp o yönetim ile siyaset yapamazdık. MHP Genel Başkanlığına aday olan Sayın Meral Akşener’in ilk günden beri yanında hareket etmiştim. Siyasette yollarınız tıkandığı zaman yeni yollar açmak siyasetçinin görevidir. MHP’nin, bu Genel Merkez Yönetimi ve bu Parti Politikaları ile iktidar olması imkânsızdır. MHP’nin toplumda iktidar alternatifi olarak algılanması için tek alternatif Meral Akşener Hanfendinin o partiye Genel Başkan olması ile mümkün olacak gözükmekte idi. MHP Genel Merkez Yönetimi, MHP ve biz Ülkücülere bu fırsatı kaçırttırmışlardır.

Bu tarihi bir sorumluluk ve vebal olarak onların hep taşıyacağı bir yüktür. Siyaset, iktidar olup görüşlerini yönetime hakim kılmak için yapılır, sırf hep muhalefette kalmak için siyaset yapılması kabul edilir değildir. Siyaset biliminin temel ilkelerine de aykırıdır.

AKP uzun süredir iktidardadır, AKP iktidarının “bi taraf olan, bertaraf olur” ilkesi ile yaptığı yönetimden toplum bıkmıştır ve AKP yönetimi, Türk Milletine korkuyu öğretmeye yönelik politikaları uygulamıştır. Bu sosyolojik açıdan çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Türk Milletinin, mutlu olmasını engelleyen bir tavırdır.

Oysa siyaset, Türk Milletini mutlu ve müreffeh kılmak için yapılması gereken bir faaliyettir. CHP‘nin ise Ülkemizin büyük çoğunluğunun oyunu alıp iktidar olma imkânına şu anki sosyolojik ve siyasi algı koşullarında mümkün olmadığı görülmektedir.

HDP ise toplumda bir etiket ile örtüşmüş algılanmaktadır ve iktidar olması onun da imkansızdır. Bütün bu koşullarda Ülkemizde ise AKP iktidarından kurtulması için yeni bir soluğa ve yola ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştır. Bu neden ile de Sayın Meral Akşener hanımefendi, siyasette İYİ Parti ile yeni bir yol açmıştır. Türk Milletine iyi olmayı, mutlu olmayı ve müreffeh yaşamayı vaat eden İYİ Partide bende bu neden ile yer aldım.

İYİ Parti’yi diğer partilerden farklı kılan nedir? MHP’nin devamı olarak düşünülüyor, biraz parti tüzüğünden bahseder misiniz?

İYİ Parti, diğer partilerden farklı bir siyasi partidir. Her şeyden evvel İYİ Parti, bir ortak aklın partisidir. İyi niyetin partisidir. İYİ Parti tüzüğünde ve programında; demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, terör, ekonomik sıkıntılar ve işsizlik vs. gibi toplumun tamamını ilgilendiren konularda, bu hususlardaki lafların sadece Tüzük ve Programda kağıt üzerinde kalması için tüzük ve programına yazılmamış bir partidir.

Tüzük ve Program yapılır iken, demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, hayvan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, terör sorunu, işsizlik gibi konulara dair düzenlemeler son derece kapsamlı ve uygulanması nasıl sağlanır diye uygulaması esas alınarak ve uygulamasını sağlayacak yöntemlerde geliştirilerek kaleme alınmıştır. Yani temel ilkemiz siyasette şudur “lafa bakılmaz, aynası iştir insanın” ilkesi ile yazılmıştır. Tüzüğe ve programa yazılan her şeyin uygulanmasını sağlayacak tedbirler de alınarak yazılmıştır.

İYİ Parti’nin kurulmasındaki nedenler neler? Neden yeni bir partinin kurulmasına ihtiyaç duyuldu?

Ülkemizde seçmenin, iktidar alternatifi olacak bir partiye ihtiyacı vardı. İYİ Parti bu ihtiyaç nedeni ile doğdu. AKP iktidarı, uzun yıllar iktidarda kaldı ve yoruldu, seçmen ise kendisine daha iyi bir alternatif bulamadığı için AKP’ye mecburen oy vermeye devam ediyor. AKP ise güç zehirlenmesi yaşamaya devam ediyor. Toplumun tüm kesimlerini kucaklamaktan uzaklaştı.

MHP, Genel Merkez Yönetiminin hatalı kararları nedeni ile toplumda iktidar alternatifi olarak algılanmaktan çok uzakta durmaya devam ediyor.

Seçmenin çoğunun mütedein-muhafakar ve sağ seçmen olarak bilindiği bir yerde bütün çabalarına rağmen bu seçmeni ikna edemeyen bir CHP var.

Belli bir kesimin partisi olarak algılanan ve Türkiye’de ki her kesimin oyunu alması imkansız olan bir HDP var.

İktidarın değiştirilmesi ihtiyaç hali almış. Türk Milletine, iktidar alternatifi bir parti gerekli idi. Bu Partilerin politikalarını beğenmeyen seçmene yeni ve ciddi bir alternatif olarak İYİ Parti kurulmuştur.

Siz şimdi İYİ Parti’de kurucular Kurulu Üyesisiniz, bundan sonraki süreçte siyasetin neresinde olacaksınız?

Şu an kurucularından birisiyim. Bundan sonra Kahramanmaraş’ta ve Ankara’ da, tüm Türkiye’de, Sayın Genel Başkanımın çalışmalarına, İYİ Partinin tüm Türkiye’deki çalışmalarına her tür katkıyı sunmaya devam edeceğim. Türk Milleti İYİ olsun diye elimden gelen çabayı göstermeye ve katkıyı sunmaya devam edeceğim.

Ankara’da yaşasanız da her fırsatta memleketiniz Kahramanmaraş’tasınız? Bundan sonraki süreçte de siyasi çalışmalarınız Kahramanmaraş’ta mı yoksa Ankara’da mı sürdüreceksiniz?

Hem Kahramanmaraş ‘da hem Ankara’da hatta tüm Türkiye’de sürdüreceğim. Kahramanmaraş benim doğduğum şehir. Ailem bu şehirde yaşıyor. Köklerim ve dostlarım burada. Uzun yıllardır siyaseti burada yaptım, Ülkücü kardeşlerim, dostlarım var o şehirde, on yıldır birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarım ve beni bağrına basmış seçmenlerim var, beni sürekli destekleyen kadın hemşehrilerim var. Onlardan uzak kalmam mümkün değil. Bu neden ile de Kahramanmaraş benim siyasi faaliyetlerimin yine merkezinde olacak. Ancak takdir edersiniz ki İYİ Parti kurucusu olan ben, İYİ Partinin nerede bana ihtiyacı var ise orada çalışmak zorundayım.

Parti olarak kamuoyu araştırmaları yaptırıyorsunuz, İYİ Parti’nin Türkiye’de ve Lideriniz Sayın Akşener 2019 seçimlerinde “Cumhurbaşkanı olacağım” diyor. Yeni kurulan bir parti için bu çok büyük bir iddia. Siz neler söyleyeceksiniz?

Bu asla ve asla yeni kurulan bir parti için büyük bir iddia değil. Sayın Meral Akşener hanımefendi, Cumhurbaşkanı olacaktır. Sayın Meral Akşener’i toplumun her kesimi bağrına bastı, seçmen onu son çare ve umut olarak görüyor. Sayın Meral Akşener‘de, gerçekten samimiyet, iyi niyet, dürüstlük ile her kesimi bir anne gibi kucaklıyor. Türkiye Genelinde 2 senedir geziyoruz, toplantılar yapıyoruz. Sayın Meral Akşener’e, her kesimden seçmen oy vermek için can atıyor. Sayın Meral Akşener’in, temiz ve samimi bir enerjisi var, bunu seçmen çok hızlı hissetti.

Hemşehrilerinize ve Ülkücülere iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

İYİ Parti hepimizin partisi, Kahramanmaraşlı her seçmenin partisi. Desteklerini ve Partimizi kucaklamalarını istiyorum. Saygıdeğer ve sevgili hemşehrilerim, Ülkücü kardeşlerim, kadınlarımız, genç kızlarımız ve gençlerimiz, İYİ Parti sizler için ve sizlerin İYİLİĞİ mutluluğu ve müreffehi için kurulmuş bir partidir, sizin partinizdir. Partimize ve partinize sahip çıkmanız beni mutlu edecektir. Ben bir şey daha söylemek istiyorum, ben İYİ Partide yer alır iken gömleğimi çıkarmadım. Halen Ülkücüyüm, Milliyetçiyim ve Atatürkçüyüm. Hemşehrilerime selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. İlk fırsatta buluşmak üzere…

 

Editör: Haber Merkezi