Keten Ziyaretlerinde Özellikle tarımsal ürünlerin hakkettiği değeri bulamadığından yakınan çiftçilere CHP iktidarında uygulanacak iyi tarım uygulamaları anlatıldı. Gördükleri ilgiden oldukça memnun kalan CHP’li Keten özellikle partilerinin 7 Haziran sonrası sergilediği duruş ve tavrın halkta karşılık bulduğunu görmekten memnun olduklarını belirttiler.
Kahramanmaraşlıların, CHP’nin ortaya koyduğu politikaların başta AKP olmak üzere diğer partilerin de vaatlerinin üzerindeki olumlu etkiden memnun kaldığını belirttiği vekil adayları, 2 Kasım günü Türkiye'nin CHP iktidarında mutlu günlere uyanacağını belirtti.

"Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi düzenlemesi,  Aile Sigortası Kanunu, kamuda taşeron işçiliğe son verilerek, mevcut taşeron işçilerin kadroya alınması, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az yüzde 80'inin silinmesine dönük düzenleme yapılması, Siyasi ahlak yasası çıkarılması, TBMM'de kesin hesap komisyonu kurulması, Passolig uygulamasının kaldırılması, üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin geri ödemelerinin, iş buluncaya kadar ertelenmesi."



CHP, iktidarının "ilk bir yılında" ise çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruşa verecek. Asgari ücretin vergisini kaldıracak CHP, bu ücreti net bin 500 liraya çıkaracak. Esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primini ve yüzde 10 seçim barajını kaldıracak CHP, öğrencilerin yurt sorununu çözecek.

Teşvik sistemini değiştirerek, katma değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikasını uygulayacak parti, vergi ve sigorta prim borcu olmayan KOBİ'lerin ödedikleri vergi ve sigorta primi kadar, sıfır faizle krediye erişimini sağlayacak düzenlemeyi çıkaracak.

CHP, vahidi fiyat uygulamasına son vererek, orman köylüsünü, sigortalı işçi statüsüyle çalıştıracak. Bütün bunlari yaparken toplumun gerginliğini azaltici tüm insanları kucaklayici bir politikayi olisturacagimizi insanları siniflara ayirmayacagız. Birlik ve bütünlüğü sağlayacağımızın sözünü veriyorum.

Haber:Mehmet ali BAŞKONUŞ-İsmail BOZDOĞAN
Editör: Haber Merkezi